۲۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
سال‌ کم بهره بازار سرمایه با افزایش نرخ بهره| بازگشت به شرایط قبلی ۵ سال زمان می خواهد
مدیر عامل کارگزاری نقش جهان در گفتگو با بازار:

سال‌ کم بهره بازار سرمایه با افزایش نرخ بهره| بازگشت به شرایط قبلی ۵ سال زمان می خواهد

شمس، مدیر عامل کارگزاری آرمان تدبیر نقش جهان می‌گوید: در ۴ سال اول دولت بعد به خاطر کنترل تورم با افزایش نرخ بهره، بازار سرمایه رشد چندانی ندارد.

بازار؛ گروه بورس: بررسی شاخص کل بورس در فرودین ماه سه سال اخیر  گویایی رشد نماگر بازار بوده اما در فرودین ماه سال ۱۴۰۰، بازار قصد ندارد راه گذشته را طی کند و با رنگ سبز در تابلوی بورس کار خود را شروع کند. بهادر شمس مدیر عامل شرکت کارگزاری آرمان تدبیر نقش جهان هم می‌گوید که بازار معمولا در این ماه‌ها مثبت بوده و کمتر شاهد بودیم که منفی باشد. او دلیل منفی بودن بازار را شکل گیری بی اعتمادی سهامداران به بازار می‌داند.

تجربه به ما ثابت کرده که در ۴ سال ابتدای ریاست شخص جدید به عنوان رئیس جمهور بازار سرمایه شرایط خوبی را ندارد چرا که دولت‌ها با دستکاری نرخ بهره به دنبال کم کردن تورم هستند

قرار است دولت از بازار سرمایه در سال جاری ۲۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند که شمس با ابراز تاسف از این میزان تامین درآمد از بازار گفت: «بازار مالی ما در حال حاضر کشش این میزان از تامین درآمد برای دولت را ندارد.» برخی دیگر از کارشناسان هم به تبعات برداشت بیش از توان بازار مالی برای جبران کسری بودجه گوشزد کردند و آن را یک فعالیت تورم‌زا می‌دانند.

در دو سال اخیر دولت اعلام کرده به منظور کنترل نقدینگی به هیچ عنوان اقدام به استقراض از بانک مرکزی نکرده است و به جای آن از منابع متعدد هزینه‌های خود را تامین می‌کند، با این حال  بانک مرکزی آماری را منتشر کرده که نشان می‌دهد نقدینگی در بهمن ماه سال گذشته ۲.۸ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته و این رقم ۳هزار و۳۰۸ هزار میلیارد تومان است، رقمی که گفته می‌شود بدون چاپ پول امکان پذیر نیست.

مدیر عامل شرکت کارگزاری آرمان تدبیر نقش جهان در گفتگو با بازار گفت: بی اعتمادی که از سال گذشته به بازار بورس شکل گرفت با اتفاقات بعدی تشدید شد. افرادی که اعتقاد داشتند بازار بر می‌گردد، سهام خود را فروختند و به امید بازگشت بازار پول خود را در کارگزاری نگه داشتند اما با بدتر شدن اوضاع آن‌ها هم از بازار خارج شدند.

شمس انتقاداتی هم به اظهار نظر برخی از مسئولین در سال گذشته داشت که نه تنها برای بهبود وضعیت بازار مفید نبودند بلکه سبب ایجاد بی اعتمادی بیشتر مردم به بورس شد  که برای این مورد، اظهار نظر معاون وزیر صمت در مورد قیمت‌گذاری فولاد را مثال زد که آن را باعث تاثیرات منفی بر روی بازار دانست.

او می‌گوید: دولت در پایان دوره فعالیت خود است بنابراین سعی می‌کند با کاهش نرخ ارز کارنامه خوبی از خود به جای بگذارد که با این کار بازار سرمایه را به سمت نابودی می‌برد.

این کارشناس بازار مالی انتشار اوراق دولتی و رشد رمز ارزها را دو عامل در خروج نقدینگی از بازار سرمایه در سال جاری عنوان کرد و گفت: الان قیمت سهم‌ها جذاب و ارزنده هستند اما افراد به به خاطر اتفاقاتی که در بازار افتاد رقبتی ندارند در بازار بمانند و معامله کنند.

شمس در پاسخ به این سوال که آیا با این شرایط بازار و کاهش شدید حجم معاملات دولت می‌تواند از بازار سرمایه ۲۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد برای کسری بودجه کسب کند؟ گفت: این اتفاق از ابتدای سال با واگذاری سهام‌های دولتی به بانک‌ها و صندوق‌های بازنشستگی جهت بدهی و غیره رقم خورده است. اما باید گفت که بازار سرمایه در حال حاضر کشش این میزان از تامین مالی را ندارد.

سوق پیدا کردن مردم به سمت رمز ارزها برای اقتصاد ایران به خاطر خروج ارز از کشور خطرناک است. افراد در ایران به صرفا با تکیه بر تحلیل تکنیکال به سمت این بازار می‌روند و من ندیدم که با جیب پر از پول از این بازار برگشتند

او تصمیم سازمان بورس مبنی بر ایجاد دامنه نامتقارن به منظور کاهش ریزش بازار را بدون تاثیر بر بازگشت اعتماد از دست رفته مردم نسبت به بورس خواند و گفت: تجربه و روند بازار در گذشته نشان می‌دهد که بورس برای رسیدن به شرایطی مانند ابتدای سال گذشته ۵ سال زمان در ایران نیاز دارد.

تاثیر انتخابات ریاست جمهور بر روند بازار
انتخابات ریاست جمهوری در سال جدید یکی از ریسک‌های است که بر بورس متحمل شده که صاحب‌نظران بازار سرمایه این ابهام را سبب دست به عصا حرکت کردن سهامداران تا شهریور ماه عنوان کردند. در این مورد شمس می‌گوید: تجربه به ما ثابت کرده که در ۴ سال ابتدای ریاست شخص جدید به عنوان رئیس جمهور بازار سرمایه شرایط خوبی را ندارد چرا که دولت‌ها با دستکاری نرخ بهره به دنبال کم کردن تورم هستند.

این کارشناس به مسئله رمز ارزها و افزایش استقبال مردم از آن‌ها پرداخت و گفت: سوق پیدا کردن مردم به سمت رمز ارزها برای اقتصاد ایران به خاطر خروج ارز از کشور خطرناک است. افراد در ایران به صرفا با تکه بر تحلیل تکنیکال به سمت این بازار می‌روند و من ندیدم که با جیب پر از پول از این بازار برگشتند.

از سال گذشته با رشد رمز ارزها نقدینگی زیادی به این سمت در حال حرکت است که سبب نگرانی دولت به خاطر خروج ارز از کشور است. به همین منظور بانک مرکزی معاملات این رمز ارز در کشور را ممنوع اعلام کرد.

کد خبر: ۸۲٬۵۱۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha