۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۲
موانع فولادی تامین مواد اولیه

موانع فولادی تامین مواد اولیه

تولیدکنندگان میلگرد کشور با مشکلات بنیادی روبه‌رو هستند که بر فعالیت آنها تاثیر می گذارد. فراهم سازی مواد اولیه تولید میلگرد یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که فعالان این صنعت را با مشکلات اساسی مواجه کرده است.

به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، صنعت فولاد یکی از صنایع راهبردی و ارز آور است که نقشی مهمی در توسعه اقتصادی کشور ایفا می‌کند به همین دلیل حمایت از این صنعت ضروری می باشد اما با این وجود، فعالان صنعت فولاد در مسیر فعالیت خود با مشکلات جدی روبه‌رو هستند که شیوه فعالیت آنها را تحت تاثیر قرار داده است. از مهم‌ ترین این مشکلات می‌توان به تغییرات مداوم قوانین و سیاست‌ها، کمبود سرمایه تولیدکنندگان و مشکلات موجود در تامین مواد اولیه و سخت‌ تر شدن صادرات محصولات فولادی کشور اشاره کرد. شناخت  و ارائه راهکار های مناسب برای این چالش‌ها گام نخست در مسیر رفع آنها به شمار می‌رود.

تولیدکنندگان میلگرد کشور با مشکلات بنیادی روبه‌رو هستند که بر فعالیت آنها تاثیر می گذارد. فراهم سازی مواد اولیه تولید میلگرد یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که فعالان این صنعت را با مشکلات اساسی مواجه کرده است. علی‌محمد زمانی‌استکی، مدیرعامل شرکت صبا فولاد زاگرس گفت: کسادی که در بازار مصرف محصولات فولادی وجود دارد و همچنین موانع موجود در روند تامین مواد اولیه مورد نیاز برای تولید را باید از مهم ترین مشکلاتی دانست که شرکت‌های تولیدکننده محصولات فولادی با آن روبه‌رو هستند.

بسیاری از تولیدکنندگان در سال‌های قبل تلاش کردند سهمی از بازار فروش بین‌المللی را به خود اختصاص دهند. حال که سهمی از این بازارها به‌دست آورده‌اند، مواد اولیه موردنیاز برای تولید در اختیار آنها قرار نمی‌گیرد؛ درنتیجه بیشتر این تولیدکنندگان با ظرفیت پایین‌ تر از توانایی های موجود خود فعالیت می‌کنند. وی در ادامه اظهار کرد: براساس گزارش های موجود مقیاس تولید شمش فولادی در کشور بیش تر از نیاز صنایع پایین‌ دستی است، اما همچنان در تامین آن با مشکلات اساسی وکمبود روبه رو هستیم. این کمبودها به ‌دلیل نبود سیاست های مناسب ایجاد شده است. تعدادی با مدیریت عرضه شمش فولادی، زمینه را برای رشد قیمت آن فراهم می‌کنند. این انحصار ها موجب می‌شود تولیدکنندگان شمش مورد نیاز خود را از بازار آزاد و ۵ تا ۱۰ درصد بالا تر از قیمت واقعی خریداری کنند.

مدیرعامل شرکت صبا فولاد زاگرس افزود: با وجود این وضعیت اغلب تولیدکنندگان میلگرد تنها با ۵۰ درصد ظرفیت خود به تولید می پردازند. البته با این اوصاف شرکت هایی که بازاریابی صادراتی بهتری داشته‌اند، توانسته‌اند ظرفیت تولید خود را اندکی توسعه ببخشند. البته  نکته حائز اهمیت این است که میانگین تولید میلگرد در کشور ما رقم بالایی نیست و همین موضوع باعث کم شدن حضور ما در بازار جهانی می شود.

این فعال صنعت فولاد درباره موانع که در مسیر صادرات فولاد وجود دارد اذعان کرد: نبود نظارت مناسب بر صادرات محصولات فولادی، ما را با مشکلاتی روبه‌رو کرده‌ چراکه هر کالایی بدون توجه به کیفیت و مشخصات فنی آن، صادر می‌شود و محصولات بی‌کیفیت با قیمت ناچیزی به کشورهای همسایه صادر می‌شود. همین نبود نظارت بر بازار صادراتی باعث شده است که در بازار هدف با چالش های متعددی روبه‌رو شویم.

کد خبر: ۷۸٬۱۶۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha