۱۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۵
مشکل گرانی با بگیر و ببند حل نمی‌شود
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری:

مشکل گرانی با بگیر و ببند حل نمی‌شود

مهرعلیزاده، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه نفس تلاش برای اینکه گرانی از بین برود، خوب است، گفت: بگیر و ببندها برای از بین بردن گرانی پاسخ نداده و نخواهد داد.

به گزارش بازار، محسن مهرعلیزاده در نشست خبری افزود: همواره از بعد از انقلاب، در تلویزیون اخبار برخورد با گرانفروشی را می‌شنیدم، ولی هیچ وقت این روش‌ها مشکل را حل نکرد و به این شکل حل نخواهد شد.

مهرعلیزاده افزود: باید روش‌های توزیع را به شکلی سامان دهیم که امکان گرانفروشی از بین برود و در حوزه قیمت‌گذاری و کنترل قیمت‌ها باید روش‌هایی در پیش بگیریم که شرایط چند قیمتی را از بین ببرد تا فروشنده نخواهد کالایش را به امید گران‌تر فروختن در آینده، احتکار کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: باید به شکلی برنامه ریزی کنیم که تامین با نیاز مطابقت داشته باشد.

وی گفت: اکنون نیز در جاهایی تامین به اندازه نیاز هست، اما متاسفانه روش‌های تامین به گونه‌ای است که با وجود برنامه ریزی‌هایی که انجام شد، میوه شب عید با چند برابر قیمت به دست مردم رسید.

مهرعلیزاده افزود: سامان دادن به این مسائل، روش‌های دقیق و صحیحی می‌خواهد و علاوه براین، کنترل این امر را هم باید به نهادهای عمومی بسپاریم. اینکه چندین نهاد و دستگاه در قوه مجریه و قضائیه را مامور تحقق توزیع مناسب و مبارزه با گرانفروشی کنیم درست نیست.

وی با تاکید بر لزوم ساماندهی مسیر توزیع گفت: ما در کشور کمبود نداریم، بیشتر غیرعلمی بودن شیوه‌های توزیع را شاهد هستیم که منجر به شرایط موجود شده است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش درباره برجام گفت: برجام سند افتخاری برای دستگاه دیپلماسی ایران حداقل در دهه‌های اخیر بود و کار بسیار ارزشمندی انجام شد.

مهرعلیزاده با بیان اینکه باید از برجام حراست و در جهت زنده کردن آن با شیوه‌های دیپلماتیک تلاش کنیم افزود: با حفظ برجام خواهیم توانست شرایطی را فراهم کنیم که دارایی‌های بلوکه شده ایران به کشور برگردند.

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که درباره برجام و سایر توافقات بین‌المللی با رقبا و مخالفانمان در دنیا کنار نیاییم، نخواهیم توانست به این زورگویی‌ها خاتمه دهیم و به دارایی‌هایمان که با زورگویی بلوکه شده اند، نخواهیم رسید.

مهرعلیزاده در پاسخ به این پرسش که چرا اصلاح طلبان با وجود انتقاد از اختیارات رئیس جمهوری در انتخابات ریاست جمهوری رقابت می‌کنند؛ گفت: یادم نمی‌آید درباره اختیارات رئیس جمهوری بیانیه‌ای صادر کرده باشم.

وی افزود: قانون اساسی به عنوان یک محور، ظرفیت‌های مناسبی را در اختیار رئیس جمهوری می‌گذارد تا به عنوان فرد دوم کشور پس از رهبری به وظایف خود رسیدگی کرده و هم دو قوه دیگر را با تذکرهای به موقع در مسیر قانون اساسی قرار دهد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: استفاده از این اختیارات قانونی بستگی به شخصیت افراد دارد که چقدر به اختیارات خود آگاه باشند و توانایی و زیرکی استفاده از این اختیارات قانونی را داشته باشند.

وی اضافه کرد: ما اصلاح طلبان در چارچوب قانون اساسی به دنبال اصلاحات هستیم و در همین چارچوب درانتخابات شرکت کرده و برای تصدی مسند ریاست جمهوری شرکت می‌کنیم و در چارچوب همین قانون اساسی و اختیارات مسوولیت خود را به نحو احسن انجام می‌دهیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره شایعات مربوط به دفاع نکردن از تز دکتری خود گفت: بنده دکترای مدیریت مالی از دانشگاه تهران دارم و دفاع هم کرده‌ام.

مهرعلیزاده افزود: یک دکترای نیمه تمام در دوره تحصیل در هلند نیز دارم که در مرحله دفاع بود، اما به دلیل پذیرش مسئولیت در دولت خاتمی، آن را رها کردم.

وی گفت: به آقای خاتمی گفتم اجازه بدهید از تز دکتری ام دفاع کنم و بعد مسئولیت را قبول کنم که با اجازه وی از تز دکتری دفاع کردم. به همین خاطر نیز در رزومه‌ام نوشتم که یک دکترای نیمه تمام داشته و دکترای مدیریت مالی از دانشگاه تهران دارم و مهندسی مکانیک را در دوره لیسانس و فوق لیسانس از دانشگاه تبریز اخذ کرده‌ام.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در خصوص اینکه سران اصلاحات، صحبت‌های مهرعلیزاده را در مناظره غیراخلاقی دانسته‌اند گفت: من چنین چیزی را نشنیده ام.

مهرعلیزاده در پاسخ به این پرسش که احتمال اینکه گزینه اصلی جریان اصلاحات باشد؛ گفت: به عنوان یک شخصیت اصلاح طلب، دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود را اعلام می‌کنم تا مردم انتخاب کنند و برنامه و حرکت من در جهت رشد و اعتلای اصلاح طلبی خواهد بود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: من در روز مناظره به آقای رئیسی گفتم که ایشان ۶ کلاس سواد کلاسیک دارند و من به سواد و آموخته‌های حوزوی ایشان احترام می‌گذارم، اما واقعیت این است که ایشان دروس حوزوی خواندند بعد بر اساس قوانین معادل‌سازی شده و بر اساس آن ایشان به مقطع فوق لیسانس رفته و بعد دکتری شرکت و از مدرسه عالی شهید مطهری دکتری خود را اخذ کردند.

وی با بیان اینکه در امور اقتصادی و اجتماعی رویه کلاسیک برای رشد علمی وجود دارد، گفت: اقتصاد یک علم است، کسی که داوطلب است باید کلاس ششم، دیپلم؛ لیسانس و فوق لیسانس و دکتری را گذرانده باشد و کار عملیاتی کرده باشد تا بتواند در اجرا موفق باشد.

مهرعلیزاده با تاکید بر اینکه مسئله اقتصاد به سواد اقتصادی و زمینه اقتصادی برای همه کاندیداها نیاز دارد، گفت: هرچند صرف سواد اقتصادی هم شاید نتواند گره گشا باشد و چه بسا استادان دانشگاه بسیاری در حوزه اقتصاد داریم، اما فرد در عمل باید با صعنت، تولید، کارخانه و برنامه‌ریزی آشنایی داشته باشد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه با توجه به اینکه ۱۴ پست در ۴۰ سال انقلاب بر عهده داشته‌اید خود را مبتلا به «سندروم پست بی قرار» که در مناظره اول به آن اشاره کردید نمی‌دانید؟ گفت: اکثر مسئولیت‌های من با حوزه‌های اقتصادی در ارتباط بوده است.

وی افزود: بنده هیچوقت هوس تغییر پست نداشتم و با نظر رئیس جمهور وقت یا اقتضای زمان، مسئولیتم تغییر کرد، بنابراین خود را مشمول این سندروم نمی‌دانم.

مهرعلیزاده درباره برنامه‌های خود برای تقویت روابط ایران و روسیه، گفت: سیاست خارجه ما توسعه محور است و هر اقدامی در سطح دنیا در جهت منافع کشور باشد آن را انجام خواهیم داد، مگر آنکه کشورهای مورد تخاصم روبری ما باشند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری درباره جوانگرایی در دولت خود گفت: اجازه نخواهم داد میانگین سنی اعضای دولتم از ۴۵ سال تجاوز کند البته اگر این عدد ۴۷ شد به من خرده نگیرید امیدوار هستیم این عدد اجرا شود.

وی بر توجه به زنان تاکید کرد و گفت: به همین منظور، حداقل سه نفر از وزرای کابینه خود را از میان بانوان انتخاب خواهم کرد.

مهرعلیزاده در خصوص اهمیت مشارکت در انتخابات عنوان کرد: رقیب من در انتخابات مشارکت پایین است و اگر مشارکت کم باشد فرد دیگری انتخاب می‌شود. مردم پای صندوق‌ها بیایند تا حماسه دیگری در تاریخ کشور را رقم بزنند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در آغاز نشست خبری اش در خبرگزاری ایرنا، انتخابات را بارزترین نماد جمهوریت نظام جمهوری اسلامی ایران توصیف کرد.

مهرعلیزاده در آغاز این نشست که با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شد، گفت: حضور مردم و نقش آنان برای تعیین سرنوشت خود مهم است و می‌تواند وجهه جمهوریت نظام را بیش از پیش نشان دهد و حفظ و تثبیت کند.

مهرعلیزاده انتخابات ریاست جمهوری را مهم خواند و افزود: مردم در این انتخابات شرکت می‌کنند تا سرنوشت خود را به دست فردی بدهند که با چینش افراد شایسته و عالم بتواند آینده کشور و فرزندان این مرز و بوم را تامین کند.

وی از برخی اقدامات برای سرد شدن حضور مردم در انتخابات از جمله تایید صلاحیت‌ها انتقاد کرد و گفت: شرایط به گونه‌ای رقم خورد که فضای سردی برای حضور مردم در انتخابات حاکم شد.

مهرعلیزاده افزود: رد صلاحیت کاندیداهای یک جناح و چیدمانی که صورت گرفت بر سردی این فضا افزود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم هیچ وقت حل مشکلات را به پای دولت نمی‌نویسند.

محسن مهرعلیزاده در نشست خبری افزود: مردم وقتی که ناامید شوند، اعتماد نکنند و اطمینان آن‌ها از توانمندی مدیران نظام در هر رده‌ای و قوه‌ای سلب شود، دود آن به چشم کل نظام و کل مجموعه می‌رود و علاقه و اعتماد و همکاری در مردم برای رفع مشکلات از بین می‌رود.

وی گفت: اکنون ادامه این پمپاژ ناامیدی به نقطه‌ای رسیده که در چینش نامزدهای انتخابات خود را نشان داد.

مهرعلیزاده افزود: البته همه می‌توانند حدس بزنند از دو سال پیش با برنامه منظم و ارائه تصویر فرد مشخص در بخش‌های مختلف خبری صداوسیما و کارهای تبلیغاتی مشخص، و بعد هم مطرح کردن آن فرد به عنوان کاندیدا، فضا را به نحوی ترسیم کرده‌اند که مشخصا اراده‌ای هست که فردی انتخاب شده و مردم باید به او رای بدهند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: البته مردم ایران نشان داده‌اند در مقاطع مختلف با هوشیاری، دقت و مراقبت از کیان کشورشان، مبانی فکری شان، و گذشته و هویت ایرانی شان دفاع می‌کنند و جاهایی اقداماتی از خود نشان دادند که برعکس این محاسبات و طراحی‌ها نتیجه داده است.

مهرعلیزاده گفت: ما در جریان ۱۳۷۶ و سال ۹۲ و ۹۶ هم همین اوضاع را داشتیم و عجیب است که از این اشتباهات درس نمی‌گیرند و فکر می‌کنند با انبوهی از کارهای تبلیغاتی که از دو سال پیش شروع کرده و انبوه تبلیغات در دو ماه گذشته و دوران تبلیغات، باز هم می‌تواننداین اراده را تحمیل کنند.

مهرعلیزاده افزود: اگر شعار انقلاب استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود که هست، بر استقلال و آزادی مردم و استقلال کشور و بر جمهوریت نظام و اسلامیت آن تاکید می‌کنیم.

وی گفت: جمهوریت یعنی اعمال نظر مردم بر اراده جمع و اگر گروه و تفکری به هر وسیله با هر زمان بندی و با هر طراحی و مهندسی بخواهد جلو حرکت جمهور مردم را در چهارچوب قانون اساسی برای پیشبرد کشورشان بگیرد محکوم به شکست است.

وی در بخش دیگری از نشست خبری با اشاره به شرایط کشور در دوران اصلاحات گفت: ممکن است حرکت کند شده باشد، اما حرکت ایرانیان هرگز به عقب نرفته است.

مهرعلیزاده افزود: امروز جز دوران آقای خاتمی و اصلاحات که یک دوران بسیار شکوفا و مشخص و تعریف شده بود و هیچ کس هم در تاریخ نمی‌تواند آن را انکار کند، بیش از دو دهه است که ما مسئله اقتصادی داریم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: ممکن است عده‌ای از روی بغض و کینه مسائلی را مطرح کنند، اما به هر حال شاخص‌ها نشان می‌دهد تنش ایران با دنیا در حد صفر یا کم بوده است، تنش‌های داخلی در حد صفر، تبلور اراده مردم در امور در حد بسیار بالا، فعالیت‌های نهادهای اجتماعی و NGO‌ها در حد بالا، نقش مردم در صحنه آرایی روزمره زندگی خود در حد بالا بوده است.

مهرعلیزاده گفت: نرخ ارز از روزی که دولت آقای خاتمی شروع شد نزدیک به ۵۰۰ تومان بود و روزی که رفت ۸۰۰ تومان بود و یک شبه سه یا چهار برابر نشد، قیمت‌ها کنترل شده، مردم راضی، با همسایه‌ها و با دنیا در تعامل بودیم.

وی افزود: دولت مجموعه سالمی بود، اما بعد از آن ما مشکلات وحشتناکی دیدیم که هنوز هم ادامه دارد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: من قصد تخریب یا حمایت نکردن از دولت فعلی را ندارم، اما وضعیت اقتصادی امروز علیرغم همه این امکانات ناشی از یک بی‌برنامگی، به هدر رفتن ۷۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی در ۷ سال و ناشی از وجود نداشتن برنامه منظم اقتصادی است.

مهرعلیزاده افزود: چندین سال است که مقام معظم رهبری اسامی سال‌ها را به نام تولید داخلی، افزایش تولید داخلی، جهش تولید داخلی، نام‌گذاری کرده و بر آن تاکید می‌کنند و امسال هم رفع موانع تولید را اعلام کردند.

وی گفت: کسانی که در زمینه اقتصادی هیچ تجربه‌ای ندارند و امروز در این شرایط سخت اقتصادی می‌خواهند کشور را تحویل بگیرند چه می‌کنند؟

وی ادامه داد: آن‌هایی که می‌خواهند در یک شب یا دو شب بازار بورس را درست کنند، آن‌هایی که می‌خواهند فساد را یک شبه ریشه‌کن کنند، اصلاً از مفهوم کمی اقتصاد چیزی را بلد هستند؟ بعضی‌ها ممکن است استاد دانشگاه باشند در زمینه اقتصاد، اما صرف استاد دانشگاه بودن نمی‌تواند شما را یک شبه عملگرا و برنامه محور کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بیایید واقع‌بین باشیم حاکم کردن سیاست‌ها و تفکرات سیاسی خود بر شئون زندگی مردم در زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی را کنار بگذاریم که همین موجب بدبختی ما شده است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری تاکید کرد: باید از هر امکانی برای حفظ جمهوریت نظام جمهوری اسلامی بهره‌برداری کنیم تا رای مردم به عنوان تعیین کننده محوری برای خود مردم و کشور باشد.

وی اظهار کرد: همه می‌دانیم حضور و نقش مردم برای تعیین سرنوشت می‌تواند وجهه جمهوریت نظام را بیش از پیش نشان داده و و تثبیت کند. همه مردم می‌آیند تا سرنوشت خود را به دست فردی بدهند که با انتخاب همکاران مناسب براساس یک طرح نامه مدون و علمی فراخور آنچه که خواست مردم هست، آینده کشور را بسازند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ضمن ابراز تاسف از اینکه شرایط به گونه‌ای رقم خورد که فضای سردی برای حضور مردم در انتخابات رقم خورد و آن هم دلایل متعددی در چندین سال گذشته داشت، گفت: رد صلاحیت‌های نامزدهای یک جناح و از طرف دیگر چیدمانی که از طرف نامزدهای جناح دیگر صورت گرفت بر سرمای انتخابات افزود، عده زیادی از این مطلب نگران نشدند و مردم بیش از پیش درخصوص اینکه بخواهند موجودیت خود را نشان دهند، تردید بیشتری برای آن‌ها ایجاد شد.

مهرعلیزاده تاکید کرد: ما باید از هر امکانی برای حفظ جمهوریت نظام جمهوری اسلامی بهره‌برداری کنیم تا رای مردم به عنوان تعیین کننده محوری برای خود مردم و کشور باشد.

وی تصریح کرد: این مستلزم این است که در جریان این رقابت نابرابر شرایطی فراهم شود تا مقداری مردم احساس کنند که اگر پای صندوق بیایند رای و نظر آن‌ها به نحوی خواهد بود که موثر واقع می‌شود و احساس کنند با حضورشان خواهند توانست آینده خوبی برای کشور رقم بزنند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: من می‌گویم که کارهای بسیار خوبی را می‌توانستند انجام دهند که موفق به انجام آن‌ها نشدند، ولی نمی‌گویم که نتوانستند یا نخواستند در بسیاری از جاها اجازه ندادند که کارهایی انجام دهند.

مهرعلیزاده افزود: من بدون اینکه بخواهم دفاعی از بخشی از کار انجام دهم، در مجموع می‌خواهم این را بیان کنم که عزم و اراده‌ای بود که فاصله مردم با دولت و حتی متاسفانه با مجموعه حاکمیت را هرچه بیشتر کنند و ناامیدی را هر چه بیشتر به جامعه پمپاژ کنند.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که دیدیم راهپیمایی‌هایی در سراسر کشور به راه انداختند و از صبح تا شب در اخبار و فضاهای مجازی و در همین صداوسیمایی که متاسفانه از بیت‌المال ارتزاق می‌کند در جهت اینکه دولت نمی‌تواند کاری انجام دهد و ضعیف است، و کاری بلد نیست، اقداماتی را انجام دادند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه برنامه‌های خود را در سه کتاب منتشر کرده‌ام گفت: برنامه‌های اقتصادی من بر اساس یک الگوی حکمرانی اقتصادی دقیق و از روی تجربه نوشته شده است.

مهرعلیزاده افزود: وضعیت اقتصادی امروز علیرغم امکانات، ناشی از بی برنامگی‌هایی است که از بیش از ۱۶ سال پیش آغاز شده بود.

وی با اشاره به اینکه اداره امروز کشور یک حکمرانی اقتصادی است و هرکسی از این مسئولیت برنمی آید، گفت: من در ۴۲ سال اخیر در حوزه‌های مختلف فعالیت و کار اجرایی کرده‌ام.

مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: این دیدگاه با برداشتن رانت و محوریت پشتکار، اقدامات اجازه له شدن گروهی از مردم زیر چرخ اقتصاد را نخواهد داد.

وی در خصوص انتشار برخی خبرها مبنی بر صحبت آقای رئیسی با مهرعلیزاده در زمان استراحت بعد از مرحله نخست مناظره مبنی بر اینکه اگر اجل شما همین الان برسد، درباره این دروغی که گفتید، چه می‌کنید که مهرعلیزاده در پاسخ گفته که دوستان ستاد نوشتند و من خواندم، گفت: مطرح کردن این مسائل، از ذهن افسانه‌گرا بر می‌آید.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: آن‌هایی که میخواهند یک شبه فساد را ریشه کن کنند از مفهوم اقتصاد چیزی بلد نیستند.

محسن مهرعلیزاده در نشست خبری افزود: آن‌هایی که می‌خواهند دو سه روزه مشکل بورس را حل کنند، بویی از اقتصاد نبرده‌اند.

وی با بیان اینکه استاد اقتصاد دانشگاه بودن نمی‌تواند فرد را یک شبه عملگرا کند، گفت: امروز روی گنج نشسته‌ایم، اما خام‌فروشی می‌شود.

مهرعلیزاده افزود: امروز معیشت و اقتصاد اولویت کشور است، بگذارید یک نفر بیاید که مسائل اقتصادی را با پوست و خون و استخوان خود لمس کرده است و رانت خوار نیست و به سالم فکر کردن همیشه اعتقاد داشته و برنامه دارد.

وی گفت: کسی می‌تواند کشور را اداره کند که نگاه تحمیل‌گرا نداشته باشد و با یک پیامک به حجاب خانم‌ها تذکر ندهد و زن‌ها را قشر دوم جامعه نداند.

کد خبر: ۹۲٬۵۶۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha