۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۳:۳۶
جزئیات جدید از سرنوشت ۳۲۰ تن گوشت وارداتی| محموله به خوراک ماهی‌ها تبدیل می شود
سخنگوی گمرک در گفتگو با «بازار» تشریح کرد

جزئیات جدید از سرنوشت ۳۲۰ تن گوشت وارداتی| محموله به خوراک ماهی‌ها تبدیل می شود

لطیفی، سخنگوی گمرک با بیان اینکه گمرک یک دستگاه اجرایی بوده و اجازه ترخیص کالا را ندارد، می گوید که واردکننده ۳۲۰ تن گوشت وارداتی که خبر فاسد شدن آن به تازگی رسانه ای شده از تمکن مالی لازم برای پوشش هزینه های جاری و ترخیص کالا برخوردار نبوده است.

بازار؛ گروه ایران: حواشی ۳۲۰ تن گوشت تاریخ مصرف گذشته که بعد از ۷ سال از گمرک ترخیص شده، تمامی ندارد. رییس سازمان اموال تملیکی می گوید که به خاطر مشکلات بانکی این محموله در زمان مقرر ترخیص نشده اما رییس کل گمرک مدعی است که وارد کننده اسناد مالکیت نداشته و با سازمان دامپزشکی هم به مشکل خورده است. حالا اما سحنگوی همین سازمان توضیحات متفاوتی را در باره فاسد شدن محموله گوشت‌ها اعلام کرده و گفته که واردکننده از تمکن مالی لازم برخوردار نبوده و نتوانسته هزینه‌های جاری مربوط به ترخیص کالا و حمل و نقل را پرداخت کند. به همین دلیل صاحب کالا سراغ کالای خود در این مدت نیامده است. حالا بر اساس گفته‌های سخنگوی گمرک قرار است به مصرف ثانویه برسد و از آن خوراک ماهی تولید شود. البته لطیفی می گوید مصرف ثانویه نیازمند رضایت صاحب مال است.

سال گذشته حدود ۳۵ میلیون تن کالا به ارزش ۴۳ میلیارد دلار و طی ۱۰ ماهه امسال ۲۸ میلیون تن کالا به ارزش ۳۰.۶ میلیارد دلار وارد کشور شده است. بر همین اساس منقضی شدن تاریخ مصرف و فاسد شدن  ۳۲۰ تن گوشت در مقایسه با میزان کالاهای وارد شده به کشور بسیار اندک است

حجم کالاهای منقضی شده در گمرک بسیار ناچیز است
اما منقضی شدن ۳۲۰ تن گوشت البته این اتفاق جدیدی نیست و در سال ۹۷ هم رسانه‌ها از دپوی حدود یکساله ۷۰۰ کانتینر گوشت در گمرکات انتقاد کردند. این اتفاق اما نه فقط برای گوشت که برای روغن و برنج هم رخ داده است و همین چند روز پیش رییس انجمن واردکنندگان برنج از دپوی طولانی برنج در گمرک گفته و البته تاکید کرده بود که برنج‌ها هنوز فاسد نشده است. با این وجود سخنگوی گمرک مدعی است که حجم کالاهایی که در گمرک فاسد می شود بسیار اندک است. او با اشاره به آمار واردات کالا در دو سال گذشته گفت: سال گذشته حدود ۳۵ میلیون تن کالا به ارزش ۴۳ میلیارد دلار و طی ۱۰ ماهه امسال ۲۸ میلیون تن کالا به ارزش ۳۰.۶ میلیارد دلار کالا وارد کشور شده است. در واقع منقضی شدن ۳۲۰ تن گوشت در مقایسه با میزان کالاهای وارد شده به کشور بسیار اندک است.

واردکننده گوشت به نوعی از تمکن مالی لازم برای هزینه‌های جانبی همچون انبار و حمل و نقل برخوردار نبوده است

ماجرای گوشت ۷ ساله چه بود؟
میرمعینی، معاون سازمان اموال تملیکی حدود یک هفته پیش به یکی از خبرگزاری‌ها کشور خبر داده بود که ۳۲۰ تن گوشتی که هفت سال پیش وارد گمرک شد، مجوز سازمان دامپزشکی را برای ترخیص دریافت نکرد و باید منهدم می‌شد اما در تمام این ۷ سال معطل و بلاتکلیف بوده است.

او توضیح داده که ۳۲۰ تن گوشت در سال ۹۲ از مغولستان به کشور وارد شد که بنا به گفته مسئولان گمرک واردکننده در مرحله‌ اول نتوانسته به دلایلی از جمله مشکلات بانکی در زمان مقرر ترخیص را انجام دهد.

در شرایطی که سازمان اموال تملیکی گفته است که در مرحله اول واردکننده مشکلات بانکی داشته و بعد از طی کردن این پیچ و خم دوباره برای ترخیص گوشت اقدام کرده است که ظاهرا این بار گوشت فاسد شده و به در بسته سازمان دامپزشکی خورده است، مهدی میراشرفی، رییس گمرک در گفتگو با صدا و سیما گفته است که وارد کننده اسناد مالکیت نداشته و با سازمان دامپزشکی هم به مشکل خورده است!

بر اساس قانون چنانچه صاحب کالایی برای واردات ارز دولتی گرفته باشد و از ترخیص آن امتناع ورزد، دولت می‌تواند به این مساله ورود پیدا کند. اما از آنجاییکه در آن زمان خبری از تخصیص ارز دولتی و یارانه ای برای واردات کالاهای اساسی نبود، تمامی مسئولیت ترخیص و فاسد شدن آن بر عهده خود صاحب کالاست

گمرک نمی تواند کاسه داغ تر از آش شود
اما حالا سخنگوی گمرک توضیحات دیگری را اعلام کرده و می گوید که واردکننده گوشت به نوعی از تمکن مالی لازم برای هزینه‌های جانبی همچون انبار و حمل و نقل برخوردار نبوده است.

او در پاسخ به این سوال که چرا گمرک خود برای ترخیص این محموله اقدامی نکرده است، گفت: صاحب کالا باید پیگیر ترخیص کالای وارداتی خود باشد. گمرک یک دستگاه اجرایی بوده و نمی تواند به این مساله ورود پیدا کند. جدای از این وقتی صاحب بار پیگیری نکرده ما نمی توانیم کاسه داغ تر از آش باشیم.

لطیفی همچنین با بیان اینکه ثبت و سفارش این کالا ۷ سال پیش انجام شده است، ادامه داد: بر اساس قانون چنانچه صاحب کالایی برای واردات ارز دولتی گرفته باشد و از ترخیص آن امتناع ورزد، دولت می‌تواند به این مساله ورود پیدا کند. اما از آنجاییکه که  در آن زمان خبری از تخصیص ارز دولتی و یارانه ای برای واردات کالاهای اساسی نبود، تمامی مسئولیت ترخیص و فاسد شدن آن بر عهده خود صاحب کالاست. مگر اینکه صاحب کالا از گمرک درخواست کمک کند، در این حالت گمرک طی مکاتباتی با سازمان های مسئول خواهان رسیدگی و حل و فصل مشکل واردات کالا به خصوصی کالاهای اساسی و مواد اولیه خواهد شد.  

او همچنین در پاسخ به این سوال که چه سرنوشتی در انتظار ۳۲۰ تن گوشت فاسد شده است، گفت: قرار است که از این محموله  استفاده ثانویه شود و در صورت تایید سازمان های مسئول از آن برای تولید خوراک ماهی استفاده شود. البته برای استفاده ثانویه هم رضایت صاحب کالا ضروری است.

قرار است که از این محموله  استفاده ثانویه شود و  در صورت تایید سازمان های مسئول از آن برای تولید خوراک ماهی استفاده شود. البته برای استفاده ثانویه هم رضایت صاحب کالا ضروری است

چه کالایی در انبار گمرکات باقی می مانند؟
منقضی شدن تاریخ مصرف کالاهای وارداتی هر چند وقت یکبار روی خروجی رسانه‌ها قرار می گیرد. از باتری خودروهای در گمرک دپو شده تا مواد اولیه مصرفی در صنعت و برنج‌های وارداتی. اما سوال اینجاست چطور می شود که کالایی اجازه ترخیص پیدا نمی کند و سخنگوی گمرک در اینباره می گوید : برخی از کالاهای که در انبارها باقی مانده و اجازه ترخیص پیدا نمی کنند، کالاهایی هستند که اظهار نشده اند.

لطیفی همچنین ادامه داد: هر کالایی که به مرحله متروکه شدن برسد اگر کالایی ممنوعه باشد، به شرط سالم بودن گمرک از صاحب کالا می خواهد که کالای مربوطه را مرجوع کند. اگر در روند واردات تخلف قانونی صورت گرفته باشد یا کالا قاچاق باشد، کالای وارداتی متروکه ضبط می‌شود. اگر  کالا سالم بوده و امکان عرضه در داخل را داشته باشد، بر اساس نظر استاندارد به فروش گذاشته می شود، البته در این حالت هم اولویت با صاحب کالاست.

کد خبر: ۷۳٬۸۴۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha