به گزارش بازار، «همایون دارابی» افزود: متاسفانه مداخلاتی که در سیاست های قیمت گذاری انجام می شود باعث شده شرکت ها در موقعیت ضعیفی قرار گیرند.
وی اظهارداشت: نمونه این مداخلات را در حال حاضر همه در قیمت گذاری کالاها و خدمات بصورت گسترده شاهد هستند که نمونه بارزآن صنعت خودرو است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: متاسفانه آن سودی که باید در بنگاه ها جمع شود و سپس در اختیار توسعه و همینطور در اختیار پرداخت پیمانکاران، قطعه سازان و کارگران قرار گیرد و همچنین بازده سرمایه سهامداران را به همراه داشته باشد راهی جیب دلالان و خریداران می شود.
وی افزود: طی هفته های اخیر بحث های متعددی در مورد صنایع مختلف از جمله سیمان، فولاد، معادن و همچنین نرخ ارز و نرخ سود بانکی مطرح شده که همه اینها در چهارچوب سیاست گذاری قیمت گذاری دستوری است.
دارابی اظهارداشت: متاسفانه کسانی که پول خود را در مسیر تولید قرار می دهند یا در بازار شفافی مثل بورس سرمایه گذاری می کنند منافع این سرمایه گذار ی و منافع بنگاهی که ایجاد شده در عمل از مسیر واقعی خارج ودر اختیار دلالان قرار می گیردکه بسیار نگران کننده است.
وی ادامه داد: ورود سیستم قیمت گذاری در هر نظامی موجب عدم بهره وری، گرانی و کاهش تولید، ایجاد رانت، فساد و افت کیفیت می شود.
این کارشناس بازار سرمایه یادآورشد: شوربختانه با قیمت گذاری دستوری کالای گران و بی کیفیت به دست مصرف کنند گان می رسد.
نظر شما