۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۶
اولتیماتوم به کره جنوبی برای دلارهای بلوکه شده ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه هشدار داد

اولتیماتوم به کره جنوبی برای دلارهای بلوکه شده ایران

خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: آنچه کره جنوبی انجام داده غیرمتعهدانه بوده است. ما همچنان طرف کره‌ای را ترغیب می‌کنیم که منتظر ۲۰ ژانویه نباشند، چون اقدامات کشورها بعد از این تاریخ به شکل متفاوتی تعریف خواهد شد.

به گزارش بازار، سعید خطیب زاده در ادامه نشست خبری خود، درباره سقوط هواپیمای اوکراینی و ادعای مطرح شده علیه ایران در این خصوص گفت: ایران صلاحیت در پیگرد قضایی متهمان داشته و مراحل قضایی در حال پیگیری بوده و طبق مقررات با جدیت این قضیه در حال پیگیری است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه گفتگوهای خوبی در دو دور با اوکراین داشتیم، اظهار کرد: ایران در دو دور مذاکره با اوکراین موضوع پرداخت‌ها را مطرح کرد و طرف اوکراینی همکاری لازم را نداشت. دور سوم قرار بود در نوامبر ۲۰۲۰ در اوکراین برگزار شود که به رغم پیگیری‌های متعدد همچنان طرف اوکراینی تاریخ دقیق را مشخص نکرده، ایران از روز اول این اقدام را پیگیری کرده است و خطاهای انجام شده باید رسیدگی شود.

خطیب زاده تصریح کرد: رویکرد برخی کشورها و ورود برخی عناصر شناخته شده ورشکسته نشان می‌دهد برخی به دنبال سیاسی کردن این موضوع هستند و به دنبال حل آن نیستند.

وی ادامه داد: ایران به عنوان دولت مسؤل و در چارچوب فنی و مستقل این موضوع را پیگیری و پاسخگو بوده و اسیر سیاست زدگی و فشارهای ساختگی عناصر ورشکسته نخواهد شد. ما به قربانیان و سازمان‌های بین‌المللی پاسخگو هستیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه به دیدار امروز قائم مقام وزیر خارجه کره با آقای ظریف اشاره و تصریح کرد: در دیدار این مقام کره‌ای با عراقچی موضوع پول‌های بلوکه شده مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مباحث فنی در مورد کشتی داشتند که پاسخ‌های لازم به آن‌ها داده شده است.

خطیب زاده در خصوص سفر هیات کره‌ای به تهران گفت: این سفر که از قبل تنظیم شده بود، مربوط به روابط فی مابین دو کشور و در راس همه آن ها، موضوع پول‌های بلوکه شده ایران در بانک‌های کره‌ای است. آنچه کره انجام داده غیرمتعهدانه بوده است. ما همچنان طرف کره‌ای را ترغیب می‌کنیم که منتظر ۲۰ ژانویه نباشند، چون اقدامات کشورها بعد از این تاریخ به شکل متفاوتی تعریف خواهد شد.

وی درباره میزان دارایی‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی نیز گفت: متولی مذاکرات در خصوص پول‌های بلوکه شده ایران بانک مرکزی است. وزارت خارجه، چون هماهنگ کننده روابط خارجی است هدایت می‌کند. عدد و رقم و جزییات را بانک مرکزی حتما دقیق می‌گوید.

خطیب زاده همچنین درباره بیانیه تروئیکای اروپا در خصوص غنی سازی ۲۰ درصد در ایران گفت: این کشورها نه تنها به وظایف خود عمل نکردند بلکه شریک آمریکا در نقض برجام بودند. این کشورها بهتر می‌دانند آنچه امروز توسط ایران در خصوص کاهش تعهدات انجام می‌شود ذیل برجام و در چارچوب بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام است. آنچه ایران انجام می‌دهد در پاسخ به ریشه بزرگ است و آن نقض مکرر برجام در ابعاد تحریمی توسط آمریکا واروپاست.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: بهتر است این کشورها به اجرای تعهدات خود برگردند. آن روز که اروپا و آمریکا به اجرای تعهدات خود برگردند ما به تعهدات خود برمی‌گردیم.

خطیب زاده در ادامه درباره تلاش آمریکا برای تحریم انصارالله یمن گفت: بعید نیست دولت ورشکسته آمریکا در روزهای پایانی خراش دیگری بر چهره آمریکا بکشد و میراث آمریکا را مسموم‌تر کند.

وی همچنین اقدام آمریکا را در تحریم فالح الفیاض رئیس الحشد الشعبی محکوم کرد و افزود: اینکه در عراق مسؤول یک نهاد کاملا دولتی این چنین هدف نیات شوم آمریکا و تحریم‌ها قرار بگیرد نه تنها محکوم است بلکه محکوم به شکست نیز هست. این نشانگر وضعیت نامطلوب آمریکا در منطقه غرب آسیاست.

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: آمریکایی‌ها در یمن سال‌هاست که از یک جنگ ناعادلانه و شرم آور حمایت کرده‌اند. مردم یمن هیچگاه فراموش نمی‌کنند در محاصره برای دارو، غذا و آب و ... بودند و این‌ها رخ نمی‌داد به خاطر چک سفید امضایی که آمریکا در اختیار سعودی قرار داد. آمریکا و هیچ کشور سرکشی در این منطقه نمی‌تواند اقدامی انجام دهد مگر اینکه به واقعیات منطقه توجه کنند. دیر یا دور نخواهد بود که با این گروه‌های بومی از جمله در یمن گفتگو خواهند کرد. این اقدامات ارزش جدی ندارد و روزهای پایانی رژیم ترامپ در کاخ سفید است.

خطیب زاده درباره تحولات داخلی اخیر در آمریکا و ورود هواداران ترامپ به کنگره اظهار داشت: این اتفاقات داستان گویی مطلق بود. شرم آورترین دولت آمریکا به شرم آورترین شکل در حال ترک کاخ سفید است. همان اتاقی که دستور شهید سلیمانی را داد همان اتاقی که دستور جنگ تمام عیار علیه ملت ایران داد همان اتاق جنگ بر علیه دموکراسی در داخل آمریکا را صادر کرد. این وعده تاریخ است که هیچ اقدامی را نمی‌کنید مگر اینکه نتیجه آن را خواهید دید.

وی اظهار کرد: آنچه در این سال‌ها در آمریکا دیدید و جنبش‌هایی که رخ داد و اقداماتی که ترامپ انجام داد ببینند. خوشحال نیستیم درد و رنج مردم آمریکا را ببینیم، ولی آن‌ها قربانیان سیاست‌های جنگ طلبانه زمامداران خود هستند. بسیاری از خون‌های به ناحق ریخته شده توسط زمامداران آمریکا رخ داده است. آمریکا باید روزی پاسخگوی این خون‌های به ناحق ریخته شده باشد.

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به ادعای پامپئو درباره کاربرد سلاح شیمیایی توسط ایران خاطرنشان کرد: آمریکا همان کشوری است که وقتی فاجعه حلبچه رخ داد تمام دستگاه‌های تزویر و زر و زور خود را به کار انداخت که ایران را مسبب این اتفاق معرفی کند، ولی به خوبی می‌دانستند صدام چه جنایتی علیه ایران و کردهای عزیز ما انجام داده است. این همان کشوری است که در روزهای پایانی تمام تلاش خود را می‌کند که واقعیات را مخدوش کند.

خطیب‌زاده گفت: آمریکا شریک جنایات شیمیایی صدام حسین علیه ایران است و اتهامات ساختگی آنقدر بی اساس و ساختگی است که بعید می‌دانم آن‌هایی که در کاخ سفید هستند وقتی می‌نوشتند باور کنند. برای نمایش هم شده اسم آلمان را می‌نوشتند. این‌ها ارزش جواب دادن ندارد و محکوم است. ایران قربانی اصلی سلاح‌های شیمیایی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره تغییر رویکرد عربستان و امارات در قبال ایران تصریح کرد: همیشه به صورت روشن گفتیم هر لحظه این کشورها مسیر غلط خود را اصلاح و به واقعیات روابط و منطقه توجه کنند، آغوش ما باز است. به محض اینکه کویت اعلام کرد تحولاتی برای حل و فصل موضوعات در خلیج فارس است استقبال کردیم و همچنان با خوش بینی نگاه می‌کنیم و امیدواریم مسیری که ایجاد شده ادامه یابد و بتوانیم به سازوکار منطقه‌ای در راستای ثبات منطقه‌ای دست یابیم.

خطیب‌زاده، همچنین گفت: آمریکایی‌ها به اهداف شوم خود در فشار حداکثری علیه ایران نرسیدند. نفت ایران بعد از چندین ماه جهشی برای صادرات پیدا کرد نه بخاطر این بود که فشار حداکثری کاهش یافت بلکه به این خاطر بود که فرزندان ملت توانستند مسیرهای دیگری را پیدا کنند. بیشترین همکاری‌های ما با کشورهای منطقه بوده به ویژه در دوران فشار حداکثری.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص ساخت سه پایگاه نظامی توسط ترکیه در جمهوری آذربایجان گفت: آنچه در نهم نوامبر و تفاهمنامه‌ای که انجام شد چارچوبی است که ما استقبال کردیم و ارمنستان و آذربایجان به دنبال غیرنظامی کردن منطقه و ایجاد روابط منطقی‌تر هستند. هر اقدامی که به این مسیر کمک کند درست است و در غیر این صورت غیرسازنده است.

کد خبر: ۶۶٬۹۲۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha