به گزارش بازار، سید محمدرضا میر تاج الدینی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه کلیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس تصویب شده گفت: این طرح روی مالیات بر فعالیتهای سوداگری که تا به حال جایی ثبت نشده و با درآمدهای کلان و نجومی در زمان محدود و بدون پرداخت مالیات، تمرکز دارد و شامل چهار عنوان ارز، املاک، خودرو و سکه میشود.
میرتاج الدینی در مورد استثنائات این طرح تصریح کرد: مالیات بر عایدی سرمایه شامل کسانی که نمایشگاه ماشین دارند و بنگاه داران املاک نمیشود و همان مالیات معمول را میپردازند.
وی با بیان اینکه این مالیات شامل ۹۵ درصد مردم نمیشود گفت: این مالیات شامل کسانی است که در مدت کوتاهی به صورت تصاعدی سودی حاصل کردهاند و حتی خانوادههایی که هر عضو آن به طور مثال خودرویی داشته باشند، مشمول این نوع مالیات نخواهند بود.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه ضمن تأکید بر لزوم وجود فرمولی برای تعیین محاسبه نرخ تورم اظهار کرد: در بحث بررسی جزئیات، این پیشنهاد در کمیسیون مورد توجه قرار خواهد گرفت.
میرتاج الدینی در مورد مالیات بر سرمایه خاطرنشان کرد: مجلس مسیر میانه را انتخاب کرده و با هدف توزیع عادلانه ثروت در جامعه و تنظیم آن، بیشتر نشدن ضریب جینی و فاصله طبقاتی و رشد اقتصادی متعادل در اصل درآمدها در چارچوب اقدامات کلان، مسیر خود را طی میکند.
وی گفت: درآمد حاصل شده وارد خزانه کل میشود و از ۶ تا ۸ درصد درآمد را میتوان از طریق این مالیات به دست آورد و موجب میشود تراز عملیاتی بودجه کشور مثبت شده و کسری نخواهیم داشت.
میرتاج الدینی متذکر شد: مردم نگران این مالیات نباشد چرا که شامل گروه اندکی است که براساس فعالیتهای سوداگرانه اقتصادی، عایدی دارند.
در ادامه وحید شقاقی شهری ریاست دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی، ضمن نام بردن از سوداگری افراطی به عنوان معضلی در کشور گفت: مالیات بر عایدی سرمایه مهمترین پایه مالیاتی برای کنترل سوداگریهای افراطی در اقتصاد است.
شقاقی ضمن اشاره به رعایت شروط مالیات بر عایدی سرمایه افزود: باید خالص مالیات عایدی سرمایه ملاک باشد و تورم را از دل آن خارج کرد؛ هر چه دوره زمان سوداگری افراطی کمتر باشد، پایه مالیاتی باید نرخ تصاعدی بگیرد و در صورت رعایت نکردن این شروط، پایه مالیاتی اثرات مثبتی نخواهد داشت.
نظر شما