۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۷
فاصله طبقاتی، محصول سیاست‌های نادرست اقتصادی است
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در دومین مناظره تلویزیونی:

فاصله طبقاتی، محصول سیاست‌های نادرست اقتصادی است

رئیسی، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: فاصله طبقاتی، محصول بی‌عدالتی و سیاست‌های نادرست اقتصادی است.

به گزارش بازار، سید ابراهیم رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری عصر امروز (سه‌شنبه) در دومین مناظره انتخاباتی در پاسخ به سوالی در خصوص «برنامه اش برای کاهش فاصله طبقاتی»، گفت: در ابتدای بحث عرض کنم که در جلسه قبل برخی بداخلاقی‌ها صورت گرفت که به مثابه آنچه در قانون آمده است، اجازه داده شد چند دقیقه‌ای دفاع کنم. نمی‌خواهم از این حق، استفاده کنم و دفاع در ابن باب را به مردم محول می‌کنم و مردم عزیز در این رابطه دفاع خواهند داشت.

وی افزود: امیدوار هستم آنچه در این نشست و مناظره مطرح می‌شود بر اساس اخلاق، قانون و اقتضای نشست مناظراتی باشد. البته آذری زبان‌های عزیز از استان‌های آذربایجان، اردبیل، زنجان و سایر مناطق ترک نشین، بنده حقیر را مورد عنایت قرار دادند که صمیمانه مثل همیشه از لطف و کرامتشان سپاسگزاری می‌کنم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه فاصله طبقاتی محصول بی عدالتی است، افزود: فاصله طبقاتی محصول سیاست‌های نادرست اقتصادی و نوع تصمیم گیری ها است که منجر به فاصله‌های مختلف در بخش‌ها می‌شود. یکی، از حقوق نجومی برخوردار می‌شود و دیگری کمتر. یا در مورد بعضی طرح‌ها مانند طرح سلامت شاهد بودیم، برخی دریافت‌های ۱۰۰ میلیون و ۲۰۰ میلیون تومانی داشتند و برخی از پزشکان و پرستاران دریافت‌های ناچیزی داشتند.

رئیسی تصریح کرد: در یک اداره و سازمان هم گاهی شاهد پرداخت‌های متفاوت میان کارکنان هستیم. برخی از بخشنامه‌ها صادر شده است که تصمیم ما این است، اگر ان شاءالله رای مردم به بنده تعلق گرفت از همین ابتدا در بخشنامه‌ها تجدید نظر کنیم و چندبرابر کردن حقوق برخی از مدیران را به عدالت نزدیک و نزدیک تر کنیم.

وی با بیان اینکه اگر از طرفی معتقد به اجرای عدالت هستیم منظور از عدالت، عدالت در جذب، نگهداری نیروی انسانی، ارتقا و در پرداخت است، گفت: حقوق باید به عدالت پرداخت شود. نه فقط حقوق بلکه ظرفیت‌ها باید براساس عدالت توزیع شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: ظرفیت‌های اقتصادی در کشور باید براساس عدالت توزیع شود. اگر همه ظرفیت‌ها در کشور با عدالت توزیع شود شاهد فاصله طبقاتی به این نحو نیستیم.

رئیسی افزود: آنچه بر ما لازم است آن است که بدانیم این میزان از فاصله طبقاتی که یکی فقیر و غنی شود، محصول تصمیم گیری های اقتصادی است. برای مثال پرداخت تسهیلات ناعادلانه در کشور منجر به فاصله طبقاتی می‌شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از این فاصله‌های طبقاتی محصول بسیاری از تصمیم گیری‌های ناعادلانه است، اظهار داشت: این ارزهای بدون نظارت ۴۲۰۰ تومانی نتیجه اش این می‌شود که عده‌ای می‌برند و یک شبه صاحب «آلاف و الوف» می‌شوند و افرادی زندگی‌هایشان از دست می‌رود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: نظام قیمت گذاری و نظام نظارت بر تامین و تولید تا مصرف می‌تواند به جلوگیری از فاصله‌های طبقاتی منجر شود.

رئیسی با بیان اینکه برخی مطالب اینجا دقیق مطرح نمی شود و باعث زحمت برای مردم می شود، افزود: متاسفانه به جای اینکه به مسائل اصلی پرداخته شود مسائل حاشیه ای مطرح می شود، او(مهرعلیزاده) باز هم بحث مدرک معادل را مطرح کرد، من مثل هر دانشجویی که مراحل تحصیل را می گذراند، مراحل تحصیل را گذراندم و مدرکم نیز معادل نیست. یک مدرک حوزوی سطح ۴ دارم و یک مدرک دانشگاهی که در سایت های مختلف مشاهده شد.

وی افزود: نسبت به مسئولیتم در هر حوزه ای که بودم پاسخگو هستم. البته به میزانی که در آن حوزه اختیار داشتم. یعنی اگر مسئول دادستانی در کرج بودم نسبت به آن دوره پاسخگو هستم و اگر روزی دادستان تهران بودم پاسخگو هستم. نسبت به ریاست بازرسی و دیگر مسئولیت هایی که داشتم پاسخگو هستم. حتماً باید پاسخگو باشیم و اگر در آن مقطع مساله ای باشد باید پاسخ بدهیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری، تصریح کرد: در سال ۸۰ مقام معظم رهبری بیانیه ای در خصوص مبارزه با فساد اقتصادی دادند که در آن مقطع من نمایشگاهی برپا کردم و همه مدیران میانی و عالی از این نمایشگاه بازدید کردند. ما دولت را پشت ویترین گذاشتیم و بیایند آسیب ها را ببینند و راهکارهای رفع آسیب را نیز اعلام کردیم. منتهی در دوره معاون اولی تابع تصمیمات ریاست بودیم.

رئیسی گفت: هر کسی در هر مسئولیتی که بوده باید نسبت به دوره مسئولیتش پاسخگو باشد آن آقایی که دوره ای رئیس بانک مرکزی بوده نیز باید نسبت به مسئولیتشان پاسخگو باشند. پس مسئول مشکلات اقتصادی مردم کیست؟ هر روز یک بمب در سفره مردم منفجر می شود. چه کسی باید جوابگوی انفجار هر روزه بمب در سفره روستایی و شهری باشد؟ یعنی آن کسی که مسئول است کیست؟

وی ادامه داد: ارز ۴۲۰۰ قبل از مسئولیت من در قوه قضاییه در شورای عالی اقتصاد تصویب شد و من آن زمان عضو شورای عالی اقتصاد نبودم. تازه بحثی که مطرح است این است که چرا نظارت نشد؟ یک وقت تصمیم گیری است که مسئولان در شورای عالی آن زمان تصمیمی گرفتند اما بحث این است که چرا نظارت و درست اجرا نشد. این پول ها به چه کسی داده شد بحث ما این است که چرا برنامه ها به درستی اجرا نمی شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما در کشورمان برنامه کم نداریم. دانشگاه ها پُر از طرح و برنامه است، همچنین برنامه های توسعه پنجم و ششم داریم. سخن ما در نبود برنامه نیست، سخن ما در نبودن یک اراده قوی و مدیریت مجاهدانه است که پای کار بایستد و مشکلات مردم را حل کند. این مساله ماست.

رئیسی افزود: متاسفانه شاهد فرافکنی هستیم، سخن ما این است والا هر کسی در حوزه مسئولیتش باید پاسخگو باشد. ما یک مساله ای را باب کردیم به عنوان ترک فعل و معتقدیم هر کسی در زمان خودش باید پاسخگو باشد.

وی در خصوص شرایط حقوقی کارگران، گفت: حقوق کارگران متناسب با تورم باید متناسب سازی می شد. معلمان ما نیز نسبت به تورم و شرایط زندگی شان نباید دغدغه داشته باشند و حقوق شان باید متناسب سازی شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: حقوق عادلانه یکی از مسائل مهم کشور است. گله ها از این است که چهار نفر در یک اتاق نشسته‌اند با ماموریت ها و مدرک مساوی اما حقوق های متفاوت. متاسفانه نظام عادلانه پرداخت ما شده است نظام ناعادلانه پرداخت.

کد خبر: ۹۲٬۸۰۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha