سجاد صفری؛ بازار: «مصطفی طاهری» در گفتگو با خبرنگار بازار در پاسخ به این پرسش که طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد که توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شده است از چه مزیت هایی برخودار است؟ اظهار داشت: افزایش شفافیت و ایجاد رقابت واقعی در تمامی حلقههای زنجیره فولاد در این طرح دنبال میشود.
وی افزود: در این طرح، قیمتگذاری دستوری فولاد جایگاهی ندارد اما با ایجاد سازوکاری برای افزایش عرضه، این امکان به وجود آمده است تا قیمتها در بازار رقابتی و واقعی تعیین شود. این نماینده مجلس، تصریح کرد: در این طرح، تاکید شده است که تمام معاملات حلقههای مختلف زنجیره فولاد، باید از طریق بورس کالا صورت بگیرد.
طاهری تاکید کرد: انتظار این است که با اجرایی شدن این بند از طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد، عرضه افزایش یابد و بازار متعادل شود.
وی در ادامه، بیان کرد: بخش بعدی این طرح به صادرات زنجیره فولاد اختصاص داده شده است؛ افزایش صادرات، با توجه به مزایای آن برای کشور مورد تاکید کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی است و هرگونه، قانون گذاری در این بخش به نحوی است که در صادرات محصولات فولادی اختلال به وجود نیاید.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: در طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد، تاکید شده است که در ابتدا باید تمام محصولات زنجیره فولاد در بورس کالا عرضه شود و در ادامه، تولیدکننده می تواند مازاد عرضه در بورس را در مدت ۶ ماه صادر کند.
حلقههای زنجیره فولاد مجاز به صادرات می شوند
طاهری افزود: در این صورت، تمامی حلقههای زنجیره فولاد مجاز به صادرات هستند اما به شروط اینکه متقاضی در بازار داخلی وجود نداشته باشد.
وی گفت: تشکیل کمیته رصد و پایش زنجیره فولاد مورد دیگری است که در این زنجیره به آن پرداخته شده است؛ در این بخش از طرح آمده است که از این پس، تصمیم گیری در بخشهای مختلف زنجیره فولاد تنها در اختیار یک فرد یا سازمان خاص نبوده و الزاما باید از طریق این کمیته انجام شود.
این نماینده مجلس، بیان کرد: اعضای این کمیته، شامل نمایندگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت امور اقتصادی و دارایی، قوه قضاییه، مجلس شورای اسلامی و بخش خصوصی خواهند بود؛ البته در این طرح، وظایف مشخص این کمیته، درخصوص رصد و پایش زنجیره فولاد مشخص شده است.
طاهری اظهار داشت: بخش بعدی طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد به سامانه تجارت مربوط می شود و مقرر شده که باید تمامی اطلاعات خرید، فروش، موجودی انبار و تولید تمامی بخشهای زنجیره فولاد در این سامانه ثبت شود.
وی در پایان، گفت: همچنین باید مشخص شود کالای خریداری شده به چه محصولی تبدیل شده یا به چه شخصی فروخته شده است؛ این بخش از طرح، برای ایجاد شفافیت بیشتر در کل زنجیره فولاد بسیار موثر است.
نظر شما