به گزارش بازار به نقل از اتاق اصناف ایران، سعید ممبینی اظهار کرد: بیماری کرونا اثرات بسیار زیادی بر اقتصاد کشور به خصوص بخش اصناف و بویژه برخی از صنوف که کالا و خدماتشان تابع شرایط متعدد مانند تغییر فصل و مد بودند مانند صنف پوشاک، کیف و کفش و … داشت که این صنوف در سال گذشته به دلیل شرایط کرونایی و تعطیلی های مکرر نتوانستند کالای خود را عرضه و به فروش برسانند و به همین دلیل ضرر و زیان زیادی را متحمل شدند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه در روند برنامه های مقابله با شیوع کرونا در ستاد ملی کرونا و کمیته های فرعی آن تصمیمات خوبی گرفته شد که اثر بخشی بالا داشت از جمله طرح جامع مدیریت هوشمند مبارزه با کرونا که سبب شد تا بیماری کرونا به شدت مهار شود و این مساله به رعایت دقیق پروتکل ها و تقویت نظارت ها بر میگردد که عموم مردم به ویژه فعالان صنفی نقش بسیار مهمی در کنار کادر درمانی داشتند.
ممبینی افزود: تصمیم بر این شد که با توجه به شرایط تدوامی بیماری کرونا حتی المقدور صدمه بیشتری به بدنه اصناف وارد نشود. لذا با برنامه ای تدوین شده در صدد هستیم برای رسته های مختلف پروتکل های تکمیلی تدوین گردد، که صنوف در شرایط زرد، نارنجی و بعضا شرایط قرمز اجازه فعالیت داشته باشند و در تدوین پروتکل ها از نظرات کارشناسی صاحبان و ذی نفعان آن صنف نظرخواهی صورت گرفته است.
رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه در هفته گذشته جلسه ای نیز با حضور رئیس اتحادیه تالارداران پذیرایی برگزار شده بود، اظهار کرد: پروتکل های جدیدی برای اتحادیه تالار داران پذیرایی مصوب شد که بر اساس آن اجازه فعالیت به تالار داران در مناطق زرد داده خواهد شد و پروتکل ها به گونه ای طراحی شده که در مناطق نارنجی نیز تالارداران با ظرفیت محدود می توانند فعالیت داشته باشند.
ممبینی تاکید کرد: این اصل را سرلوحه قرار دادیم که در صورت تداوم شرایط کرونایی فعالیت کسب وکارها متوقف نشود و صنوف بتوانند در بازار پایان سال که پیک خرید می باشد با استفاده از تخفیف های مناسب و تقویت فروش و ترغیب به خرید بخشی از خسارت سال گذشته خود را جبران کنند.
وی با تاکید بر اینکه ضرورتی به برگزاری نمایشگاههای بهاره نیست، تصریح کرد: برگزاری این نمایشگاهها آسیب بیشتری به صنوف وارد می کند، چرا که سهم بازار اصناف را خواهند برد و نکته دیگر اینکه تجمع ها در نمایشگاهها بیشتر بوده و کنترل و رعایت پروتکل ها مشکل تراست، و با توجه به کثرت واحدهای صنفی ضرورتی به برگزاری نمایشگاههای بهاره نیست و در طی نامهای از وزارت صمت درخواست کردیم از صدور مجوز برای برگزاری نمایشگاه های پایان سال خوداری کند.
رئیس اتاق اصناف ایران بیان کرد: پروتکل های تکمیلی به ستاد ملی کرونا ارائه خواهد شد و با تایید آن در کمیته های فرعی ستاد ملی کرونا، هفته آینده جلسه ای را به صورت ویدئو کنفراس با روسای اتحادیه های مربوطه در کشور با حضور روسای اتحادیه های تهران برای انتقال تجربیات و نقطه نظرات و کمک به هرچه بهتر اجرا شدن این طرح خواهیم داشت.
در ادامه نشست رسول شجری رئیس اتحادیه کفش دست دوز تهران گفت: برای تامین نیازهای شهروندان و عرضه کالا در بهمن و اسفندماه و خریدهای پایان سال از سوی اتاق اصناف ایران تهمیداتی اندیشده شد که با رعایت همه جانبه پروتکل های بهداشتی در شرایط کرونایی اصناف بتوانند فعالیت داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه صنف کیف و کفش دست دوز از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بیش از یک سوم درآمد قطعی خود را از دست دادند و همچنین در مابقی سال نیز نتواستند با تمام ظرفیت کار کنند، تصریح کرد: به همین دلیل برای جلوگیری از خسارت های بیشتر، اجرای پروتکل ها سخت گیرانه تر خواهد بود تا فعالیت اصناف ادامه داشته باشد.
در ادامه همچنین ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان صنف پوشاک تهران با تشکر از زحمات دکتر ممبینی برای حل مشکلات صنفی، اظهارکرد: ادامه فعالیت صنوف در شرایط کرونایی دغدغه بزرگ اصناف بود که خوشبختانه با تدبیر اتاق اصناف ایران این دغدغه رفع خواهد شد و با اجرای پروتکل های تکمیلی و محدودیت ها و نظارت های بیشتر اجازه فعالیت به کسب وکارها داده شده تا اصناف نیز دیگر نگران تامین معیشت خود نباشند.
نظر شما