به گزارش بازار، جلال محمودزاده با بیان اینکه کنجاله جو و سویای مورد نیاز کشور ۱۹ میلیون تن در سال می باشد که ۱۴ میلیون تن از طریق واردات تهیه می شود، گفت: رقم واردت چشمگیر است.
وی افزود: در تاریخ یکم آبان ۹۹ در زمینه واردات نهاده های دامی در سامانه بازارگاه بررسی هایی انجام داده ایم و کشتی های تخلیه شده چندین ماه در انتظار ترخیص بود.
محمودزاده با اشاره به اینکه مجلس دهم مصوب کرده بود بازاریابی باید در اختیار وزارت جهاد باشد، گفت: متاسفانه سران قوا در جلسه ای، این وظیفه را به وزارت صمت دادند و بعد از ۱۸ ماه این مسئولیت باید به وزارت جهاد بازگشت داده می شد.
این نماینده مجلس ادامه داد: در این حوزه یک دستگاه باید متولی باشد تا بتوان دست به مدیریت و نظارت زد.
محمودزاده گفت: فاصله قیمتی ارز آزاد و دولتی باید اصلاح شود و بزودی در مجلس حل و فصل خواهد شد.
وی افزود: ۱۰۰ شرکت خصوصی بعنوان وارد کننده نهاده دامی داریم که ۸۰ درصد آن توسط ۱۱ شرکت وارد می شود و معضلاتی را درپی داشته است.
محمودزاده گفت: درباره واردات نهاده ها تنها بخش خصوصی فعال نیست و شرکت پشتیبانی امور دام هم فعال است که مشکلات خاص خود را دارد.
وی افزود: ذخیره استراتژیک برای نهاده دامی باید تا شش ماه صورت گیرد ولی متاسفانه این ذخیره صورت نگرفته است و اگر تا ۲۰ روز نهاده دامی را وارد نکنیم، بازار با کمبود نهاده دامی روبرو شود.
محمودزاده اضافه کرد: هفته آینده پیشنهادات را قرائت کرده و به دولت ابلاغ می کنیم.
در ادامه علی محمد شریفی مقدم، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی با اشاره به رانتی بودن نهاده های کشاورزی گفت: ما روند صادراتی را به بخشی چالشی در اقتصاد تبدیل کرده ایم و با کمبودهای جدی برای مواد اولیه روبرو هستیم.
وی افزود: در حوزه نهاده ها تقلب هایی می شود که موجب آسیب رساندن به سلامت مصرف کننده می شود.
شریفی مقدم گفت: ما با چندگانگی قیمت روبرو هستیم که فاصله قیمتی زیاد در نهاده ها روبرو هستیم.
وی همچنین در خصوص پیشنهاداتی به مجلس، الزام به هماهنگی با دولت و توجه به ظرفیت های داخلی را متذکر شد و افزود: بخش خصوصی بلاتکلیف است که اگر زمانبندی مشخصی داشته باشیم، از ظرفیت ها به موقع استفاده می گردد.
شریفی مقدم تامین نهاده را از واجبات دانست و گفت: در بازار قیمت کنجاله ۱۶ هزار تومان بود ولی مجوز تغییر قیمت آن در ستاد ارائه می شود که نشان می دهد با واقع بینی فاصله زیادی داریم.
نظر شما