۱۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۹
مجلس پیگیر تعیین پاداش‌های هیئت مدیره بانک‌ها و بیمه‌ها می شود| ضرورت حساب و کتاب در پرداخت پاداش‌ها
در گفتگو با «بازار» مطرح شد؛

مجلس پیگیر تعیین پاداش‌های هیئت مدیره بانک‌ها و بیمه‌ها می شود| ضرورت حساب و کتاب در پرداخت پاداش‌ها

اعضای هیئت مدیره بانک ها و بیمه ها در حالی پس از برگزاری مجامع پاداش های نجومی برای خود تعیین می‌کنند که مجلس قصد دارد علت این پولپاشی رابررسی و مانع از تضییع حقوق همه سهامداران و کارکنان شرکت ها شود.

بازار؛ گروه بانک و بیمه: هرساله پس ازبرگزاری مجامع سالانه و تقسیم سود برای سهامداران، اعضای هیئت مدیره بانک ها، بیمه ها و برخی شرکت های خصوصی و ... برای خود پاداش های آنچنانی طوری که خودشان می برند و خودشان می دوزند، تعیین و تصویب می کنند. رقم های بالایی که با منطق جور درنمی آید چرا که اعضای هئیت مدیره شرکت ها(بانک ها و بیمه ها) با وجودی که حقوق های بالایی دریافت می کنند و از طرفی بعضا حق حضور در جلسات را نیز می گیرند هرساله نیز پس از برگزاری مجامع سالانه پاداش بالایی برای خود تعیین و تصویب کنند.  پولهای که حق همه سهامداران و کارکنان بانک ها، بیمه ها و سهامداران شرکت هاست اما در این میان فقط اعضای هئیت مدیره آنها ازچنین مزایایی خاصی برخوردارمی شوند.

خیلی از شرکت ها بخصوص بانک ها و بیمه ها با انتشار صورت های مالی خود در سامانه کدال به صورت شفاف عملکرد خود را منتشر می کنند تا جایی برای کتمان حقایق نباشد

سامانه شفاف سازی کدال واقیت ها را رو کرد
هرچند این رویه سالهاست درسکوت رسانه ای به دلیل عدم برخورداری خیلی از شرکت ها(بانک ها و بیمه ها) از شفاف سازی لازم در پی شیوه ی حسابرسی که قبلا به درستی انجام نمی شد و کسی نمی توانست به طور دقیق عملکرد آن ها را مشاهده کند صورت می گرفت اما حالا خیلی از شرکت ها بخصوص بانک ها و بیمه ها با انتشار صورت های مالی خود در سامانه کدال به صورت شفاف عملکرد خود را منتشر می کنند تا دیگر جایی برای کتمان حقیقت نباشد.

اوایل مرداد امسال بانک تجارت با تصویب پاداش ۵۰۰ میلیون تومانی برای اعضای هیئت مدیره ی خود با درز ویدئویی از جلسه ی مجمع عمومی سالیانه ی خبرسازشد. دراین کلیپ کوتاه اما جنجالی اعضای هئیت مدیره بانک در عرض چند ثانیه مبلغ پاداش ۵۰۰ میلیون پاداش را برای خود در نظر گرفتند. این جنجال تا جایی پیش رفت که واکنش رییس وقت هیئت مدیره و مدیر امور مالی بانک تجارت را نیز به دنبال داشت.

علاوه برتعیین و تصویب پاداش برای اعضای هئیت مدیره بانک تجارات پس ازآن بانک سامان نیز با برگزاری مجامع سالانه خود ۲ میلیارد تومان پاداش برای اعضای هیئت مدیره خود که ۵ نفر می باشند را اختصاص داد. با ادامه این روند بانک ملت نیز اوایل تیرماه مجامع عمومی برگزار کرد و مبلغ ۶۷۰ میلیون تومان را به عنوان پاداش برای اعضای هیئت مدیره خود تصویب کرد که البته این رقم به نسبت سال گذشته ۶۷ درصدی رشد نشان می دهد. همچنین در این مراسم برای حضور افراد در دو جلسه مبلغ ۳ میلیون تومان حق حضور ماهانه در نظر گرفته شد.

بانک خاورمیانه پس از برگزاری مجمع سالانه پاداش ۸ میلیارد تومانی برای هئیت مدیره  و حق جلسه ۳ میلیون تومانی را برای اعضای غیرموظف هیئت مدیره این بانک تصویب کرد

تعین و تصویب پاداش ۸ میلیاردی بانک خاورمیانه برای اعضای هئیت مدیره
بدنبال برگزاری مجامع عمومی بانک ها، بانک صادرات نیز درجریان برگزاری مجمع خود مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به عنوان پاداش اعضای هیئت مدیره و مبلغ ۳ میلیون تومان به عنوان حق حضور اعضای غیرموظف در جلسات تعیین کرد.  همچنین بانک خاورمیانه نیز پاداش ۸ میلیارد تومانی برای اعضای هئیت مدیره و حق جلسه ۳ میلیون تومانی برای اعضای غیرموظف هیئت مدیره این بانک تصویب کرد. اخیرا نیزبراساس تصمیمات مجمع عمومی بانک پاسارگاد، پاداش اعضای هیئت‌مدیره این بانک برای سال مالی ۱۳۹۹ حدود ۲ میلیارد تومان تعیین شد. علاوه بر بانک ها، مجمع عمومی عادی شرکت بیمه دانا نیز ماه گذشته درحالی برگزار شد که اعضای هیئت مدیره آن پاداش ۱۰۰ میلیون تومانی برای خود اختصاص دادند. در این مجمع صورت‌های مالی شرکت برای سال منتهی به  ۱۳۹۹/۱۲/۳۰ و گزارش فعالیت هیئت مدیره مورد بررسی و تصویب قرارگرفت.

در جلسه مجمع مجمع عمومی شرکت بیمه دانا مصوب شد تا مبلغ پنج میلیارد ریال بصورت ناخالص به اعضای هیات مدیره بعنوان پاداش پرداخت شود. علاوه بر این حق حضور اعضای غیر موظف بابت برگزاری حداقل دو جلسه در ماه از ۲۵ میلیون ریال به ۳۲ میلیون ریال برای سال جاری افزایش یافت

دانایی ها هم پاداش ۱۰۰ میلیونی گرفتند
درمجمع عمومی شرکت بیمه دانا مصوب شد تا مبلغ پنج میلیارد ریال بصورت ناخالص به اعضای هیات مدیره بعنوان پاداش پرداخت شود همچنین حق حضور اعضای غیر موظف بابت برگزاری حداقل دو جلسه در ماه از ۲۵ میلیون ریال به ۳۲ میلیون ریال برای سال جاری افزایش یافت. همچنین در این جلسه مجمع مجمع عمومی شرکت بیمه دانا مصوب کرد تا مبلغ پنج میلیارد ریال بصورت ناخالص به اعضای هیات مدیره بعنوان پاداش پرداخت شود. علاوه بر این حق حضور اعضای غیر موظف بابت برگزاری حداقل دو جلسه در ماه از ۲۵ میلیون ریال به ۳۲ میلیون ریال برای سال جاری افزایش یافت. هر چند شرکتهای بزرگ و بانک ها و بیمه های دیگر نیز با برگزاری مجامع پاداش های قابل توجهی را برای خود تعیین و تصویب کردند اما در میان بانک ها «پست بانک» تنها بانکی بود که در گزارش مجمع عمومی هیچ پاداشی برای اعضای هیئت مدیره خود در نظر نگرفت.

معلوم نیست چرا اعضای هئیت مدیره بانک ها، بیمه ها و برخی شرکت ها با برگزاری مجامع سالانه باید از پاداش های کلان برخوردارشود، این پاداش به دلیل چیست؟ و این پول حاصل چه کار پر مشقتی بوده است که باید به اعضای هئیت مدیره تعلق گیرد؟

پولپاشی بین اعضای هئیت مدیره بانک ها و بیمه ها جای سئوال دارد
علی رضا سلیمی، عضو هئیت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با  «خبرگزاری بازار» درباره علل پولپاشی اعضای هئیت مدیره بانک ها، بیمه ها و برخی شرکتها پس از برگزاری مجامع سالانه گفت: معلوم نیست چرا اعضای هئیت مدیره بانک ها، بیمه ها و برخی شرکت ها با برگزاری مجامع سالانه باید از پاداش های کلان برخوردارشود، این پاداش به دلیل چیست؟ و این پول حاصل چه کار پر مشقتی بوده است که باید به اعضای هئیت مدیره تعلق گیرد؟

وی با بیان اینکه توزیع و تصویب پولهای کلان درقالب پاداش سالانه که هرساله با برگزاری مجامع ازسوی اعضای هئیت مدیره شرکت هابخصوص بانک ها و بیمه ها تعیین و به اعضای هئیت مدیره میرسد، جای سئوال دارد گفت: این بدان معناست که اعضای هئیت مدیره چون اختیار تام دارند این گونه مبالغی را برای خود تصویب می کنند که البته چنین رویکردی باید مورد بررسی دقیق قرارگیرد یعنی اینکه چرا نباید این پول حتی در مبالغ بسیار کم به همه کارکنان و کارمندان و یا مدیران میانی و سهامداران شرکت ها تعلق نگیرد و فقط به خود چند نفر اعضای هئیت مدیره برسد.

عضو هئیت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریع کرد: در پرداخت پاداش های سالانه معمولا اعضای هئیت مدیره ذینفع هستند در حالی که هر گونه سودآوری در بانک یا بیمه و یا هر شرکتی دیگر باید همه ذینفع شوند. مگر فقط اعضای هیئت مدیره توانسته اند شرکت را به سود آوری برسانند که پس از تقسیم سود پاداش بگیرند بلکه همه مجموعه در این زمینه همراه بوده اند.

مجلس شورای اسلامی بدنبال اصلاح ساختار نظام بانکی (دربانکداری جدیدی که درحال بررسی در مجلس است) وعلل پرداخت پاداش های نجومی هئیت مدیره بانک ها و بیمه ها را  نیز حتما مورد بررسی دقیق قرارمی دهد

مجلس پیگیر پرداخت پاداش های نجومی
سلیمی در پاسخ به اینکه آیا پرداخت پاداش های کلان به اعضای هئیت مدیره شرکت ها بخصوص بانک ها و بیمه ها  قانونی است؟ گفت: اگر قانونی هم باشد باید مفاد آن مورد بررسی قرار گیرد. البته مجلس شورای اسلامی بدنبال اصلاح ساختار نظام بانکی (دربانکداری جدیدی که درحال بررسی در مجلس است) و موضوع علل پرداخت های نجومی هئیت مدیره بانک ها، بیمه ها و شرکت ها را نیز حتما مورد بررسی دقیق قرارمی دهد.

بنا به این گزارش سئوال خیلی از مردم این است که چرا بانک و بیمه ها بخصوص بانک های خصوصی که با ورود به بنگاهداری و بازارهای سودآور، سودهای قابل توجهی را کسب می کنند اما اعضای هیئت مدیره آن ها در مجامع عمومی سالانه پاداش های کلان دریافت می کنند. بانک هایی که قرار بود برای تسهیل امور در رقابتی سالم در کنار بانک های دولتی خدمت کنند اما اکنون جایگاهی برای سودآوری از طرق مختلف شده و  از طرفی با برگزاری مجامع سالانه اعضای هئیت مدیره آن برای خود پاداش های خاصی در نظر می گیرند.

پرداخت پاداش ها باید حساب و کتاب داشته باشد
اسماعیل غلامی، معاون سازمان خصوصی سازی درباره پرداخت پاداش بانک ها و بیمه ها با برگزاری مجامع سالانه که اعضای هئیت مدیره آن پاداش های آنچنانی می گیرند، به «خبرگزاری بازار» گفت: طبق قانون تجارت، اعضای هئیت مدیره شرکت ها می توانند از پاداش پایان سال پس از برگزاری مجامع و تفسیم سود بهرمند شوند، اما این پاداش ها باید حساب وکتاب شده باشد.  وی خاطر نشان کرد: به طور مثال در شرکت های سهامی عام اگر هرسهم  ۱۰۰ تومان بین سهامداران تقسیم شود ۳ درصد آن به هیئت مدیره به عنوان پاداش تعلق می گیرد. همچنین در سهامی خاص نیز اگر هر سهم ۱۰۰ تومان بین سهامداران نتقسیم شود ۶ درصد آن سهم اعضای هیئت مدیره به عنوان پاداش محسوب می شود و فراتر از این رقم می توان مورد بررسی قرار گیرد.

غلامی تصریح کرد: بی تردید هر گونه حیف و میل منابع در شرکت های دولتی توسط سازمان بررسی کل کشور و نهادهای نظارتی مورد بررسی و موشکافی قرارمی گیرد و حتی اگر مشخص شود که در بخش خصوصی (سهام عام) حقوق مردم تضییع شود بی تردد نهادهای نظارتی بخصوص سازمان بازرسی کل کشور از حق مردم دفاع می کند.

کد خبر: ۱۰۲٬۶۲۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha