۲۸ تیر ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۱
کارنامه دولت در کشاورزی قابل قبول است| در گندم، برنج و شکر خودکفا هستیم
رئیس جمهور:

کارنامه دولت در کشاورزی قابل قبول است| در گندم، برنج و شکر خودکفا هستیم

حجت الاسلام روحانی، رییس جمهور با اشاره به تلاش کشاورزان برای امنیت غذایی کشور گفت: کارنامه دولت در بخش کشاورزی قابل قبول است و امیدوارم دولت بعد بتواند در این زمینه گام‌های بیشتری بردارد.

به گزارش بازار، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در افتتاح طرح های ملی وزارت جهاد کشاورزی در سراسر کشور در هشتاد و دومین  برنامه پویش تدبیر و امید برای جهش تولید گفت: امیدوارم در کار بسیار مهم کشاورزی همه مسوولین بتوانند گام‌های بیشتری در دولت بعد بردارند. کارنامه این دولت کارنامه قابل قبولی است که امروز به مردم ارائه می شود.

رییس جمهوری با اشاره به آمار ارائه شده از سوی وزیر جهاد کشاورزی گفت: آمار و ارقامی که وزیر اعلام کردند نشان می دهد کشاورزان و مسئولین کشاورزی و مهندسان و همه تلاشگران در بخش کشاورزی و آب، وزارت نیرو در مجموع کار عظیم و بزرگی را به انجام رسانند که محصول آن را مردم در زندگی خود و در خودکفایی و خوداتکایی مشاهده می کنند.

وی اضافه کرد: در برنج، شکر و روغن و نباتاتی که روغن از آن می گیریم و هم در گندم و آبزیان محصولات ما قابل ملاحظه است و امروز می توانیم این محصولات را با ۸ سال گذشته مقایسه کنیم و این نشان تلاش همه کشاورزان برای امنیت غذایی کشور است.

رییس جمهوری با اشاره به طرح‌هایی که امروز به بهره برداری رسید، ادامه داد: ۲۵ هزار هکتار طرح جامع در استان‌های مختلف و ۴۱ هزار سامانه آبیاری نوین که همه این طرح ها می‌تواند باعث تحول مثبت در زمینه کشاورزی باشد.

 روحانی در ادامه با تبریک عید بزرگ قربان و غدیر و روز عرفه گفت: مردم در سایه این روزهای نورانی مخصوصا دعای امام حسین در روز عرفه بتوانند روح و جان خود را در این ایام متبرک آلایش کنند و خودمان  را برای خدمت بیشتر به مردم آماده کنیم.

رییس جمهوری افزود: افتتاح امروز که هشتاد و دومین افتتاح بود با سرمایه گذاری بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان در استان‌های مختلف در زمینه تحول در آب و خاک و زمینه آبزیان بود.

وی با تاکید بر این که  مساله آب و خاک برای ما بسیار مهم است، گفت: مردم فکر می‌کنند فقط آب خیلی مهم است البته آب منشاء حیات است و جایگاه خود را دارد اما در بحث کشاورزی خاک هم جایگاه بسیار مهمی دارد. خاک نعمت و سرمایه بزرگی است که در طول میلیون‌ها سال به این صورت آماده شده است بنابراین حفظ خاک برای ما مهم است.

رییس دولت تدبیر وامید افزود: وقتی به بحث مسکن می‌رسیم نباید خاک کشاورزی را از بین ببریم و باید مسکن را در جایی بسازیم که مناسب است. مراتع و جنگل ها باید حراست شود و خاک از بین نرود چرا که آنها ضمن این که برای هوا بسیار مهم است برای حفظ خاک هم بسیار حائز اهمیت است که تلاش‌های خوبی در این دولت در زمینه جنگل کاری و زراعت چوب صورت گرفته است.

رییس جمهوری با بیان این که در زمینه کشاورزی معیارهای خوبی داریم، گفت: مدیران کشاورزی ما در طول این ۸ سال خدمات ارزشمندی انجام دادند. مهندس حجتی وزیری پرتلاش وعلاقه‌مند به کشاورزی بودند. وقتی که در دولت دوازدهم او می خواست وزارت کشاورزی را قبول نکند. گفت که دوست دارم بروم خوزستان و زمین‌هایی را که به کاشت درخت برای مهار خاک و ریزگرد در آنجا شروع کردیم و آن کار را ادامه بدهم و این حرف را از ته دل می زد. تا زمانی که بود بسیار تلاش کرد و بعد از دوران او دکترخاوازی که از معاونین حجتی بود، این کار را ادامه داد.

روحانی گفت: دولت در این ۸ سال در زمینه کشاورزی کارهای خوبی انجام داده است که در بعضی از زمینه‌ها به خودکفایی رسیدیم. اگر شرایط آب و هوایی نرمال باشد و در خشکسالی نباشیم و با کارهایی که در جهت مکانیزه شدن بخش های کشاورزی انجام شده در بعضی از محصولات کشاورزی مثل گندم و برنج و شکر خودکفا هستیم یعنی در این سه محصول در شرایط نرمال کشور می‌تواند روی پای خود بایستد.

رییس دولت تدبیر و امید گفت: در شرایط خشکسالی متاسفانه ما نمی‌توانیم خوداتکا باشیم به دلیل اینکه بخش بزرگی از زمین‌های کشاورزی ما دیم است. اگر همه زمین‌های کشاورزی ما آبی بود و سدهای ما هم به اندازه کافی آب داشت، شاید خیلی دچار تنش نمی‌شدیم اما وقتی که بسیاری از زمین‌های ما دیم است، دیم کاملا متکی به باران به اندازه کافی و به موقع است و هر دوی اینکه باران که در چه زمانی و چه مقداری است برای ما مهم است.

روحانی افزود: متاسفانه امسال شرایط بسیار سختی را می‌گذرانیم یعنی شرایط ما از لحاظ خشکسالی شرایط خاصی است که در ۵۰ سال گذشته چنین خشکسالی تقریباً کم‌نظیر است و امسال نسبت به سال گذشته بیش از ۵۲ درصد کاهش بارندگی داریم.

وی تصریح کرد: به همین دلیل هم در مسئله آب و هم در مسئله برق دچار مشکل شدیم، مردم عزیز ما در خوزستان و در بسیاری از استان‌های جنوبی در دام و کشاورزی در شرایط کم‌آبی دچار مشکل شدند. مردم خوزستان علیرغم اینکه توصیه ما این بوده که در آنجا برنج‌کاری نشود اما سال‌هاست برنج کاری هم انجام می‌دهند که خود آن هم مزید بر علت شده و همه دست به دست هم داده و مردم عزیز در سختی قرار گرفتند.

رییس جمهوری بیان کرد: ما روز گذشته مصوبات بسیار خوبی در دولت داشتیم برای اینکه این مشکل را فعلا برای مردم عزیز خوزستان حل کنیم و جبران خسارت بکنیم. جاهایی که باید آبرسانی شود، آبرسانی انجام گیرد.

روحانی عنوان کرد: مردم هرچقدر ناراحت باشند، حق دارند زیرا تا وقتی که انسان دامپروی و کشاورزی نکرده باشد، معنای آن را نمی‌داند. وقتی مسئول دامپروری می‌بیند دام پیش چشمش غذای کافی یا حتی گاهی آب به اندازه کافی در اختیار وی نیست، یا درخت باغ وی خشک می‌شود یا محصول کشاورزی وی از بین می‌رود فقط بحث مالی نیست که پول و اموال وی از دست می‌رود بلکه مانند این است که جان وی از دست می‌رود یعنی به‌قدری برای وی مهم است و همه محصولات کشاورزی، نخلستان‌ها و باغ‌ها که شبیه فرزندانش است و بسیار برایشان سخت است و به لحاظ عاطفی هم در فشار قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: اولا به مردم عرض کنم که دولت لحظه‌ای نیست که به فکر مردم نباشد و اگر جایی خشکسالی مردم را در آزار قرار می‌دهد، جایی اگر زلزله یا سیل است، ما همه توانمان را به‌کار می‌گیریم. حالا گاهی وقت‌ها توان ما به اندازه خسارت‌های مردم نیست و گاهی با تأخیر مواجه می‌شود من خدمت مردم عزیز عرض می‌کنم که دولت با همه توان در خدمت مردم است.

رییس جمهوری تصریح کرد: برای من و همه وزیران و همه مسئولین هیچ تفاوتی نمی‌کند که هفته‌های آخر دولت یا هفته اول است. ما تا ساعت آخر مسئولیم و بار مسئولیت بر دوش ما است و باید تلاش کنیم، ساعتی هم که تحویل دولت بعدی دادیم، دولت بعدی مسئولیت می‌پذیرد و همه باید دولت بعدی را یاری کنیم زیرا بدون یاری و کمک مردم کار پیش نمی‌رود.

روحانی خاطرنشان کرد: البته در بخش کشاورزی بار کشاورزی بر دوش کشاورزان عزیز است و زحمت را آنها می‌کشند، مدیران ما هم تلاش می‌کنند و دولت هم برنامه‌ریزی و تلاش می‌کند در طول این هشت سال کارهای بسیار خوبی انجام گرفته است.

وی افزود: شما ببینید زمین‌هایی که امروز آبیاری قطره‌ای مدرن در آنها انجام می‌شود، تقریبا دو برابر شده است. یعنی اگر به عنوان مثال قبلا یک میلیون و ۲۰۰ هزار بوده در آبیاری نوین یک میلیون و ۲۰۰ هزار هم اضافه شده یعنی از این دو میلیون و ۵۰۰ هزار تقریبا نصف آن در دولت یازدهم و دوازدهم انجام گرفته است که این کار عظیم و بزرگی است  که انجام گرفته است.

کد خبر: ۹۹٬۷۴۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha