۱۴ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۲
کارت تردد دام؛ شرط ارائه خدمات به عشایر از آذر
رئیس سازمان امور عشایر ایران خبر داد

کارت تردد دام؛ شرط ارائه خدمات به عشایر از آذر

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: ارائه خدمات به عشایر از آذر سال جاری تنها با کارت تردد دام صورت می‌گیرد.

به گزارش بازار به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، شاهپور علائی مقدم با تاکید بر پیگیری و دریافت کارت تردد دام برای عشایر، افزود: از آذر سال جاری به عشایری که کارت تردد دام و کارت شناسایی عشایری دریافت نکرده باشند هیچگونه خدماتی داده نمی‌شود.

وی گفت: امسال به دلیل خشکسالی بی سابقه، علوفه مرتعی یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن کاهش یافته است که شش هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت در بخش عشایری وارد شده، اما تنها ۵۰ میلیارد تومان برای جبران این خسارت اختصاص داده شده که بسیار ناچیز است.

علائی مقدم با تاکید بر اینکه هیچ عشایری در استان نباید بدون آب بماند، گفت: ۱۳ هزارتن نهاده دامی به عشایر کشور اختصاص داده شده که ۷۰۰ تن آن را برای عشایر فیروزکوه در نظر می‌گیریم.

به گفته وی، به هر نفر عشایر تا ۵۰ میلیون تومان و به خانم‌های عشایری ۲۰ میلیون تومان تسهیلات با سود ۴درصد پرداخت می‌کنیم.
تلاش برای ایجاد ظرفیت قانونی برای عشایر

رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه در سال‌های اخیر تلاش زیادی شد تا نام عشایر را در برنامه‌های پنج ساله کشور وارد کنیم، افزود: در گذشته و در پنج برنامه توسعه کشور تنها یک بار نام عشایر آن هم در حوزه بیمه اجتماعی آورده شده بود.

وی گفت: برای اینکه بتوانیم برای عشایر کاری انجام دهیم باید ظرفیت‌های قانونی لازم را ایجاد کنیم، برهمین اساس در برنامه ششم که یک سند بالادستی است ۱۷ بار نام عشایر آورده شد و اکنون موضع سازمان امور عشایر ایران از یک موضع ملتمسانه به یک موضع مطالبه‌گرانه در ارتباط با دستگاه‌ها تبدیل شده است.

علائی مقدم افزود: امروز اعتبارات سازمان امور عشایر ایران سه هزار میلیارد تومان است و هیچ سازمانی در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی چنین رشد اعتباری در سال‌های اخیر نداشته است.
پرداخت سه هزار میلیارد تومان تسهیلات زنجیره تولید به عشایر

رئیس سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: از سال ۹۶ تاکنون سه هزار میلیارد تومان تسهیلات زنجیره تولید گوشت قرمز به عشایر پرداخت کرده ایم و تولید گوشت توسط عشایر از ۱۶۲هزارتن به ۲۰۰ هزارتن در سال رسیده است.

وی با بیان اینکه ارتقا شاخص‌های توسعه در مناطق عشایری از وظایف سازمان امور عشایر ایران است، گفت: طی دو سال گذشته دسترسی عشایر به آب بهداشتی پایدار را از ۴۳درصد به ۶۳ درصد رسانده ایم و امسال نیز ۳۷۷ میلیارد تومان برای آبرسانی به عشایر اختصاص داده شده که ۹ میلیارد تومان آن را به عشایر تهران ابلاغ کرده ایم.

شورای عالی عشایر احیا و دبیرخانه آن به سازمان امور عشایر بازگردانده شود
رئیس سازمان امور عشایر ایران همچنین از نمایندگان مجاس خواست شورای عالی عشایر را احیا نمایند تا دبیرخانه آن مجددا به سازمان امور عشایر ایران بازگردانده شود.

وی با اشاره به اینکه ۶۶هزار کیلومتر راه عشایری در کشور داریم که حتی یک ریال بودجه ملی برای نگهداری این راه‌ها نداریم، از نمایندگان مجلس خواست در بودجه ۱۴۰۱ یک ردیف اعتباری ملی برای نگهداری و مرمت را ه‌های عشایری اختصاص و تصویب نمایند.

علائی مقدم خاطرنشان کرد: نقش عشایر در تامین امنیت غذایی و توسعه پایدار بسیار زیاد است و توجه به عشایر توجه به امنیت غذایی و استقلال کشور است.

در این نشست مسائل و مشکلات عشایر فیروزکوه مورد بررسی قرار گرفت و نمایندگان عشایر شهرستان مشکلات خود در زمینه تامین نهاده دامی، فروش دام، واکسیناسیون دام و استفاده افرادی غیر از عشایر و برخی ارگان‌ها از مراتع عشایر را بیان و خواستار رسیدگی شدند.

در اولین شورای عشایری شهرستانی در دولت سیزدهم امام جمعه فیروزکوه، نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس، مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان، مدیر امور عشایر استان تهران، فرماندار و مسئولین دستگاه‌های اجرایی و جمعی از معتمدین عشایری شهرستان حضور داشتند.

کد خبر: ۱۰۶٬۱۶۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha