۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۳
جلوگیری از سوختن گازهای فلر تا چه اندازه مطابق برنامه پیش رفته است؟
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

جلوگیری از سوختن گازهای فلر تا چه اندازه مطابق برنامه پیش رفته است؟

ساعدی، عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: طبق قانون باید با هدف ممانعت از هدررفت ثروت ملی تا پایان برنامه ششم توسعه از سوختن ۹۰ درصدِ گازهای مشعل جلوگیری شود.

به گزراش بازار به نقل از خانه ملت، قاسم ساعدی در رابطه ضرورت ساماندهی وضعیت گاز فلر(گازهای همراه نفت در میدان‌های نفتی)، گفت: بیش از ۲۰ سال است از موضوع ساماندهی و جمع‌آوری گازهای فلر در وزارت نفت می‌گذرد، با توجه به ارزش بالای اقتصادی گازهای مشعل و منافعی که از جمع‌آوری آن‌ها حاصل می‌شود، همچنین منافع غیرمستقیم این امر در کاهش آلودگی‌های زیست محیطی، بنا بود با هدف ممانعت از هدررفت ثروت ملی تا پایان برنامه ششم توسعه از سوختن ۹۰ درصدِ این گازهای مشعل جلوگیری شود اما با وجود پیشرفت‌های خوب صورت گرفته، هنوز این هدف محقق نشده است.

نماینده مردم دشت آزادگان و هویزه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در سال ۲۰۲۰ ایران سومین کشور با بیشترین حجم فلرسوزی در جهان بود که سهم ۹.۳ درصدی از کل حجم فلرسوزی گاز جهان را به خود اختصاص داده است، البته از سال ۲۰۱۷ به بعد حجم فلرسوزی ایران با کاهش همراه شد و از ۱۷.۷ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۱۷ به ۱۳.۳ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۲۰ رسیده است.

ساعدی با اشاره به تکلیف مجلس به وزارت نفت در جریان بررسی بودجه ۱۴۰۰ مبنی بر جلوگیری از هدررفت گاز فلر با احداث طرح‌های جداسازی حداقل به میزان یک میلیون تن، توضیح داد: اگرچه وزارت نفت در سال‌های گذشته در راستای جلوگیری از هدررفت گازهای فلر اقدامات خوبی انجام داده است اما به دلیل وضعیت نامناسب صادرات نفت و کمبود بودجه، این طرح‌ها به کندی پیش می‌روند البته به دنبال این مصوبه مجلس، وزارت نفت می‌تواند در سال ۱۴۰۰ با منبع مالی مشخص از هدرفت این گازها جلوگیری کند و در تامین و صادرات گاز قدم‌های برجسته‌ای بردارد.

وی اظهار کرد: از آنجا که بخش خصوصی آمادگی لازم را برای سرمایه‌گذاری در این زمینه دارد اگر دولت با آن‌ها همراهی کند و مشوق‌هایی را برای این شرکت‌ها در نظر بگیرند به یقین در سال ۱۴۰۰ شاهد جلوگیری از هدررفت گاز فلر با احداث طرح‌های جداسازی خواهیم بود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: جمع‌آوری و تبدیل گازهای فلر به خوراک، برق، سوخت و... به‌دلیل ایجاد آلودگی زیست محیطی در مناطق نفت خیز ضروری است ضمن آنکه هدررفت این گازها به معنای از بین رفتن ثروت کشور است چراکه مهار گازهای فلر، ارزش‌افزوده و اشتغال به دنبال دارد.

کد خبر: ۹۳٬۴۲۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha