۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۸
گردشگری و حمل‌ و نقل، زمینه‌ساز توسعه همکاری بین ایران و بلغارستان است
در دیدار سفیر بلغارستان در تهران با شافعی مطرح شد؛

گردشگری و حمل‌ و نقل، زمینه‌ساز توسعه همکاری بین ایران و بلغارستان است

شافعی، رئیس اتاق ایران در دیدار با سفیر بلغارستان گفت: دو کشور می‌توانند در حوزه گردشگری، صنایع غذایی و کشاورزی با هم همکاری داشته باشند؛ در حوزه حمل‌ونقل هم ظرفیت بالایی برای همکاری است.

به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، بررسی ظرفیت‌های تجاری و راهکارهای توسعه روابط اقتصادی ایران و بلغارستان محور اصلی دیدار نیکولینا کنوا، سفیر بلغارستان در تهران با غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران بود.

شافعی در این دیدار با اشاره به نوع روابط حاکم بین ایران و بلغارستان گفت: این روابط از سطح خوبی برخوردار بوده تا آنجا که بین استان‌های دو کشور نیز همکاری‌های اقتصادی شکل گرفته است. البته حجم روابط تجاری در دوران تحریم نسبت به گذشته کمتر شده ولی همچنان این روابط ادامه داشته اشت.

رئیس اتاق ایران با اشاره به موقعیت و مشخصات اقتصاد بلغارستان گفت: اقتصاد بلغارستان اقتصادی آزاد است و این باعث شده که اقتصاد بلغارستان از رشد خوبی برخوردار بوده است. بیشترین حجم روابط ایران و بلغارستان در حوزه حمل و نقل بوده است. از طرفی بلغارستان جاذبه گردشگری خوبی برای ایران دارد.

شافعی تاکید کرد: گردشگری زمینه خوبی برای همکاری‌های اقتصادی است. باید بتوانیم مشکلات حوزه توریستی را برطرف کنیم. این دو کشور با توجه به ظرفیت‌هایی که در اختیار دارند می‌توانند شرکای تجاری خوبی برای یکدیگر باشند.

او ادامه داد: از نظر موقعیت جغرافیایی، بلغارستان می‌تواند دروازه ورود ایران به کشورهای اروپای شرقی و کشورهای حوزه بالکان باشد. بازارهای منطقه بلغارستان هم بازارهای مهمی هستند.

رئیس اتاق ایران تصریح کرد: ما قبلاً در حوزه صنعت خودرو و ساخت قطعات اتومبیل همکاری داشتیم که هنوز هم فرصت همکاری وجود دارد. علاوه بر آن بلغارستان در حوزه صنایع غذایی و کشاورزی فرصت‌های خوبی برای همکاری با ایران دارد. از طرفی ایران درگیر خشکسالی‌های پی‌درپی است، استفاده از روش نوین آبیاری برای ایران اهمیت بالایی دارد.

شافعی به مذاکرات احیای برجام اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که محدودیت‌ها در آینده کمتر شود: ما از هر گونه فرصت برای تقویت زمینه‌های همکاری بین ایران و بلغارستان حمایت می‌کنیم. این می‌تواند با تبادل هیات‌های تجاری، نشست‌های حضوری و آنلاین ممکن می‌شود.

شافعی تاکید کرد: امیدواریم در آینده حجم مبادلات ایران و بلغارستان به عددی قابل توجهی تغییر کند.

از نیکولینا کنوا، سفیر بلغارستان نیز در این دیدار گفت: تهران و صوفیه روابط خوبی با هم دارند، سفارت بلغارستان در تهران هم سعی می‌کند این زمینه‌ها بیش از پیش فراهم شود. ما سعی می‌کنیم گفت‌وگوی بین دو کشور قطع نشود.

او تصریح کرد: در سال ۲۰۱۹ حجم مبادلات میان دو کشور ۸۰ میلیون دلار بود و این عدد در سال ۲۰۲۰ به ۱۲۰ میلیون دلار رسید؛ البته باید حجم مبادلات میان دو کشور افزایش یابد.

او تصریح کرد: قبل از شیوع بیماری کرونا حدود ۱۰-۲۰ هزار گردشگر ایرانی به بلغارستان سفر می‌کردند، الان هم گردشگران ایرانی که واکسن کرونا زده‌اند، می‌تواند به این کشور سفر کنند.

سفیر بلغارستان به همکاری حمل و نقل بین دو کشور اشاره کرد که همیشه فعال بوده است. او تاکید کرد که بلغارستان از پرواز مستقیم از تهران به صوفیه استقبال می‌کند.

محمدرضا کرباسی، معاون بین‌الملل اتاق ایران نیز در این نشست گفت: از زمان خروج آمریکا از برجام، تنها کشوری که نشست کمیسیون مشترک اقتصادی با ایران را در سطح وزیر برگزار کرد، بلغارستان بود. در این نشست توافق‌های خوبی هم صورت گرفته است. از جمله برگزاری نشست مراجع هوانوردی در اوایل مهرماه ۱۳۹۸ برای پیگیری ۹ سند همکاری که در این اجلاس امضا رسید. همچنین یکی از مهم‌ترین سندهای همکاری، برقراری خط مستقیم هوایی بین تهران و صوفیه است.

سفیر بلغارستان در انتهای این نشست پیشنهاد کرد: روسای اتاق‌های بازرگانی ایران و بلغارستان ملاقاتی در آینده داشته باشند تا از نزدیک بحث‌های کارشناسی در حوزه اقتصاد و روابط تجاری میان دو کشور را بررسی کنند.

کد خبر: ۹۰٬۰۴۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha