به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، رئیس، دبیر و عضو هیات رئیسه و معاون امور بینالملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک با حضور در سفارت بنگلادش، با سفیر این کشور دیدار و گفتوگو کردند. این دیدار که بهمنظور ارائه گزارشی از توانمندیهای و ظرفیتهای استان مرکزی و دعوت از سفیر این کشور برای حضور در اراک و آشنایی او با قابلیتهای استان انجام شد.
سفیر بنگلادش در تهران در این دیدار گفت: از دیدگاه ما رشد و توسعه جایگاه و ارزش ویژهای دارد و بهکارگیری انرژی و توان چشمگیر بخش خصوصی در دستیابی به پیشرفت بسیار اثرگذار است.
او افزود: دولت نیز با عنایت به این مهم تلاش کرده تجارت و سرمایهگذاری را به بخش خصوصی واگذار نماید تا شاهد توفیقات در انجام فعالیتها باشد، در همین راستا نیز واگذاریهای متعددی صورت گرفته تا اقتصاد بنگلادش از بخش دولتی به سمتوسوی بخش خصوصی حرکت کند.
سفیر بنگلادش در تهران تصریح کرد: خوشبختانه باوجود جمعیت بالای کشور، دولت بنگلادش قادر به تأمین مایحتاج اساسی مردم است و حتی در بعضی زمینهها صادرات نیز صورت میپذیرد.
او اظهار کرد: طی ۱۲ سال گذشته اقتصاد این کشور گامهای بلندی برداشته، بهنحویکه در GDP میزان ۶ درصد و در امور تجاری و اقتصادی ۸ درصد سطح رشد از خود نشان میدهد. علاوه بر این سیاستهایی اتخاذ شده که بر اساس آن سرمایهگذاران و تجاری که بتوانند با کشور ایران ارتباط برقرار کنند وارد سومین مرحله رشد اقتصادی خود میشوند.
او از تمایل گسترش روابط بنگلادش با ایران به جهت مناسبات فرهنگی و تاریخی فیمابین یاد کرد و افزود: در حال حاضر کشور ما برای پیشبرد اهداف اقتصادی خود نیازمند مواد خام است و اینطور که به نظر میرسد استان مرکزی ظرفیت تأمین مواد خام موردنیاز ما را داراست. ازآنجاکه ارتباطات سیاسی دو کشور مطلوب است این پتانسیل وجود دارد که روابط تجاری دو طرف رونق و پیشرفت بسیار بیشتری داشته باشد.
سفیر بنگلادش در تهران، سرمایهگذاری مشترک را حلقه مفقوده تجارت میان دو کشور عنوان و اضافه کرد: با این اقدام، انتقال تکنولوژی و افزایش تبادلات تجاری زمینهساز تغییراتی خواهد شد که فرصتهای طلایی برای دو کشور و حتی دیگر کشورها را رقم میزند.
او با اشاره به تواناییها و امکانات کشور بنگلادش در زمینه تولیدات دارویی، سرامیک، کشتیسازیهای بزرگ و کوچک (صادرات به کشورهای آلمان، دانمارک، هند و...) خاطرنشان ساخت: ما در زمینه تولید فیبر در صنایع ماشینسازی، صنایع چرم و... رتبه دوم دنیا و در صنایع پوشاک نیز سرمایهگذاری مناسبی را داریم.
او افزود: در زمینه پتروشیمی LPG، قیر، فولاد و آلومینیوم بنگلادش واردکننده است و از کشور ایران و دیگر کشورها ضروریات خود را تأمین میکند. همچنین این کشور در بعضی محصولات غذایی مانند پیاز و سیر از تولید ناکافی برخوردار است و ایران توانایی تأمین اینگونه مایحتاج غذایی و خوراکی برای کشور ما را دارد و دو کشور میتوانند در زمینه محصولاتی نظیر موز، نارگیل، آبمیوه و میوه هم تبادلاتی داشته باشند.
به اعتقاد سفیر بنگلادش پروژه سرمایهگذاری مشترک برای هر دو کشور سود به دنبال دارد.
او تأکید کرد: از مزایای سرمایهگذاری و تولید در بنگلادش برخورداری از انواع معافیتهای مالیاتی و گمرکی برای سرمایهگذاران است و در همین رابطه تجار و دولت این کشور امکان تجارت با تمام ارزهای بینالمللی را دارند.
ناصر بیکی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک نیز در این جلسه ضمن تحسین دولت بنگلادش به جهت مدیریت خوبی که در زمینههای مختلف در آن کشور انجام داده است گفت: با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی امکان تعاملات فیمابین وجود دارد.
بیکی گفت: شناسایی ظرفیتها و آگاهی از نیازها و توانمندیهای دو طرف و همچنین فراهم کردن زمینهای برای آشنایی تجار دو کشور میتواند در افزایش تبادلات تجاری اثرگذاری به سزایی داشته باشد.
سید سعید رضوانی، عضو هیات رئیسه و رئیس کمیسیون صنعت اتاق اراک نیز در این جلسه ضمن دعوت از سفیر بنگلادش برای سفر به استان مرکزی گفت: بازدید از صنایع استان مرکزی و آگاهی اتاق بازرگانی داکا از شرایط وضعیت صنعتی، کشاورزی و معدنی میتواند در شناسایی علاقهمندان به تعامل با شرکتهای ایرانی کمک کند.
جودکی، دبیر کل اتاق اراک نیز در این جلسه گفت: با توجه به صادرات ۷۰ میلیون دلاری ایران به بنگلادش در سال ۹۸ و با توجه به وجود بیماری کووید ۱۹ و محدودیتهای در سال ۹۹ این رقم کاهش یافته که باید در جهت افزایش آن در سال جاری برنامهریزی کرد.
او با تأکید بر تبادل هیاتهای تجاری میان دو کشور، گفت: اعزام و پذیرش هیاتهای اقتصادی تجاری میتواند در برنامهریزی افزایش تبادلات تجاری کمک کند.
بیگ زاده، معاون امور بینالملل اتاق اراک نیز در ادامه نشست ضمن معرفی مختصری از توانمندیهای تولیدی صنعتی استان مرکزی گفت: استان مرکزی در زمینه سنگهای تزئینی، نفت، گاز و پتروشیمی و تجهیزات پالایشگاهی، صنایع ریلی و تجهیزات وابسته، آلومینیوم و گل و گیاه، پسته و محصولات کشاورزی و تجهیزات کارخانهای (گیربکس، مشعل، دستگاه جوش) دارای مزیت است.
او اظهار کرد: ما آمادگی داریم پذیرای هیاتهای ورودی به ایران از کشور بنگلادش باشیم تا بتوانیم با برنامهریزی مناسب و برگزاری جلسات ضمن زمینهسازی آشنایی با شرکتهای ایرانی مسائل و مشکلات را مورد بحث و بررسی قرار دهیم و در جهت رفع آنها و ارتقاء تعاملات تلاش کنیم.
نظر شما