۱۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۲
میزان افزایش قیمت بلیت هواپیما بدون نتیجه ماند؛ برد با مسافران خواهد بود یا شرکتها؟
«بازار» گزارش می دهد

میزان افزایش قیمت بلیت هواپیما بدون نتیجه ماند؛ برد با مسافران خواهد بود یا شرکتها؟

جلسه شب گذشته شورای عالی هواپیمایی کشوری برای تعیین میزان افزایش قیمت بلیت هواپیما، برای بررسی های کارشناسی بیشتر بدون نتیجه مانده و به زمان دیگری موکول شد.

بازار؛ گروه راه و مسکن: در این جلسه مقرر شده است که برای تعیین قیمت نرخ حمل و نقل یک کارگروه کارشناسی متشکل از شرکت های هواپیمایی و سازمان هواپیمایی کشوری تشکیل تا با بررسی های کارشناسی در این خصوص تصمیم گیری شود.

در این جلسه پس از بحث و بررسی های مدیران عالی شرکت های هواپیمایی و سازمان هواپیمایی کشوری، مسئولان صنعت هوانوردی کشور پس از بیش از دو ساعت گفتگو نتوانستند به جمع بندی نهایی برسند.

در روزهای اخیر اختلافاتی بین سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان سازمان حاکمیتی ناظر بر صنعت حمل و نقل هوایی و نیز شرکت های هواپیمایی در خصوص افزایش قیمت بلیت هواپیما به وجود آمده است.

از یک طرف سازمان هواپیمایی کشوری اصرار دارد که نباید قیمت بلیت هواپیما افزایش یابد ولی از طرفی شرکت های هوایی و انجمن شرکت‌های هواپیمایی کشور تأکید می‌کنند با توجه به افزایش هزینه‌های شرکت‌های هوایی و میزان ارزبری باید قیمت بلیت هواپیما افزایش پیدا کند

از یک طرف سازمان هواپیمایی کشوری اصرار دارد که نباید قیمت بلیت هواپیما افزایش یابد ولی از طرفی شرکت های هوایی و انجمن شرکت‌های هواپیمایی کشور تأکید می‌کنند با توجه به افزایش هزینه‌های شرکت‌های هوایی و میزان ارزبری آن باید قیمت بلیت هواپیماهای مسافری در مسیر های داخلی افزایش پیدا کند.

اختلاف دو طرف در این مقوله باعث شده است که روز گذشته شورای عالی هواپیمایی کشوری تشکیل جلسه دهد، اما با تشکیل این جلسه نیز تصمیم گیری در مورد افزایش قیمت بلیت هواپیما به زمان دیگری موکول شده است.

قرار است با تشکیل کارگروه تخصصی، قیمت بلیت هواپیما پس از بررسی های کارشناسی تعیین شود 
بر اساس تصمیم مسئولان صنعت هوانوردی کشور در این جلسه تصمیم گرفته شده است با تشکیل کارگروه تخصصی، قیمت بلیت هواپیما پس از بررسی های کارشناسی هزینه های شرکت های هوایی میزان افزایش قیمت بلیت هواپیما مشخص شود.

در روزهای اخیر تاکید شرکت های هوایی برای افزایش قیمت بلیت به جایی رسید که اوایل مرداد ماه جاری سرپرست سازمان هواپیمایی کشوری گفته بود با توجه به محقق نشدن اهداف مدنظر از آزاد سازی نرخ حمل و نقل هوایی، هرگونه افزایش نرخ بلیت غیرقانونی است

در روزهای اخیر تاکید شرکت های هوایی برای افزایش قیمت بلیت به جایی رسید که اوایل مرداد ماه جاری سرپرست سازمان هواپیمایی کشوری گفت: با توجه به محقق نشدن اهداف مدنظر از آزاد سازی نرخ حمل و نقل هوایی، هرگونه افزایش نرخ بلیت غیرقانونی است.

هرگونه افزایش نرخ بلیت هواپیما غیرقانونی است
« سیاوش امیرمکری»  در واکنش به اظهارات دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی مبنی بر اینکه افزایش نرخ بلیت هواپیما غیرقانونی نیست، تاکید کرد: هرگونه افزایش نرخ بلیت غیرقانونی بوده و سازمان هواپیمایی کشوری در صورت مشاهده هرگونه تخلف، متخلفان را به مراجع قانونی معرفی خواهد کرد.

