به گزارش بازار «محمد تاج الدینی» در گفتگو با خبرنگار بازار، با بیان اینکه حدود ۲۰۰ هکتار نهالستان مجوز دار در استان داریم گفت: ۲۰ نهالستان ما دارای مجوز هستند که بیشترین نهال در شهرستان های کرج، ساوجبلاغ و نظرآباد تولید می شود و هر کدام از آنها حدود ۳۰ درصد نهال مجوز دار استان را تولید و تامین می کنند.
تاج الدینی اظهار کرد: سالانه حدود ۷ میلیون اصله نهال مجوز دار مثمر و غیرمثمر با ارزش افزوده ۷۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان در استان تولید می شود که مناسب اقلیم و مناطق سردسیری، نیمه سردسیری، معتدل و نیمه گرمسیری است.
وی با بیان اینکه سالانه حدود هزار نفر به طور ثابت در این حوزه تولیدی مشغول بکار هستند افزود: در فصل فروش با توجه به توزیع، حمل ونقل و ... حدود ۲ هزار نفر در این حوزه فعالیت می کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی البرز اظهار کرد: سالانه حدود ۲۰ درصد نهال تولیدی استان به کشورهای همسایه مانند افغانستان، عراق و همچنین برخی از کشورهای شمالی صادر می شود که حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دلار درآمد حاصل از این صادرات است.
تاج الدینی در پاسخ به نوع و میزان خسارت در این بخش تولیدی گفت: با توجه به اینکه نهالستان ها قبل از گرفتن مجوز مورد بررسی های کلینیکی و آزمایشگاهی قرار می گرند و نوع آب و خاک آنها بررسی می شودمعمولا خسارتی در این بخش نداریم چرا که آیتم های مورد نظر از قبل در آنها دیده می شود و همین امر ریسک خطر و در نتیجه خسارت را پایین می آورد.
وی در خصوص نوع حمایت های مالی جهاد کشاورزی در مورد نهالستان ها گفت: حمایت ما یارانه تامین پایه های رویشی کشت بافتی است که با دو هدف «افزایش میزان تولید پایه های رویشی در کشور و همچنین کمک به تولید کنندگان پایه های رویشی نهالکاران استان» انجام می شود. در این فرآیند درصدر را جهاد کشاورزی پرداخت می کند که نهالستان روی آن پیوند می زند و نهال پیوند شده رویشی کشت بافتی را تحویل می دهد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ظرفیت و امکان افزایش نهال در استان را داریم یا خیر، اظهار کرد: میزان تولید نهال امسال استان به اندازه نهال تولیدی سال گذشته است و سیاست ما بیشتر روی بهبود وضعیت موجود از نظر کیفی متمرکز است تا افزایش میزان تولیدی نهال استان، چرا که کیفیت نهال ها مهمتر از میزان تولید آن است.
.
نظر شما