به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، جواد نیک بین نماینده مردم کاشمر، بردسکن، خلیل آباد و کوهسرخ در مجلس شورای اسلامی، در خصوص وضعیت بودجه ریزی کشور و لزوم اصلاح ساختار آن، گفت: باید اصلاح ساختار بودجه ریزی در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار بگیرد، در حوزه منابع مالی کشور محدودیتی وجود ندارد و ظرفیت بسیار بالایی داریم.
وی با تاکید بر اینکه با استفاده از ظرفیت کویر بسیار زیادی میتوانیم از آن برق خورشیدی تولید کنیم، همچنین میتوانیم از اراضی قابل کشت موجود محصولات بسیار زیادی برداشت نماییم، عنوان کرد: در کشور مشکل آب نداریم بلکه با مشکل مدیریت مواجه هستیم، در برخی از کشورها با استفاده از تکنولوژی های جدید محصولاتی مانند گندم با آب بری بسیار پایین کشت میشود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید به سمت افزایش سهم درآمدهای غیر نفتی در لایحه بودجه حرکت کنیم، افزود: در کشور منابع، دانشمندان و معادن بسیار زیادی وجود دارند که میتوان با این ظرفیت ها درآمدزایی بسیار بالایی برای کشور به همراه داشته باشند.
وی با بیان اینکه کشورهایی در اطراف ایران با بازار واردات یک هزار میلیارد دلار در سال وجود دارند اما سهم کشور ایران از این بازار بسیار پایین است، تصریح کرد: بهترین کشمش دنیا از نظر طعم و مزه در خلیلآباد و بردسکن تولید میشود، این محصول از کشاورزان با قیمت ۲۰ هزار تومان خریداری میشود درحالی که این محصول با قیمتی ۵ برابری در بازار دبی و کشور ترکیه به فروش میرسد.
نیک بین با اشاره به اینکه بودجه ریزی کشور باید بر اساس کشاورزی و صنعت باشد، افزود: بودجه کشور بر اساس رفع تحریم و فروش نفت تنظیم میشود در حالی که تحریمها تا زمانی که ایران به دنبال استقلال، است، برداشته نمیشود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه قالب بودجه کشور کاملا اشتباه است، عنوان کرد: منابع پایدار بودجه باید افزایش داده شود، در حال حاضر پایههای مالیاتی سهم ۸درصدی در لایحه بودجه دارد، مالیات از کارمندان، معلمان و کارگران اخذ میشود اما از زمین، خانه خالی، ماشین لوکس و حساب بانکی مالیاتی دریافت نمیشود. اخذ مالیات بر حسابهای بانکی منجر به حرکت پولهای راکد به سمت تولید میشود، باید تولیدکنندگانی که ارزش افزوده و اشتغال آفرینی میکنند از پرداخت مالیات معاف شوند.
۸۰ درصد از بودجه کشور صرف هزینههای جاری میشود
وی با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد از بودجه کشور صرف هزینههای جاری میشود و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از آن باقی میماند، گفت: سهم روستاها علی رغم اینکه ۲۶درصد از تولید ناخالص ملی را تولید میکنند در لایحه بودجه۱۴۰۰کمتر از ۱۲ درصد است.
اصلاح ساختار بودجه باید تدریجی انجام شود
نماینده مردم کاشمر، بردسکن، خلیل آباد و کوهسرخ در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس باید با ارائه راهکار ساختار بودجه بندی کشور را اصلاح کند، خاطرنشان کرد: رسانهها تصمیمساز، مجلس تصمیمگیر و دولت مجری این تصمیمات است باید این موضوع را نیز در نظر بگیریم که تغییر در ساختار بودجه و کاهش سهم نفت به صورت تدریجی و پلکانی انجام شود.
نظر شما