به گزارش بازار، آژانس بین المللی انرژی امروز (چهارشنبه) با انتشار گزارشی اعلام کرد، جهان باید بسیار گستردهتر در زمینه استفاده از انرژی پاک از کشورهای در حال توسعه حمایت کند، در غیر این صورت در محدود کردن تغییرات آب و هوایی جهانی موفق نخواهد شد.
در این گزارش آمده است، سرمایه گذاری در انرژیهای سبز برای چند سال در کشورهای نو ظهور و در حال توسعه کاهش یافته است و بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری همه گیر کرونا نیز باعث شده است اوضاع و شرایط در این زمینه بدتر شود.
آژانس بین المللی انرژی در این گزارش توصیه کرده است که مبلغ فعلی برای تولید انرژیهای برگشتپذیر و پاک مانند نیروی برق آبی، انرژی خورشیدی، انرژی بادی و غیره، باید در ده سال آینده هفت برابر شود. به عبارت دیگر میزان سرمایه گذاریها از حدود ۱۵۰ میلیارد دلار کنونی تا سال ۲۰۳۰ باید به بیش از ۱۰۰۰ میلیارد در سال برسد. اینگونه میتوان امیدوار بود که کره زمین تا سال ۲۰۵۰ در مسیر رسیدن به هدف کربن خنثی یا دستیابی به انتشار صفر خالص دیاکسید کربن، قرار میگیرد که به فرآیند کربن زدایی در بخش حمل و نقل، تولید انرژی، کشاورزی و صنعت و غیره اشاره دارد.
لزوم مبارزه با گرم شدن کره زمین
«فاتح بیرول» مدیر آژانس بین المللی انرژی به مناسبت انتشار این گزارش اعلام کرد مناطق در حال توسعه که محل زندگی دو سوم جمعیت جهان هستند، ۹۰ ٪ کل دی اکسید کربن یا گاز کربنیک جهان را تولید میکنند، اما فقط ۲۰ درصد بودجه اختصاص یافته به انرژی پاک را دریافت میکنند؛ بنابراین اگر ما برای تسریع این سرمایه گذاریها سریعاً اقدام نکنیم، این موضوع به مهمترین خط گسل در مبارزه با گرم شدن کره زمین تبدیل خواهد شد.
نظر شما