سیدجواد ساداتینژاد در گفتوگو با بازار، پیرو تصویب ماده یک طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولید کشاورزی که به تشکیل ستاد تنظیم بازار کشاورزی اشاره داشت، گفت: عملا با تشکیل این ستاد تنظیم بازار حوزه کشاورزی زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی که متولی این بخش است، قرار میگیرد.
این نماینده مجلس با اشاره به مسائل و مشکلات حوزه تولید و توزیع مرغ در سال ۹۹ بیان داشت: بخشی از مشکلات پیرو تولید و توزیع مرغ به پراکندگی اختیارات بین وزرات صمت و وزارت جهاد باز میگردد که این خود به مشکلی تبدیل شده بود و باید برطرف میشد.
وی با بیان اینکه ستاد تنظیم بازار کشاورزی ۱۷ عضو خواهد داشت، تاکید کرد: دو نماینده از کمیسیون کشاورزی به عنوان ناظر در این ستاد حضور خواهند داشت. یکی دیگر از ویژگیهای این طرح در تشکیل این ستاد این است که دو کشاورز خبره در این ستاد حضور خواهند داشت تا کشاورزان در سیاست گذاری و تصمیم گیریها مشارکت بیشتری داده شوند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه تشکلهای کشاورزی در این ستاد حضور خواهند داشت، تاکید کرد: موضوعاتی از قبیل تنظیم بازار داخلی محصولات کشاورزی ،نظارت بر ذخایر استاتژیک، ارائه تسهیلات در حوزههای ارزی و ریالی در این ستاد مورد تصمیم گیری قرار خواهد گرفت
وی تصریح کرد: به عنوان مثال کشاورز ما در گذشته تصمیم به کاشت گوجه فرنگی میگرفت اما به هر دلیلی تصمیم بر این میشد که صادرات گوجه ممنوع شود، در این شرایط کشاورز به مشکلات جدی برمیخورد لذا در این ستاد تصمیم گیریها در حوزه کشاورزی دارای ثبات شده است. همچنین در یکی از تبصرههای ماده یک این طرح آمده است که تا تیرماه هر سال مقررات مربوط به صادرات و واردات محصولات کشاورزی تا پایان فصل زراعی تغییر نخواهد کرد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه با ارائه این طرح و تصویب آن در مجلس دو کار مهم در کشور رخ داده است، بیان داشت: پیرو این طرح شاهد گام دوم تحول کشاورزی در ایران هستیم که در مجلس شورای اسلامی آن را آغاز کرده است و دوم اینکه پیرو این طرح تنظیم بازار کشاورزی تخصصی و همچنین این طرح باعث میشود تا تنظیم محصولات کشاورزی در اختیار وزرات جهاد کشاورزی به عنوان متولی قرار گیرد.
نظر شما