۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۶
ورودی آب به مخازن سدهای خوزستان کمتر از حد انتظار بود

ورودی آب به مخازن سدهای خوزستان کمتر از حد انتظار بود

اهواز- مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان گفت: با گذشت سه ماه از سال آبی جدید میزان ورودی آب به مخازن سدهای خوزستان کمتر از حد قابل انتظار بود.

به گزارش تحلیل بازار داریوش بهارلویی در خصوص شرایط بارش‌ها در فصل پاییز و ذخیره سدهای استان خوزستان با بیان اینکه میزان رواناب‌های حاصل از بارندگی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۲ میلیارد مترمکعب کمتر شده است، بیان کرد: به لحاظ عددی بارش‌های رخ داده، ۳۵ میلی‌متر بیش از نرمال‌های بلندمدت فصل پاییز در حوضه‌های آبریز بوده است ولی توزیع آن، موجب افزایش روان‌آبهای ورودی به شکل مؤثر نشد.

بهارلویی گفت میزان حجم ورودی آب به مخازن سدهای استان خوزستان حدود سه هزار و ۶۰۰ میلیون مترمکعب بوده که به ازای آن نیز پنج هزار و ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب برای تأمین نیازهای مختلف رهاسازی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: کاهش رواناب‌ها به یک نسبت در تمامی سدها و حوضه‌ها نبوده بلکه برخی حوضه‌های آبریز مانند مارون و زهره با ۳۳ درصد کاهش، شرایط نامناسبی را تجربه کرده‌اند. در همین حال حوضه کرخه نسبت به آمارهای بلندمدت رشد ۱۲ درصدی داشته است اگر چه متناسب با شرایط هر حوضه و سد، سیاست‌های بهره‌برداری متفاوت بوده لیکن سعی شده است که در همه مناطق با استفاده از حجم استراتژیک سدها نیازها و مصارف تأمین شده و کشاورزان و سایر بهره‌برداران دچار کمبود و تنش آبی نشوند.

مدیر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق گفت: با توجه به سیستم پایش و مانیتورینگ برخط، در تمامی بارش‌های رخ داده با کاهش مناسب و به موقع خروجی آب سدها از تداخل جریان آب خروجی و روان‌آب حاصل از بارش ممانعت به عمل آمده و در حوضه‌هایی که با کمبود آب بیشتری روبرو بوده‌اند از هدر رفت منابع آبی بسیار ارزشمند جلوگیری شده است.

وی افزود: دو سیاست کنترل سیلاب‌های محتمل و تأمین مصارف در سه ماه اول سال آب جاری به خوبی محقق شده و درحالی‌که دو سیلاب در حوضه کرخه مهار کامل شده است در سایر رودخانه‌ها میزان آب از تاب آوری موجود، هیچ‌گاه تجاوز نکرده است.

بهارلویی گفت: نشانه‌های کم آبی هیدرولوژیکی قابل رصد است که شدت و یا تضعیف این شرایط وابسته به میزان بارش‌ها و رواناب‌ها است.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان عنوان کرد: مرکز اقلیم‌شناسی کشور برای فصل زمستان شرایط بارشی را حدود نرمال ارزیابی کرده است. در همین حال با فعالیت مرکز مدیریت بحران و سیلاب سازمان آب و برق خوزستان و رصد مداوم شرایط، تصمیمات و سیاست‌های بهره‌برداری آب به روزرسانی خواهد شد. در حال حاضر و در آغاز فصل زمستان ظرفیت مهار سیلاب سدهای استان خوزستان حدود ۹ میلیارد مترمکعب بوده و ۳۳ درصد حجم آب قابل برنامه‌ریزی سدها نیز آبگیری شده است.

کد خبر: ۶۸۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha