به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، نشست کمیسیون کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست با شهردار تهران، رئیس سازمان محیط زیست و نمایندگانی از وزارت نفت، نیرو، پلیس راهور و... امروز(سه شنبه ۱۶ دی ماه) در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
سید جواد ساداتینژاد رئیس کمیسیون کشاورزی در تشریح این نشست، گفت: امروز جلسه فوقالعاده کمیسیون کشاورزی به دلیل وضعیت ناسالم هوا در کلان شهرهای کشور با حضور متولیان اجرای "قانون هوای پاک" برگزار شد و هفته آینده جلسه دیگری در کمیته محیط زیست کمیسیون برگزار خواهد شد و این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
باید میزان مصرف گاز خانگی و تجاری را کاهش داد
نماینده مردم کاشان و آران بیدگل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نتایج و جمع بندی این جلسه ادامه داد: با توجه به اینکه دلیل اصلی آلودگی هوا به مصرف سوخت گازوئیل و مازوت در نیروگاهها مربوط میشود ۴ موضوع مورد توجه قرار گرفت؛ ابتدا اینکه باید میزان مصرف گاز خانگی و تجاری را کاهش داد به همین دلیل وزارت نفت و نیرو در این جلسه مکلف شدند؛ با توجه به تجارب گذشته به صورت استانی این مهم را به استانها واگذار کنند و استانها در زمینه فرهنگسازی برای کاهش مصرف فعالیت کنند البته صدا و سیما میتواند در این زمینه بسیار کمککننده باشد.
ضرورت کاهش گوگرد سوخت نیروگاهها
وی افزود: مسئله دوم؛ کیفیت سوخت مصرفی است چراکه میزان گوگرد سوخت نیروگاهها بسیار بالا است لذا مقرر شد؛ مانند کاهش گوگرد بنزین توسط وزارت نفت -که آن زیر حد استاندارد آورد- برای گازوئیل نیز با کمک شرکتهای دانش بنیان این اتفاق بیافتد.
ساداتی نژاد اظهار کرد: سوم؛ با توجه به اینکه سوخت تحویلی به وزارت نیرو استاندارد نیست باید با استفاده از فیلتر کیفیت سوخت را کنترل کند هرچند این مهم در قانون هوای پاک نیز تاکید شده اما تا امروز به این مهم توجه نشده است. چهارم اینکه سوخت تحویلی گازوئیل به نیروگاههای اطراف کلان شهرها باید استاندارد شده تا این آلودگی در کلان شهرها کنترل شود.
این نماینده بیان کرد: همچنین مقرر شد؛ درجه حرارت تمامی سازمان ها و دستگاههای زیر مجموعه در قوه مجریه، قوهمقننه و قوه قضاییه کاهش پیدا کند و با فرهنگسازی این اتفاق در حوزه خانگی و تجاری مصرف مدیریت شود البته اگر میزان گاز تحویلی به نیروگاهها از ۷۰ میلیون به ۱۲۰ میلیون افزایش پیدا کند بسیاری از آلودگیها -که ناشی از گوگرد موجود در گازوئیل است- کاهش پیدا میکند.
اسقاط یک موتور سیکلت در برابر هر موتور سیکلت
وی اضافه کرد: طبق گزارش پلیس راهور در بحث ترخیص موتور سیکلتهای کاربراتوری نیز باید تجدیدنظری صورت گیرد، همچنین مطابق گزارش ستاد سوخت وظیفه اسقاط موتورسیکلتها مطابق قانون انجام نشده است چراکه براساس قانون باید به ازای هر موتورسیکلت کاربراتوری اسقاطی، یک موتورسیکلت پلاک شود اما با اسقاط یک خودرو، ۷ موتور پلاک شده است. لذا مقرر شد؛ این روند نیز متوقف شود در برابر هر موتور سیکلت، یک موتور سیکلت اسقاط شود.
ساداتی نژاد با بیان اینکه سازمان محیط زیست به عنوان دستگاه ناظر حدود ۲۵۰ دستگاه سنجش در سراسر کشور دارد، افزود: بسیاری از این دستگاهها دارای نقص فنی هستند لذا تعداد آنها باید افزایش پیدا کند تا سازمان محیط زیست بتواند نظارت خود را دقیق انجام دهد.
به گفته وی در این جلسه مقرر شد؛ سازمان محیط زیست با توجه به افزایش آلودگی هوا، اندازیگیریهای فصلی در مورد استاندارد سوخت را به صورت هفتگی در مخازن، بخشهای تولیدی و جایگاههای سوخت انجام دهد.
سالانه ۴۰ هزار نفر بر اثر آلودگی فوت میکنند
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با ابراز امیدواری از کاهش آلودگی با اختصاص سوخت استاندارد به نیروگاههای غرب تهران و صنایع مازوتسوز در اطراف پایتخت، اظهار کرد: متاسفانه سالانه حدود ۴۰ هزار نفر بر اثر آلودگی فوت میکنند که این عدد تا حدودی مانند کشتهشدگان کرونا است لذا برطرف کردن آلودگی به یک عظم ملی نیاز دارد.
وی با بیان اینکه طبق گزارش شهرداری تهران حدود ۳ هزار و ۵۰۰ اتوبوس وجود دارد، اظهار کرد: بسیاری از این اتوبوسها کاتالیست ندارند لذا درصد بسیاری از آلودگی هوا ناشی از این مسئله است البته با توجه به اینکه شرکتهای دانش بنیان در داخل کشور به این تکنولوژی دست پیدا کردهاند باید از ظرفیتهای آنها استفاده کرد.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه کمیسیون کشاورزی موضوع آلودگی هوا را پیگیری میکند، گفت: اگر دستگاهی وظایف خود را به درستی انجام ندهد به دلیل آنکه مشمول ترک فعل شده بهیقین گزارش نظارتی کمیسیون را به قوه قضاییه ارسال خواهیم کرد.
از سوخت مازوت در نیروگاههای اطراف کلان شهرها استفاده نمیشود
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس توضیح داد: اگرچه طبق گزارش وزارت نیرو، از سوخت مازوت در نیروگاههای اطراف کلان شهرها استفاده نمیشود اما باتوجه به اینکه میزان مصرف گاز نسبت به سالهای گذشته افزایش پیدا کرده است برخی از نیروگاهها و صنایع از مازوت استفاده میکنند و هیچ راهی به جز به "حد استاندارد رساندن" میزان گوگرد سوخت مازوت نداریم و وزارت نفت نیز متولی استانداردسازی این سوخت است هرچند این تجربه را در مورد بنزین دارد و باید در مورد گازوئیل و مازوت نیز انجام دهد.
نظر شما