۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۸
کمبود نقدینگی صنایع لبنی خراسان‌جنوبی را به مرز ورشکستگی کشاند| فعالیت دو کارخانه
گزارش بازار؛

کمبود نقدینگی صنایع لبنی خراسان‌جنوبی را به مرز ورشکستگی کشاند| فعالیت دو کارخانه

بیرجند- کارشناسان معتقدند که مهمترین و بزرگترین مشکل صنایع لبنی خراسان‌جنوبی که آنان را به مرز ورشکستگی کشانده کمبود نقدینگی است که باید با تسهیلات سرمایه در گردش به آنها کمک شود.

بازار؛ گروه استان ها: در خراسان‌جنوبی دامداری‌های متعددی وجود دارد که می‌تواند محصول اولیه و اصلی صنایع لبنی را تأمین کند اما با این وجود به واسطه مشکلات عدیده‌ای چون کمبود نقدینگی این صنایع نتوانسته‌اند نهایت سوددهی و بازدهی را داشته باشند و از ۱۱ کارخانه تنها دو واحد صنایع لبنی خراسان جنوبی فعال است.

سید حسین خیریه، رئیس کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی بیرجند در جلسه بررسی مشکلات واحدهای تولیدی(حوزه تسهیلات) صنایع لبنی خراسان جنوبی اظهارکرد: در جلسات قبل تصمیم گرفته شد که واحدهای صنایع لبنی به صورت دقیق مشخص کنند که چقدر سرمایه در گردش و چقدر سرمایه ثابت نیاز دارند و چه میزان نیز توانایی جذب شیر خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه صنایع لبنی باید مشکلات و درخواست‌های خود را به صورت کتبی منعکس کنند، یادآور شد: ما آمادگی داریم که به صورت تخصصی جلسات را برگزار کرده و مشکلات واحدها در ارتباط با محیط زیست، آب، بانک ها و ...را بررسی کنیم.

محمد علی حسینی، مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی نیز در این جلسه اظهارکرد: در جلسه قبل تصمیم گرفته شد واحدهایی که به تسهیلات سرمایه در گردش نیاز دارند به صورت کتبی اعلام کنند که تاکنون چهار واحد اعلام کرده‌اند.

درخواست سرمایه در گردش برای راه اندازی خط تولید شیر خشک
وی بیان‌کرد: در مورد تسهیلات سرمایه ثابت نیز یک سرمایه گذار برای خط تولید شیر خشک، درخواست ۳۴-۳۵ میلیارد تومان سرمایه کرده  و طرح توجیهی خود را ارائه کرده است ولی برای معرفی به بانک هنوز مراجعه ننموده است.

محمد علی حسینی، مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی در این جلسه اظهارکرد: در جلسه قبل تصمیم گرفته شد واحدهایی که به تسهیلات سرمایه در گردش نیاز دارند به صورت کتبی اعلام کنند که تاکنون چهار واحدلبنی درخواست خود را  اعلام کرده‌اند.

وی بیان‌کرد: در مورد تسهیلات سرمایه ثابت نیز دو واحد لبنی (شرکت ساعی و شرکت ایجاد لبن البان) درخواست سرمایه گذار برای  تولید شیر خشک داشته که برای گرفتن تسهیلات قبلا به بانک کشاورزی  معرفی ولی پیگیری نکرده اند که مقرر گردید طی ده روز آینده به بانک مراجعه، طرح توجیهی خودرا  بروز و ارائه نمایند تا نسبت به اصلاح  مبلغ اقدام شود.

کمبود نقدینگی صنایع لبنی خراسان‌جنوبی را به مرز ورشکستگی کشاند| فعالیت دو کارخانه

درخواست صنایع لبنی برای دریافت تسهیلات کم بهره
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی ادامه‌داد: براساس اعلام نظری که در مورد مشکلات به صورت کتبی با فعالان صنایع لبنی خراسان‌جنوبی گرفته شده است اکثرا  مشکل کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش را مطرح کرده و درخواست تسهیلات کم بهره و ویژه برای صنایع لبنی استان را دارند.

 حسینی با اشاره به اینکه مشکلات شرکت شیر نیمبلوک به عنوان یکی از واحدهای فعال در صنایع لبنی استان گفت: مشکلات این واحد کمبود آب و درخواست برای افزایش ظرفیت برداشت آب از چاه، عدم ثبات قیمت مواد اولیه، حذف مالیات بر ارزش افزوده از محصولات و درخواست قیمت‌گذاری محصولات توسط خود تولیدکنندگان، بالا بودن هزینه های آزمایشات دوره ای و همسان سازی قیمت محصولات با سایر استان‌ها است.

وی با بیان اینکه در صورت تولید شیر خشک در خراسان‌جنوبی با توجه به پتانسیل بازار مشکلی برای فروش نخواهد بود، یادآور شد: دو واحد تولید بستنی نیز در استان داریم که درصورت دریافت تسهیلات کم بهره برای سرمایه در گردش آماده تولید هستند و خط تولید بستنی شرکت آزما بیرجند با ظرفیت ۵۰۰ تن در سال دارای پروانه بهره برداری و آماده تولید  است ولی  مشکل کمبود نقدینگی دارد.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی یادآور شد: تسهیلات سرمایه در گردش یک ساله، ۱۵ درصد و سرمایه ثابت نیز به صورت یک سال تنفس، یک سال مشارکت و پنج سال نیز بازپرداخت خواهد بود.

حسینی خلاصه گزارشی از مشکلات دیگر واحدهای تولید لبنی استان از جمله : شرکت کوهستان سبز، گلزار فردوس، هجرت طبس، ستره بیرجند، شیر سرایان، فراز لبن، آنا قاین، مشار سربیشه، بعثت بشرویه، هاشمیه، و آقایان ملک نژاد، سجادی تبار و سنگتراش نهبندان مطرح کرد.

جواد غریبی، رئیس اتحادیه دامداران خراسان‌جنوبی با اشاره به مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی خراسان‌جنوبی گفت: واحدهای صنایع لبنی به واسطه افزایش چند برابری قیمت مواد اولیه با مشکل کمبود نقدینگی رو به رو هستند.

تنها دو کارخانه صنایع لبنی در خراسان جنوبی فعال است
رئیس اتحادیه دامداران خراسان‌جنوبی گفت: در استان ۱۱ کارخانه صنایع لبنی داریم که تنها دو واحد آن فعال  است که در وهله اول باید این دو کارخانه فعال را حفظ و بعد گام به گام رو به جلو برویم.

علوی از فعالان حوزه صنایع لبنی خراسان جنوبی(آنا قاین) نیز در این جلسه اظهارکرد: از سال ۹۷ که کارخانه به علت مشکل کمبود نقدینگی فعالیت خود را تعطیل کرد تا به امروز برای حل مشکل بسیار تلاش کردیم ولی به نتیجه نرسیدیم.

این فعال حوزه صنایع لبنی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه دامدار نیز حق دارد به موقع پول خود را از ما مطالبه کند، یادآور شد: در موقع فعالیت به وسطه اینکه همه شیر جذب شده در استان امکان فرآوری نداشت به دیگر استان‌ها می‌فرستادم ولی پول آن هنوز وصول نشده است.

علوی با اشاره به اینکه تمایل ما فعال کردن کارخانه برای اشتغال‌زایی است، گفت: در حال حاضر کارخانه امکان شروع به فعالیت و جذب ۷۰ تن شیر را دارد ولی برای جذب هر ۱۰ تن شیر نیاز به ۶۰ میلیون تومان سرمایه در گردش داریم و در صورت داشتن شریک تجاری برای گرفتن تسهیلات از بانک اقدام خواهم کرد.

همچنین جواد غنچه معاون اعتباری  بانک کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه برای واحدهای جدید نمی‌توانیم اقدامی انجام دهیم، گفت: تسهیلات برای توسعه و تکمیل  زنجیره واحدهای تکمیلی اعطا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری ۱۶ قرارداد با صندوق توسعه ملی با اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومان داشته ایم، اظهارکرد: این اعتبار در مدت زمان کوتاهی جذب و به پایان رسید.

کمبود نقدینگی صنایع لبنی خراسان‌جنوبی را به مرز ورشکستگی کشاند| فعالیت دو کارخانه

جای خالی محصولات لبنی استان در فروشگاه‌ها
محمد احمدزاده، رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی گاوداران خراسان‌جنوبی نیز در این جلسه گفت: وقتی به فروشگاه‌های خراسان‌جنوبی نگاهی می اندازیم درصد کمی از تولیدات منطقه را در غرفه‌های لبنی آن مشاهده می کنیم.

وی بیان کرد: مجوزهای زیادی برای صنایع لبنی داده شده که به سرانجام نرسیده است و باید بررسی کنیم که علت این به سرانجام نرسیدن چیست.

رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی گاوداران خراسان جنوبی یادآور شد: بررسی مشکلات صنایع لبنی و رفع مشکل باید با اولویت صنایعی باشد که به  تکمیل تر شدن و اشتغال زایی نزدیک تر هستند.

مجوزهای زیادی برای صنایع لبنی داده شده که به سرانجام نرسیده است و باید بررسی کنیم که علت این به سرانجام نرسیدن چیست

محمد حسین اکبری معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: با توجه به موافقت استاندار در خصوص اختصاص ۱۰ میلیارد تومان به صندوق حمایت بخش کشاورزی استان برای عضویت صنایع در صندوق خصوصا صنایع شیر و نیاز بیشتر به این اعتبارات پیشنهاد می شود در صورت امکان این اعتبار به دو برابر افزایش یابد.

 وی گفت: همچنین در خصوص تخصیص ۱۰ میلیاردصندوق حمایت هم دستورات لازم توسط استاندار صادر شود.

وی افزود: با توجه به تصویب اعتبارات سال جهش تولید و انعقاد قرارداد با بانک ایران زمین و اولویت پرداخت به تکمیل زنجیره شیر استان، سازمان مدیریت پیگیری لازم برای تخصیص اعتبار مربوطه به استان اقدامات لازم را انجام دهد.

در این جلسه تصویب شد که دو واحد تولیدی(البان و ساعی) به بانک کشاورزی معرفی و خارج از نوبت، پرونده های بانکی آنان رسیدگی و تسهیلات هر چه سریعتر به این واحدها تعلق گیرد.  

همچنین با توجه به تصویب اعتبارات  سال جهش تولید و انعقاد قرارداد با بانک ایران زمین و اولویت پرداخت به تکمیل زنجیره شیر استان، سازمان مدیریت و برنامه ریزی  پیگیری لازم برای تخصیص اعتبار مربوطه به استان اقدامات لازم را انجام دهد.

از دیگر مصوبات جلسه این بود که با توجه به موافقت استاندار محترم در خصوص اختصاص ۱۰ میلیارد تومان به صندوق حمایت بخش کشاورزی استان برای عضویت صنایع در صندوق خصوصا صنایع شیر و نیاز بیشتر به این اعتبارات در صورت امکان این اعتبار به دو برابر افزایش یابد و همچنین در خصوص تخصیص ۱۰ میلیارد دستورات لازم توسط استاندار محترم صادر گردد.

کد خبر: ۱۰۴٬۷۳۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha