به گزارش بازار، مجتبی یوسفی به جلسه کمیسیون در حوزه سیمان اشاره کرد و گفت: امروز افزایش قیمت ها لحظه ای شده است و درباره سیمان موضوعاتی در کمیسیون مطرح است.
وی که از میانه جلسه خارج و روی خط ارتباطی رادیو گفتوگو حاضر شد، به ظرفیت ۸۶ میلیون تنی سیمان در کشور اشاره کرد و افزود: آنچه در عمل تولید می شود، ۶۰ میلیون تن می باشد.
یوسفی همچنین از مازاد ۱۸ تا ۲۰ میلیون تنی سیمان سخن گفت و ادامه داد: از سال گذشته اتفاقاتی افتاد که همگی به سوء مدیریتِ دولت باز می گردد. ابتدا به دلیل مشکلات سوخت رسانی، گاز این کارخانه ها قطع شد که به عقیده بنده، این فقط یک بهانه بود.
وی این بهانه را منتج به افزایش قیمت سیمان دانست و افزود: با عرضه کم سیمان، میزان تقاضا را بالا بردند و در نهایت به فاصله قیمتی بین کارخانه و بازار دامن زدند.
یوسفی خاطرنشان کرد: آقایان این گونه توجیه می کنند که به دلیل مشکلاتِ مصرف برق و گرمای شدید هوا، مجبور به قطعِ برقِ کارخانه های فولاد و سیمان شدند و لذا سیمان هم کمیاب و هم گران شد.
این نماینده مجلس، به مقوله ای دیگر اشاره کرد که کمیاب شدن سیمان را از دایره توجیه خارج می کند.
وی با استناد به رکود شدید در بازار مسکن، از کمبودِ مصرف سیمان سخن گفت و ادامه داد: در این صورت سیمان مازاد در بازار خواهیم داشت ولی چرا بازار دچار التهاب شده است!؟
یوسفی اضافه کرد: عدم برنامه ریزی مناسب و آئین نامه اجرایی برای بورس کالا اتفاق افتاد و وزارت صمت نسبت به این مسئله ابراز نگرانی کرد؛ چراکه از جزئیات بورس کالا آگاهی نداشت و نگران بود این وضعیت به فضای رقابتی و شفاف کمک نکند و موجب رانت گردد و همین اتفاق هم افتاد.
این عضو کمیسیون عمران مجلس همچنین به سودهای چند هزار میلیارد تومانی که از صادرات کالاهای استراتژیک نظیر سیمان به جیب عده ای آن هم در شرایط بحران ارز می رود، اشاره کرد و گفت: خصولتی ها و زیر مجموعه های نهادها و زیر شرکت های واگذاری در حوزه شستا، انرژی را رایگان در اختیار می گیرند و سرمایه گذاری اولیه هم ندارند.
یوسفی خاطرنشان کرد: این ها انرژی ارزان، هزینه کارگر و باقی امکانات را ارزان در اختیار می گیرند ولی در زمان فروش، محصول خود را همتراز با دلار پای مردم حساب می کنند.
نظر شما