۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۲
دخالت های غیر حرفه ای، مانع تعادل بورس شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی:

دخالت های غیر حرفه ای، مانع تعادل بورس شد

دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: هیچ گاه دولت پشت بازار را خالی نمی کند و همه نگاه ها حمایتی است اما در هیچ جای دنیا هیچ تضمینی برای سود مستمر در بازار سرمایه وجود ندارد.

به گزارش بازار، فرهاد دژپسند امروز در مراسم معارفه ریس سازمان بورس و اوراق بهادار، ضمن تشکر از از عملکرد حسن قالیباف اصل ریس پیشین سازمان بورس اظهار کرد:  بازارسرمایه نیروی مهمی را از دست می دهد و اگر اقدامات غیرحرفه ای عده ای وجود نداشت، می توانستیم حسن قالیباف را به ادامه حضور در ریاست این سازمان قانع کنیم؛ البته من به ایشان حق میدهم، زیرا اظهارنظرهای غیرحرفه ای زیادی در این فضا وجود داشت.

وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به استعفای قالیباف اصل از ریاست سازمان بورس افزود: شرایط ایجاد شده در بازار به قدری سخت بود که قالیباف اول استعفا را به رسانه و بعد به شورای بورس داد.

وزیر اقتصاد در ادامه با اشاره به موفقیت های حسن قالیباف طی ۱۰ ماه ریاستش اظهار کرد: طی ۱۰ ماه گذشته اقداماتی از جمله اهراز هویت آنلاین در بازارسرمایه، افزایش قدرت نقد شوندگی، افزایش بازارگزدانی همه نشان از مدیریت صحیح در این حوزه دارد.

دژپسند افزود: بازارسرمایه امروز بازاری ۵۹میلیونی است و در این بازار مراقبت ها باید متفاوت باشد. در حال حاضر، بازارسرمایه مقداری متلاطم است، بنابراین باید در مسیر تعادل بخشی بازار تمهیداتی را بیاندیشیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: امروز در نقدشوندگی بازار سرمایه احساس رضایت وجود دارد و در بحث پذیرش شرکت‌ها در بورس نیز، زمان پذیرش بعد از دریافت مدارک، حدود یک ماه است.

وی افزود: بازارگردانی در شرکت‌ها در مدت ۲ ماه به اندازه ۱۰ سال افزایش پیدا کرده است، که این اقدامات بیانگر مدیریت دکتر قالیباف است.

دژپسند گفت: در ۱۰ ماه امسال تامین مالی در بورس به ۵۰۰ هزارمیلیارد تومان رسید.

وی افزود: وقتی تقاضا در بازار به فزونی می‌رسد یکی از راهکارها برای جلوگیری از حباب، عرضه سهام است و در زمانی که ساخص به هر دلیلی روند معکوس پیدا کرده، باید ایثارگری کرد و با تقاضا مانع از ریزش‌های تند و نگران‌کننده شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: امروزه بورس بازاری ۵۰۰ هزار نفری نیست و بازاری ۵۰ میلیونی است و در این بازار مراقبت‌ها باید بیشتر شود.

وی با اشاره به اینکه پذیرش مستقیم در بورس بد نیست، اما باید برای استفاده از روش غیرمستقیم فرهنگسازی کرد، گفت: بازار سرمایه نامتعادل است و باید در مسیر متعادل قرار گیرد.

وی افزود: سوداوری شرکت‌ها در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳ برابر شده است که نشان از پویایی بازار سرمایه است.

دژپسند گفت: بازار سرمایه برای دولت و سازمان بورس نیست بلکه برای همه‌ی کشور است.

وی افزود: اتفاق خوبی قرار است در بازار سرمایه صورت گیرد، مقدمات حضور یک شرکت با ارزش ۱۵۰ هزار میلیارد تومان در بورس فراهم شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: مسیر تعادل بخشی بازار سخت است، اما محال نیست، چون بورس، سرمایه انسانی عظیمی دارد.

وی در خصوص رییس جدید سازمان بورس گفت: دهقان دهنوی علاوه بر شخصیت علمی و دانشگاهی در عرصه سیاست گذاری و اجرا سابقه طولانی دارد و همیشه سعی کرده عمل و تیوری را با یکدیگر پیش ببرد. ایشان در فضای کسب و کار و در تمامی حوزه های معاونت اقتصادی به خوبی درخشیده و نشان داده است که صلاحیت اجرایی زیادی دارد. همچنین در زمینه سیاستگذاری و مقررات نویسی بازارسرمایه تجربه طولانی دارد.

کد خبر: ۷۰٬۵۱۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • FR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۹
      0 0
      بورس طی ۹ماهه امسال با درآمد ۴ هزار و ۷۳۱ میلیارد تومانی مدت مشابه سال ۹۸ نشان از رشد ۸۸۱ درصدی درآمدهای دولت از بورس دارد که در نوع خود بی‌سابقه است. با توجه به حمایت و تشویق عجیب دولت برای ورود مردم به بورس و به دنبال آن ورود حجم قابل‌توجهی از نقدینگی که رشدهای آنچنانی را در بازار سرمایه رقم زد، به نظر می‌رسد سقوط چند ماه اخیر بورس دلیلی بر این نکته است که نگاه دولت به بورس عملا تامین مالی خود بوده که اتفاقا موفق به این مهم نیز شده و با این ‌حساب، یک نگاه بلندمدت مبتنی بر منافع کشور و همه سهامداران مدنظر سیاستگذار نبوده است.در واقع دولت با نوسان گیری و رانت اطلاعاتی بیش از 50 هزار میلیارد تومان در چند ماهه اخیر از بورس به نفع بنگاه های حقوقی خویش خارج کرده است و این به وضوح مشخص است اگر می خواهید اعتماد برگردد اولا جلوی دخالت دولت به نفع حقوقی های خاص و رانت اطلاعاتی دولت را بگیرید و ثانیا سرمایه خارج شده را رصد کرده و برگردانید.