به گزارش بازار، عبدالحمید انصاری با اشاره به گلایه فعالین اقتصادی در خصوص عدم وحدت رویه در اجرای قانون جدید در بین بانکها گفت: در سیستم قبلی چک، فردی یک چک به نام فرد دیگری یا حامل، صادر میکرد و این چک امکان گردش فراوان و متعدد در شبکه بانکی بین فعالان اقتصادی فراهم میکرد. حسن آن سیستم این بود که سبب روان و تسهیل بودن تجارت میشد زیرا افراد وقتی کار تجاری میکنند نباید برای دریافت و مبادله کالا معطل شوند.
وی درباره معایب نظام قبلی چک توضیح داد و اظهار کرد: عیب کار این است که چون چک به صورت متعدد پشت نویسی میشد، میزان اعتبار نفر نخست مخدوش میشد و حتی ممکن بود حساب آن فرد خالی باشد.
این کارشناس پولی و بانکی به سیستم جدید چک بر اساس قانون جدید اشاره و بیان کرد: در نظام جدید چک، صادر کننده، ذینفع و دریافت کننده چک کاملاً مشخص هستند و ذینفع میتواند بلافاصله راستی آزمایی کند که اعتبار صادر کننده چک چقدر است و آیا دارای سابقه چک برگشتی است یا خیر.
وی افزود: قانون جدید چک به واسطه امکان راستی آزمایی میزان اعتبار صادر کننده، یک حسن بزرگ دارد زیرا چک و میزان اعتبار صادر کننده همانند یک آیینه شفاف در مقابل دریافت کننده قرار دارد و از این منظر اعتماد بین فعالان تجاری و اقتصادی ایجاد میشود.
انصاری با تصریح بر اینکه مقدار زیادی از پچیدگیهای بانکی و مالی مربوط به مناسبات فضای سایبری است، گفت: این فضا در عین حال که سبب تسهیل کار شده است، اشکالات و تخلفات را برای سوء استفاده کنندگان امکان پذیر میداند و این موضوع ارتباطی صرفاً به ایران ندارد و در همه کشورهای جهان این موضوع وجود دارد و مشاهده میشود.
نظر شما