به گزارش بازار به نقل از واکسن آنلاین، «فدریکو جولیانی»، در گزارشی به بررسی سه گونه جدید ویروس کرونا پرداخته است. در این گزارش نویسنده معتقد است: ویروس کرونا ویروسی مرموز است که هنوز مبدأ زمانی و مکانی آن مشخص نیست لیکن مانند ویروس های دیگر عمل می کند.
چنانچه هدف عوامل بیماری زا شیوع هر چه بیشتر است در آن صورت برقراری یک تعادل قابل قبول با میزبانانی که هدف قرار داده، حائز اهمیت است. به عبارت دیگر ویروس های «باهوش تر» یعنی آنهایی که بعد از چندین قرن هنوز جریان دارند باید مهربان تر شوند. یعنی باید کاری کنند که افراد کمتری را از بین ببرند. بنابراین با گذر زمان یک ویروس باهوش کم خطرتر خواهد شد و میزبانش نیز مقاوم تر خواهد شد.
برای تضمین یک آیندۀ امیدبخش ویروس ما باید یاد بگیرد برای بقای بیشتر، موجودات دیگری را آلوده سازد. ویروس هایی که با ایجاد علائم اندک افراد میزبان را هدف قرار داده و راه های بیشتری برای آلوده ساختن موجودات دیگر ابداع می کنند، باهوش هستند. در واقع باعث مرگ هدف نمی شوند و در عین حال می توانند شیوع پیدا کنند. برعکس ویروس های نادان باعث مرگ میزبان می شوند و این گونه هر گونه احتمال سرایت بعدی را به مخاطره می اندازند.
بنابراین یک ویروس برای اینکه کم خطرتر شود باید با تغییر و تحولاتی مواجه شود. این تغییرات در برخی موارد ممکن است باعث ایجاد گونه های جدید شود. در مورد ویروس کرونا گونه هایی مسری تر از نسخۀ سنتی کشف گردیدند.
از همان اولین سرایتش در حال تغییر سکانس ژنتیک خود بوده تا با میزبانان دیگر منطبق گردد. رسانه ها فقط چند هفته پیش همزمان با ظهور به اصطلاح گونۀ انگلیسی شروع به تمرکز روی گونه ها کردند.
اخیراً نخست وزیر انگلیس صحبت از این نمود که این گونۀ جدید باعث افزایش کشندگی می گردد لیکن داده های علمی در واقع چیز دیگری می گویند و صحبت از سرایت بیشتر و نه کشندگی بیشتر می نمایند. آیا باید از گونه های ویروس کرونا ترسید؟
از یک نقطه نظر فنی تغییراتی که ویروس را مسری تر می نماید ممکن است در مدیریت اپیدمی مشکل ایجاد کند لیکن یک ویروس مسری تر اگر قرار باشد در میزان کشندگی تغییری ایجاد کند حتی ممکن است میزان خطر بیماری را کاهش داده و به مقاوم تر کردن مردم در برابر این ویروس کمک کند.
از زمانی که ویروس کرونا ظهور یافت، هزاران گونه به ثبت رسیدند. لیکن سه گونه اخیراً به طرز خاصی کشف شدند که باعث ایجاد رعب و وحشت گردیدند. نخست گونۀ انگلیسی که B.۱.۱.۷ نام دارد و در ماه سپتامبر از جنوب شرق انگلیس ظهور یافت. دستکم ۲۳ تغییر داشته که ۱۴ مورد آن در پروتئین اسپایک یعنی کلید ورودی ویروس به سلول بوده است. طبق اولین داده ها این گونه احتمالاً مسری تر است و به نظر می رسد که می تواند توسط واکسن های کنونی خنثی گردد.
سپس گونۀ آفریقای جنوبی به نام ۵۰۱.V۲ است که در ماه اکتبر شناسایی شد و در جنوب آفریقا شیوع یافت. این نیز مانند گونۀ انگلیسی به نظر می رسد مسری تر اما نه خطرناک تر باشد. سومی نیز گونۀ برزیلی به نام B.۱.۱.۲۸ است که اخیراً در یک مورد ابتلای مجدد کشف شد.
علائم یک زن در ابتلای مجددش به ویروس کرونا وخیم تر بوده است. این گونه با تغییر و تحولات نگران کننده ای همراه است. یکی اینکه شکل پروتئین اسپایک را در خارج از ویروس تغییر می دهد به نحوی که کمتر توسط یک سیستم مصونیت قابل شناسایی می گردد. اکنون در این خصوص که آیا این گونه ممکن است واکسن های کنونی را بی تأثیر نماید، مطالعاتی در حال انجام است.
نظر شما