به گزارش بازار، قاسمعلی حسنی، دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی اظهارکرد: ما برای ماه مبارک رمضان شش قلم کالای اساسی برنج، روغن، شکر، حبوبات و چای و خرما لازم داریم.
وی با بیان اینکه برای عرضه چای هیچ مشکلی نداریم افزود: در حال حاضر هر کیلو چای به قیمت عمده ۱۴۰هزار تا ۱۶۰ هزار تومان موجود است و عرضه میشود.
حسنی افزود: قیمت برنج خارجی از ۱۹ تا ۲۱ هزار تومان است، قیمت برنج ایرانی از ۲۴ هزار تومان شروع میشود و عالی ترین نوع آن هم به قیمت ۳۴ هزار تومان است و هیچ محدودیتی هم نداریم و هر کسی به هر میزان که بخواهد موجود است.
دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: ما برای شکر سه نوع نرخ داریم؛ شکر ۶۶۵۰ تومانی که به صورت سهمیه بندی است و دولت به کارخانجات صنعتی میدهد، شکر ۸۷۰۰ تومانی برای مصرف کنندکان و قیمت ۱۱۵۰۰ تومان هم برای خریدهای عمده است و بنابراین در عرضه شکر هم محدودیتی نداریم.
وی با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی قیمت خرما پس از تعطیلات نوروز اظهارکرد: این افزایش قیمت به این دلیل بود که کرایه حمل خرما افزایش صددرصدی پیدا کرد و از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به ۶ میلیون رسیده است.
حسنی قیمت خرما را ۱۵ هزار تومان و قیمت رطب را بین ۲۳ تا ۲۸ هزار تومان اعلام کرد و گفت: گران ترین خرما، پیارم با قیمت ۱۰۰ هزار تومان و بهترین خرما هم با قیمت ۳۲ هزار تومان در ماه مبارک فروخته میشود.
دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه محدودیت در عرضه این شش قلم کالا نداریم اظهارکرد: در حال حاضر تنها مشکل ما در حوزه روغن است که صفر تا صد آن اعم از تخصیص ارز و قیمت گذاری و توزیع آن در اختیار دولت است.
وی با بیان اینکه بیشترین فشار ناشی از افزایش چندباره قیمت کالاها توسط کارخانجات و فروشندگان به مصرف کنندگان ضعیف وارد شده گفت: ما دو سوم مصرف برنج کشورمان و ۹۰ درصد چای مصرفی و روغن را وارد میکنیم و با مشکلات ارزی هم مواجهیم.
حسنی ادامه داد: وقتی برنج با دلار آزاد وارد میشود و یا در بخش چای وقتی حقوق کارگران ما پایین ترین حقوق در سطح جهان یعنی ۲۰۰ دلار هم نیست باید افزایش قیمت داشته باشیم و برای این موضوع فکری کنیم.
دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی را از اساس اشتباه دانست و گفت: دولت باید طوری عمل کند که قیمتها رقابتی شود.
نظر شما