۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۳
با توسعه اقتصاد دانش بنیان در صدد پوست اندازی در حوزه اقتصاد هستیم
رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری:

با توسعه اقتصاد دانش بنیان در صدد پوست اندازی در حوزه اقتصاد هستیم

قادری فرد، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: امروز با توسعه مفهومی تحت عنوان «اقتصاد دانش بنیان» در صدد هستیم تا یک پوست اندازی در حوزه اقتصاد کنیم.

به گزارش بازار، اسماعیل قادری فرد رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با مقایسه وضعیت علم در کشور قبل و بعد از انقلاب گفت: در سال ۱۳۵۷ و پایان رژیم شاهنشاهی در هیچ یک از نظامات علم سنجی و رتبه بندی علم در دنیا نام ایران وجود نداشته است. از لحاظ کمی تعداد دانشجویان ما کمتر از ۲۵۰ هزار نفر بوده که امروز نزدیک به ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسیده است.

وی افزود: در هیچ رتبه بندی علمی و معتبر دنیا نامی از کشور ایران نبوده است ولی در کمتر از سی چهل سال از پیروزی انقلاب، مخصوصا در ۱۵ سال اخیر که در معتبرترین پایگاه‌های علم سنجی دنیا که خیلی‌هایشان هم دوستان ایران و ایرانی نیستند، می‌بینیم نام ایران در قله‌های علمی می‌درخشد.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه میانگین رتبه شانزدهم تولید علم در دنیا را داریم، اظهار کرد: در حوزه نانو فناوری ایران رتبه چهارم در دنیا را دارد و در حوزه زیست فناوری و سلول‌های بنیادی به ترتیب رتبه نهم و یازدهم را به خودمان اختصاص داده‌ایم. در حوزه فناوری‌های فضای ایران جزو ۱۰ کشور برتر دارنده این فناوری و عضو باشگاه فضایی دنیا با رتبه نهم هستیم.

وی این دستاوردها را مشمول میدان دادن به نخبگان و جوانان کشور دانست و گفت: این جوانان ثمره انقلاب و پیروزی انقلاب هستند. جوانان ما همانند دهه اول انقلاب که در دفاع مقدس و حفظ تمامیت ارضی و کیان اسلامی با خون خود انقلاب را بیمه کردند امروز اقتدار علمی و تقویت بنیه علمی کشور تبدیل شده به سرفصل اجتناب ناپذیر از موفقیت پر شکوه ملت ایران.

قادری فرد یکی از نقاط آسیب پذیر حرکت ملت ایران به سمت قله‌های تعالی را اقتصاد بیان و تصریح کرد: اقتصادی که به اقتصاد نفتی شناخته می‌شود و کشوری که با فرهنگ اقتصاد نفتی بیش از ۱۰۰ سال خو گرفته، امروز با توسعه مفهومی تحت عنوان «اقتصاد دانش بنیان» در صدد هستیم تا یک پوست اندازی در حوزه اقتصاد کنیم و به نوعی از اقتصاد نفتی به سمت اقتصاد دانایی محور دانش بنیان گذار کنیم که پرهیز از خام فروشی و صادرات مواد خام که سرزمین غنی در این عرصه هستیم یکی از مولفه‌های آن است. پرچم داری این حرکت را جوانان و نخبگان ایران انجام می‌دهند.

وی با اشاره به فعالیت حدود ۵۸۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور گفت: بیش از ۳۰۰ هزار نفر از نخبگان و فناوران در این شرکت‌ها فعال هستند و نزدیک به ۷ هزار استارت آپ در همین منظومه مشغول کار و فعالیتند و ما به نوعی در حوزه اقتصاد دانش بنیان یک زیست بوم نوع آوری را در کشور داریم که بدون اغراق در آسیای جنوب غربی نمونه و مثال زدنی است.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد: در ایام شیوع کرونا در سخت ترین شرایط تحریمی همین جوانان و شرکت‌های دانش بنیان، این بار را در کشور بر دوش می‌کشند و مشکلی در زمینه انواع داروها و تولید دستگاه تنفس مصنوعی پیشرفته را نداریم.

وی با بیان اینکه در معاونت علمی پایگاه‌های تبادل فناوری و پایگاه‌های صادراتی ایجاد کرده‌ایم، در این زمینه توضیح داد: سعی کردیم با ایجاد پایگاه‌های تبادل فناوری و پایگاه‌های صادراتی در کشورهای هدف مخصوصا کشورهایی که کمتر مورد توجه بودند از جمله کشورهای آفریقایی و آسیای جنوب شرقی و حتی چین و کره در حوزه صادرات محصولات شرکت‌های دانش بنیان فعالیت کنیم و به این شرکت‌ها کمک کنیم. این صادرات فناوری و پایگاه‌های تبادل فناوری که تا به حال در ۳۲ کشور شکل گرفته، مسیر را برای صادرات فناوری ایرانی به کشورهای هدف هموار می‌کند که در این مسیر هم باید گام‌های جدی برداریم.

قادری فرد افزود: در معاونت علمی برنامه‌ای را داریم که تا پایان سال ۱۴۰۰ سهم صادرات اقتصاد دانش بینان و محصولات فناورانه را به نزدیک به ۳ میلیارد افزایش دهیم تا ارزش آفرینی و عایدی اقتصادی بیشتری نصیب فناوران ایرانی شود.

کد خبر: ۷۳٬۲۵۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha