به گزارش بازار به نقل از ایبنا، افت پلکانی بهای دلار و سایر ارزها در بازار داخلی ایران، همسو با کاهش انتظارات تورمی، چشم انداز امیدبخشی از تقویت ارزش ریال را پیش روی فعالان اقتصادی قرار داده است. به گونه ای که نگاهی به تغییرات قیمت دلار در بازار ارز نشان می دهد بهای دلار آمریکا در اواخر مهرماه سال جاری به بیشترین رقم در چند سال اخیر یعنی قله ۳۲۰۰۰ تومانی رسید، اما با مدیریت جریان نقدینگی توسط بانک مرکزی و کاهش انتظارات تورمی، به مرور عقب نشینی دلار را شاهد بودیم. بنابراین، کاهش ده کاناله نرخ دلار در ماه های اخیر، مشهود بوده است.
از سوی دیگر، خبرها از بازار جهانی، بیانگر کاهش ارزش دلار آمریکا در برابر سایر ارزهای جهانی است. به گونه ای که در بازار جهانی، شاخص دلار در آستانه عقب نشینی از کانال ۹۱ واحد قرار گرفت.
بر این اساس، شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۵۶ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۱.۰۳۵ واحد بسته شد.
کاهش وابستگی به دلار
در اینباره رویترز نوشت: «در راستای تلاش چین برای کاهش وابستگی دلار و همچنین به حداقل رساندن آسیب ها از تحریم های احتمالی آمریکا بر روی مراودات مالی و بانکی این کشور با جهان، سوییفت و بانک مرکزی چین موافقت نامه ای را به امضا رساندند که در آن قرار است دو طرف با یکدیگر در راستای افزایش استفاده از سطح یوان در جهان همکاری کرده و زمینه را برای ورود یوان دیجیتال به نظام مالی مهیا کنند. شماری از کشورها در ماه های اخیر به تلاش خود برای کاهش وابستگی به دلار شدت بخشیده اند که این مساله تقاضا برای دلار را تحت تاثیر قرار داده است. دلار به طور متوسط حدود هفت درصد ارزش خود را مقابل سبد ارزهای مهم جهانی از دست داد»
آنچه مسلم است تلاش و برنامه ریزی کشورها برای کاهش وابستگی به دلار و همچنین سیاست گذاری های کلان بانک مرکزی کشورمان برای تعدیل نرخ ارز و دستیابی به تورم هدف گذاری شده، به افت نرخ دلار آمریکا در بازار داخلی منجر شده و به گفته مسئولان بانک مرکزی، تلاش ها برای تعدیل نرخ ارز ادامه دار خواهد بود.
نظر شما