به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، حسین حسین زاده، با پیشبینی بحران برق و آب در تابستان پیشرو به دلیل کاهش بارندگیها، گفت: اگرچه میزان بارندگی مربوط به مسائل اقلیمی است که کنترل آن نسبتا از دست بشر خارج است اما باید برای کمتر کردن تاثیرات آن تابیر لازم را اندیشید، در این راستا یکی از وظایف مجلس شورای اسلامی و به ویژه کمیسون انرژی ورود به حوزه این قبیل چالشها و ارائه تدابیر راهبردی و ارائه راهکارهای قانونی برای رفع مشکلات فوق است.
نماینده مردم لارستان و خنج و گراش و اوز در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: لازم به توضیح است که در سال ۱۳۹۹ میزان پیک مصرف برق در اواخر تیرماه، در حدود ۵۸ هزار مگاوات بوده که از این میزان بهطور متوسط حدود ۴ هزار مگاوات برق توسط نیروگاههای برق آبی تامین شده است که رقمی در حدود ۷درصد را تشکیل میدهد و این موضوع بیانگر تاثیر بسیار نیروگاههای حرارتی در مقایسه با نیروگاههای برق آبی است.
به گفته وی با توجه به اینکه در سال جاری و سالهای آتی نیز احتمال کاهش بارندگی و تاثیر مستقیم آن بر تولید برق آبی وجود دارد مسئولان باید بهدنبال تامین برق از روشی باشند که از پایداری بسیار بالایی برخوردار بوده و شرایط اقلیمی تاثیر چندانی بر روی آن نداشته باشد.
وی با بیان اینکه در همین راستا مقام معظم رهبری سیاست بسیار حکیمانهای در راستای تامین انرژی برای کشور وضع کردهاند که تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای برای کشور جزئی از این فرمایشات است، اظهار کرد: باید توجه کرد که نیروگاههای هستهای برخلاف نیروگاههای حرارتی دارای راندمان بالایی هستند و این موضوع فارغ از شرایط جوی و گرمای هوا -که تاثیر مستقیم بر راندمان نیروگاههای حرارتی دارد-، است.
صرفهجویی باید در تمامی ارکان کشور بهطور جدی مورد توجه قرار گیرد
حسین زاده با اعتقاد به اینکه تا زمان تحقق سیاست گفته شده در فوق و تامین حدود ۳۰% از برق کشور توسط انرژی هستهای، راهکارهای جهت تامین کسری برق مورد نیاز در زمان پیک مصرف و بهعنوان جانشین برق آبی وجود دارد، توضیح داد: صرفه جویی بهعنوان یک کلید واژه اصلی باید در تمامی ارکان کشور بهطور جدی مورد توجه قرار گیرد.
میزان مصرف مشترکان خانگی در ایران ۲۰۰۰ مگاوات؛ در جهان ۹۰۰ مگاوات
این نماینده مجلس ادامه داد: براساس آمارهای جهانی میزان مصرف مشترکان خانگی در ایران ۲۰۰۰ مگاوات است که میانگین این رقم در دنیا ۹۰۰ مگاوات است، این موضوع بیانگر مصرف بالای بخش خانگی در کشور است که باید بهطور جدی مورد توجه مردم قرارگیرد.
وی اضافه کرد: همچنین در کشور برای مصرف خانگی، علاوهبر برق از انرژی گاز نیز جهت گرمایش استفاده میشود که این موضوع صرفهجویی در مصرف گاز نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
ضرورت اندیشیدن تدابیر لازم برای کنترل مصرف برق ارزهای دیجیتال در آینده
حسین زاده همچنین در ارتباط با ماینرها و استخراج ارزهای دیجیتال در کشور که با توجه به صعود ارزش این ارزها در حال افزایش است، گفت: هرچند استخراج ارزهای دیجیتال بخش قابلتوجهی از مصرف برق را تشکیل نمیدهد اما ضروری است که تدابیر لازم دراین باره اندیشیده شود تا امنیت انرژی کشور در دراز مدت به خطر نیافتاده و از یارانه انرژی در این راستا سوءاستفاده نشود.
ضرورت بهینهسازی و افزایش راندمان نیروگاههای برق حرارتی
عضو کمیسیون انرژی مجلس بهینهسازی و افزایش راندمان نیروگاههای برق حرارتی را نیز امری بسیار ضروری دانست و گفت: هرچند باید مدنظر قرار داد که اکنون راندمان نیروگاههای برق حرارتی کشور، از میزان بالایی برخوردار است و با کشورهای پیشرفته رقابت میکنند.
وی به دیگر راهکارها جهت تامین کسری برق مورد نیاز در زمان پیک مصرف اشاره کرد و گفت: بخش صنعت با حدود ۳۵ درصد مصرف، رکورددار مصرف برق در کشور است بنابراین با بهینهسازی و افزایش راندمان تاسیسات و ماشینآلات فعال در این حوزه میتوان شاهد کاهش مصرف انرژی برق در این حوزه بود.
استفاده از انرژی خورشیدی یکی دیگر از راهکارهای جبران افت تولید برق آبی در کشور
حسین زاده معقتد است استفاده از انرژی خورشیدی در بخشهای خانگی، کشاورزی و صنعتی نیز میتواند یکی دیگر از راهکارهای جبران افت تولید برق آبی در کشور باشد.
حمایت از بخش خصوصی در راستای توسعه روشهای تولید برق مد نظر مجلس
وی اضافه کرد: حمایت از بخش خصوصی در راستای توسعه روشهای تولید برق از روشهای نظیر مزارع نیروگاهی بادی و خورشیدی به تکنولوژیهای جدید و با بازده بالا نیز یکی دیگر از روشهای مد نظر مجلس شورای اسلامی در راستای جبران کسری انرژی مربوط به نیروگاههای برق آبی است.
این نماینده مجلس مطرح کرد: در ارتباط با تمامی موارد فوق طرحهای متنوعی توسط نخبگان، دانشگاهیان و فعالان حوزه انرژی بهدست کمیسیون انرژی و شخص بنده رسیده است که ان شاءالله با تعامل با بخشهای اجرایی کشور اقدام به اجرایی کردن این طرحها میشود و کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از طرحهای مختلفی که بتواند در حوزه انرژی، خصوصاً صنعت برق راهگشا باید استقبال میکند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان، گفت: به یقین با سرلوحه قرار دادن اصل صرفهجویی و پرهیز از اسراف که مورد تاکید قرآن کریم است در سال جاری مشکلی در حوزه تامین برق نخواهیم داشت تا مجبور به برقراری نظام خاموشی برنامهریزی شده نباشیم.
نظر شما