به گزارش بازار به نقل از ایبنا، مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره افت تورم نقطه ای در آذرماه و پیش بینی ادامه این روند در ماه های آینده و همچنین در سال آتی، گفت: وقتی نرخ تورمی را هدف گذاری می کنیم باید مقدمات لازم برای رسیدن به آن را هم تامین کنیم. هدف گذاری افت تورم برای سال ۹۹ هم پیش بینی شده بود، اما چون نتوانستیم مقدمات آن را فراهم کنیم نتوانستیم به آن هدف گذاری برسیم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مقدمه اول نزولی شدن نرخ تورم محدود کردن خلق پول بانک مرکزی از منابع است که باید به شدت محدود شود یعنی باید برداشت از منابع ذخایر بانک مرکزی توسط نظام بانکی محدود شود تا بانک ها نتوانند برداشتی از این ذخایر داشته باشند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: نکته دوم در ساماندهی تورم نرخ ارز است، یعنی اگر نرخ ارز متغیر باشد نمی توانیم انتظار داشته باشیم تورم کاهش یابد. عملاً نرخ ارز اثر خود را بر روی شاخص تولید کننده وارد میکند و شاخص تولید کننده هم اثری بر روی شاخص مصرف کننده خواهد گذاشت و این چرخه ادامه پیدا خواهد کرد.
طغیانی با اشاره به افت تورم در سال آینده، تصریح کرد: مقدمه کاهش تورم منع خلق پول توسط بانک مرکزی و همچنین ثابت کردن نرخ ارز است که اگر این دو مولفه کنترل شود شاهد افت تورم خواهیم بود.
وی افزود: عامل اصلی که می تواند مانع از کاهش تورم شود کسری بودجه دولت است. یعنی اگر در سال آینده دولت دچار کسری بودجه شود ناخودآگاه تورم افزایش می شود و این کسری بودجه امروز در مجلس مورد بحث و بررسی قرار دارد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اگر نتوانیم کسری بودجه را کنترل کنیم تلاش ها برای افت تورم بیهوده خواهد بود، بیان کرد: اگر کسری بودجه را کنترل نکنیم دولت ناچار به سمت انتشار اوراق میرود که در نهایت خلق پول به وجود می آید پس باید از کنترل کسری بودجه آغاز شود تا به سمت محدود کردن خلق پول و کنترل نقدینگی و همچنین کنترل نرخ ارز پیش برویم تا در نهایت شاهد کاهش تورم باشیم.
طغیانی در پایان گفت: اگر این مقدمات انجام نشود هدف گذاری ها فقط در حد شعار و حرف در دیوار و هوا باقی می ماند و نمیتوانیم به آن هدف برسیم. پس باید سعی کنیم مولفه ها را به درستی مدنظر قرار دهیم تا شاهد افت تورم به صورت مستمر باشیم.
نظر شما