۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۲
تاثیر سیاست نگری چین بر سنگ آهن

تاثیر سیاست نگری چین بر سنگ آهن

در میانه کنفرانس‌های دوقلوی چین، نوسانات قیمت سنگ آهن نشان داد که اعلام سیاست‌های کلی چین اثر زیادی روی بازار این ماده اولیه دارد.

به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، سنگ آهن در بازارهای جهانی در ماه های پایانی سال گذشته میلادی گرفتار بحران قیمتی شد که افزایش نرخ این ماده اولیه سبب نگرانی اکثر فعالان صنعت فولاد بخصوص فولادسازان چین شد زیرا باعث می شد حاشیه سودشان کاهش یابد و حجم تقاضای تجار چینی به صورتی بود که هر هفته رکورد جدیدی در مقدار انباشت بنادر اصلی واردات سنگ آهن این کشور ثبت می‌ شد.

در میانه کنفرانس‌های دوقلوی چین، نوسانات قیمت سنگ آهن نشان داد که اعلام سیاست‌های کلی چین اثر زیادی روی بازار این ماده اولیه دارد. البته آنچه در این کنفرانس به عنوان سیاست‌های فولادی چین یعنی کاهش واردات سنگ آهن و جایگزینی قراضه آهن در تولید فولاد بیان شد، همان چیزی است که برخی تجار چند ماه قبل درباره اعلام غیرمستقیم مقامات این کشور برای کاهش خرید سنگ آهن از استرالیا می ‌گفتند؛ در واقع چینی‌ها برنامه سیاست اعمالی را زودتر از سیاست اعلامی در پیش گرفتند.

با وجود نوسانات در بازار سنگ آهن، قیمت هر تن سنگ آهن عیار ۶۲ درصد وارداتی بنادر شمال چین در شاخص پلتس با افتی ۸٫۹۵ دلاری به ۱۶۵٫۷ دلار رسیده است، با این حال می توان گفت که چین به شکل سریع تقاضای سنگ آهن خود را به نصف نخواهد رساند و طی یک برنامه پنج ساله تا ۲۰۲۵ این اتفاق رخ خواهد داد. کشور چین در دیگر سیاست های خود به مخازن سنگ آهن در خارج از کشور و همچنین تصاحب آن ها به نفع تولید فولاد خود، چشم دارد که نکته قابل توجه این است که چین برای کاهش وابستگی به سنگ آهن این مسیر را طی می کند، بلکه روی نیاز بقیه کشورهای فولادی به سنگ آهن برای درآمدزایی و توسعه سبز فولادی خود نیز حساب ویژه‌ای را باز کرده است.

سیاست این کشور برای کاهش وابستگی به این معناست که کاهش وابستگی افت نرخ سنگ آهن این ماده اولیه مهم را برای فولادسازان چینی به همراه دارد که در این صورت نفع کلی اقتصادی این صنعت و حاشیه سود تولیدکنندگان فولادش را افزایش خواهد داد و با این حساب مزیت‌های رقابتی شدیدی در بازارهای بین المللی سنگ آهن پیدا خواهد کرد، البته در کنار این رخداد رشد تقاضای قراضه از سوی چین نیز می‌تواند نرخ آن را بالا ببرد و همین مساله رقابتی بین تولیدکنندگان فولاد از دو طریق کوره‌های بلند و قوس الکتریکی در کشور چین و حتی سراسر جهان ایجاد کند.

نکته حائز اهمیت این است که سیاست های اقتصادی پنج ساله چین تاثیر به سزایی بر سنگ آهن و همچنین بر بازار فولاد دارد که نباید به آسانی از آن عبور کرد، اما حتما باید سیاست‌های اعمالی را نیز به صورت جدی رصد کرد و میزان امکان اجرای این سیاست‌ها در سال ۲۰۲۱ را بررسی کرد تا به نتیجه‌ای دقیق برای آینده روند نرخ سنگ آهن در دنیا رسید، هرچند حداقل تا ۵ سال آینده بازار جهانی سنگ آهن باید بروز چنین نوسانات قیمتی را در ماه مارس در نظر بگیرد.

کد خبر: ۷۹٬۴۱۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha