به گزارش بازار به نقل از بازار سرمایه ایران، مدیر سرمایهگذاری بیمه ایران معین به بررسی کلیات طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد و اثر آن بر بازار سهام پرداخت و تاکید کرد: در صورتی که طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد که دیروز کلیات آن در مجلس شورای اسلامی تصویب شود، اینگونه که نمایندگان مجلس در مصاحبههای دیروز و امروز خود اعلام کردهاند، بدون کف و سقف قیمتی اجرایی شود، قطعا اتفاق بسیار خوبی برای زنجیره فولاد از ابتدا تا انتها خواهد بود و اثرات مثبت آن به طور قطع در بازار سرمایه هم دیده خواهد شد.
نادر اسراری با بررسی زنجیره کامل تولید فولاد گفت: موضوع اصلی این است که بعضی از اجزای زنجیره فولاد قیمتگذاری دستوری دارند، سنگ آهن به فولادسازان بر اساس فرمولی خاص و تقریبا نصف قیمت جهانی فروخته میشود و همیشه بحث بر سر این بود که بهتر است قیمت سنگ آهن رشد کند که حتی منجر به افزایش درآمدهای دولت هم میشود، اما طی چند هفته اخیر وزارت صمت به موضوع قیمت پایه محصولات فولادی در بورس کالا وارد شد که جای تعجب داشت.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بر اساس مقررات، فولادسازان حاضر در بورس مکلف هستند که در بورس کالا عرضههای خود را انجام دهند، بورس کالا هم معاملات عمدهفروشی انجام میدهد و خریداران بزرگ، محصولات فولادی را خارج از بورس کالا بر اساس قیمتهای جهانی شمش در اختیار خردهفروشان قرار میدهند، در این میان فاصله این ارزانفروشی در بورس کالا و قیمت واقعی شمش در بازار آزاد به جیب تعداد اندک و مشخصی میرود که با کدهای کاملا مشخص مجوز خرید در بورس کالا را دارند.
اسراری در ادامه گفت: زمانی که وزارت صمت مصوبه دستوری کردن قیمتگذاری فولاد را اعلام کرد منجر به رانتی بالای ۱۰۰ هزار میلیارد تومان میشد که عملا صنعت فولاد از آن محروم بود. این در حالی است که در حال حاضر بالغ بر ۵۰ میلیون سهامدار عدالت در بازار سرمایه حاضر هستند و سهام شرکت فولاد مبارکه به عنوان فولادساز بزرگ کشور در پرتفوی سهام عدالت قرار دارد. جالب است بدانید از روزی که این مصوبه از سوی وزارت صمت اعلام شد تا امروز ارزش بازار شرکت فولاد مبارکه حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان کاهش و ثروت ۵۰ میلیون سهامدار عدالت و همچنین سایر سهامداران این شرکت هم به تبع آن افت کرد.
مدیر سرمایهگذاری بیمه ایران معین بیان کرد: اگر فرض کنیم طرح وزارت صنعت کلا منتفی شده، مبنای قیمتگذاری محصولات فولادی را با این فرض که مجلس هم سقف و کفی برای قیمت پایه در نظر نگرفته ۱۰۰ درصد CIS در نظر بگیریم، به ازای هر تن شمش فولادی ۲۰۰ دلار به شرکتهای فولادی درآمد افزوده میشود که اتفاق مثبتی است. از سویی دیگر به دلیل اینکه فولادیها با همان فرضی که مطرح شد باید خرید سنگ آهن خود را از بورس کالا انجام دهند، بهای تمام شده آنها رشد میکند، اما با توجه به ۲۰۰ دلار مطرح شده، حاشیه سود فولادیها بازهم صعودی خواهد بود.
وی تاکید کرد: در صورتی که طرح مجلس اینگونه که نمایندگان مجلس در مصاحبههای دیروز و امروز خود اعلام کردهاند بدون کف و سقف قیمتی اجرایی شود، قطعا اتفاق بسیار خوبی است.
نظر شما