به گزارش بازار، مهرداد جمال ارونقی در خصوص اینکه قوانین گمرکی در مناطق آزاد و ویژه تجاری رعایت نمیشود و کالاهای وارداتی باید از یکسری تسهیلات برخوردار شوند، گفت: پس از جلسات کارشناسی توافقنامهای به امضا رسید که به مواردی از جمله خودروهای مبادله شده میان مناطق آزاد و ویژه اشاره دارد.
وی افزود: گاه خودرو باید از نقطهای به نقطهای دیگر ترانزیت میشد که تا پیش از این توافقنامه امکان آن میسر نبود.
ارونقی ادامه داد: در حال حاضر صاحبان خودرو میتوانند کالای خود را از یکمنطقه آزاد به منطقه آزاد دیگری حمل کنند و مورد استفاده قرار دهند.
وی خودروهای امریکاییِ پلاک شده و ۶ مورد خودروی لوکس را استثنا دانست و افزود: این خودروها قابل حمل به منطقه آزاد دیگری نیستند.
وی سطح دیگر این توافقنامه را ناظر بر ثبت سفارش عنوان کرد و گفت: برخی کالاها میتواند بدون ثبت سفارش در این مناطق قرار گیرد و البته این شامل تمام کالاهای وارداتی نمیشود.
ارونقی به رادیو گفت وگو گفت: دیوان عدالت اداری و نهاد ریاست جمهوری در نظر دارند که ورود کالا به داخل مناطق آزاد و ویژه را از شمول ثبت سفارش خارج کنند و کالاهای وارداتی فقط ثبت آماری میشوند.
وی مهمترین بند این توافقنامه را ورود کالا از سایر مبادی به مناطق آزاد و ویژه بدون ثبت سفارش دانست و تصریح کرد: حدود اختیارات توسط دبیر خانه مناطق آزاد و ویژه تصمیمگیری میشود.
ارونقی اضافه کرد: هر کالایی که نیازمند رفع تعهد ارزی است، توسط اعلام خود مناطق باید از سوی بانک مرکزی رفع تعهد شود و این موضوع بیشترین ایستایی را گمرک داشته است.
اینمقام مسئول در گمرک کشور تعیین تکلیف ضایعات در مناطق آزاد را از دیگر مفاد این توافقنامه دانست و گفت: برای ورود این کالاها به کشور ایستاییهایی وجود داشت که با هماهنگی وزارت صمت مرتفع شده است.
نظر شما