وی به محقق نشدن اهداف مدنظر از آزادسازی نرخ حمل و نقل هوایی اشاره کرد و افزود: اهداف مدنظر از اجرای آزادسازی نرخ حمل و نقل هوایی که همانا توسعه ناوگان، ارتقای کمی و کیفی خدمات و توسعه شبکه پروازی به نحوی که تمام نقاط کشور را پوشش داده و موجب توسعه مناطق کمتر توسعه یافته شود، محقق نشد.

امیرمکری تصریح کرد: همچنین مفاد مندرج در بند ب ماده ۱۶۱ قانون پنجم توسعه کشور از جمله آزادسازی شبکه پروازی، لغو تخفیفات تکلیفی و معافیت در زمینه ناوبری هوایی، نشست و پرواز، خدمات پروازی و واگذاری اماکن و واقعی کردن نرخ ها به مرحله اجرا در نیامد.

سرپرست سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه موضوع متنوع سازی و یا آزادسازی نرخ حمل و نقل هوایی در چارچوب احکام دائمی یا برنامه ششم توسعه مورد تصریح قرار نگرفته است، افزود: لذا با عنایت به بند ج ماده ۶ قانون هواپیمایی کشوری، سازمان هواپیمایی کشوری علیرغم اشراف به مشکلات و چالش های شرکت های هواپیمایی، افزایش غیرمتعارف نرخ حمل و نقل هوایی را به مصلحت ندانسته و  به موجب وظایف قانونی خود در خصوص حفظ مصالحه عامه مطابق مفاد بند "ب" ماده ۵ قانون هواپیمایی کشوری، همچنین با استفاده از اختیار مندرج در ماده ۷ آیین نامه شورای عالی هواپیمایی موضوع را جهت تعیین تکلیف به شورای عالی هواپیمایی عرضه می دارد.

امیرمکری در ادامه به وظایف سازمان هواپیمایی کشوری و همچنین شورایعالی هواپیمایی براساس قانون هواپیمایی کشوری اشاره کرد و افزود: براساس بند "ب" ماده ۵ قانون هواپیمایی کشوری، ﻧﻈﺎرت در ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻫﻮاﭘﯿﻤﺎﯾﯽ ﮐﺸﻮری ﻃﺒﻖ ﻣﻘﺮرات ﻫﻮاﭘﯿﻤﺎﯾﯽ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی از وﻗﻮع ﻣﺨﺎﻃﺮات و رﻗﺎﺑﺖﻫﺎی ﻣﻀﺮه ﺑﯿﻦ ﻣﺘﺼﺪﯾﺎن ﺣﻤﻞو ﻧﻘﻞ ﻫﻮاﯾﯽ و ﺣﻔﻆ ﻣﺼﺎﻟﺢ ﻋﻤﻮﻣﯽ,، جزو وظایف سازمان هواپیمایی کشوری به شمار می رود و همچنین به موجب بند ج ماده ۶ قانون هواپیمایی کشوری، ﺗﺼﻮﯾﺐ ﻧﺮخ ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ ﻫﻮاﯾﯽ ﻣﺴﺎﻓﺮ و ﺑﺎر ﮐﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﻣﯿﺰان ﻋﺎدﻟﻪ ﺗﻌﯿﯿﻦ شود، از جمله وظایف شورای عالی هواپیمایی است.

سرپرست سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: این موضوع در دستورکار شورایعالی هواپیمایی کشوری قرارگرفته و در اولین جلسه تعیین تکلیف خواهد شد.

رئیس انجمن شرکت‌های هواپیمایی ایران تاکید کرد که  ۶۰ درصد هزینه شرکت‌های هواپیمایی ارزی است و نرخ ارز نسبت به سال ۹۶ بیش از ۸ برابر شده، بنابراین چگونه می‌توان انتظار کنترل نرخ های بلیت را داشت

از طرفی رئیس انجمن شرکت‌های هواپیمایی ایران تاکید کرد که  ۶۰ درصد هزینه شرکت‌های هواپیمایی ارزی است و نرخ ارز نسبت به سال ۹۶ بیش از ۸ برابر شده، بنابراین چگونه می‌توان انتظار کنترل نرخ های بلیت را داشت.

سید عبدالرضا موسوی اظهارداشت: قانون برنامه پنجم توسعه، قیمت گذاری بلیت هواپیما توسط دولت را ممنوع کرد و مبنای نرخ را، عرضه و تقاضای بازار قرار داد و بر این اساس، شرکت‌های هواپیمایی می‌توانند از سال سوم برنامه پنجم، نرخ آزاد را اجرا کنند و نرخ گذاری حتی در اختیار شورای عالی هواپیمایی هم نیست.

وی افزود: از طرفی بیش از ۶۰ درصد هزینه شرکت‌های هواپیمایی ارزی است و از طرف دیگر، نرخ ارز نسبت به سال ۱۳۹۶ بیش از ۸ برابر افزایش پیدا کرده است و این بدان معنی است که ۶۰ درصد هزینه‌های ما حدود ۸ برابر افزایش یافته است.

رئیس انجمن شرکت‌های هواپیمایی ایران در ادامه تصریح کرد:  در این خصوص نامه‌ای به وزیر راه و شهرسازی ارسال و تاکید کردیم که شرکت‌های هواپیمایی به هیچ وجه دنبال افزایش نرخ بلیت نیستند، چرا که افزایش نرخ ارز باعث کاهش تقاضا می‌شود و ما آسیب بیشتری خواهیم دید بنابراین ما آمادگی داریم اگر ارز مورد نیاز شرکت‌های هواپیمایی تأمین شود و تخفیفات فرودگاهی که به تدریج حذف شده، بازگردد و اشکالات قانونی که از سال‌ها قبل به عنوان عوارض به نرخ بلیت هواپیما افزوده شده، اصلاح شود، نرخ‌ها را به سال ۱۳۹۰ بازگردانیم.

شرکت‌های هواپیمایی فقط در نرخ بلیت برای یک ساعت پرواز در هر صندلی ۱۷ دلار کاهش درآمد داشته‌اند
موسوی ادامه داد: در سال ۱۳۹۰ یک ساعت پرواز یک صندلی را به قیمت ۵۷ هزار تومان می‌فروختیم و به بیان دیگر نرخ یک ساعت پرواز برای یک صندلی ۵۷ دلار بود، اما در حال حاضر و در سال ۱۴۰۰، همان صندلی را خوشبینانه حتی اگر یک میلیون تومان بفروشیم، معادل ۴۰ دلار دریافت می‌کنیم و به بیان دیگر پس از گذشت ده سال، شرکت‌های هواپیمایی فقط در نرخ بلیت برای یک ساعت پرواز در هر صندلی ۱۷ دلار کاهش درآمد داشته‌اند.

موسوی افزود: بعد از شیوع ویروس کرونا تعدادی از شرکت‌های هوایی حدود سه ماه تعطیل بودند و یک پرواز هم انجام ندادند، چرا که بسیاری از مسافران به دلیل ترس از کرونا هیچ سفری را انجام ندادند و ما مجبور بودیم، بابت تامین هزینه‌ها و قیمت‌ها را با حداقل نرخ موجود بفروشیم.
رئیس انجمن شرکت‌های هواپیمایی تاکید کرد: آبان‌ ماه سال گذشته شورای‌عالی هواپیمایی، افزایش ۱۰درصدی قیمت بلیت هواپیما را مصوب کرده است.

تا حالا، برخورد قطعی با شرکت‌های هواپیمایی که بلیت را گران کرده‌اند، صورت نگرفته است 
پیشتر حرمت‌الله رفیعی رییس هیأت‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران نیز در واکنش به این اظهارات و همچنین افزایش قیمت بلیت هواپیما گفت: از سال گذشته که قیمت بلیت هواپیما بی‌رویه بالا رفت تا حالا، برخورد قطعی با شرکت‌های هواپیمایی که بلیت را گران کرده‌اند، صورت نگرفته است.

وی افزود: سوال من از آقایان این است اگر آزادسازی نرخ شده، چرا کف و سقف برای قیمت‌ها گذاشته‌اید، چرا در سیستم فروش، نرخ‌های پایین را می‌بندید و از دسترس خارج می‌کنید و فقط فروش صندلی با قیمت بالا را باز می‌کنید؟ آیا این‌ها معنی آزادسازی نرخ می‌دهد؟

در این شرایط تا چند روز دیگر کار دولت دوازدهم به پایان می رسید معلوم نیست شورای عالی هواپیمایی کشوری از چه زمانی با افزایش قیمت بلیت پروازهای هوایی موافقت خواهد کرد و باید منتظر آغاز بکار دولت سیزدهم باشیم تا با حضور وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، اعضای شورای عالی هواپیمایی کشوری در این خصوص تصمیم گیری کنند.

کد خبر: ۱۰۱٬۲۸۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha