۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۹
توقف تخصیص ارز برای واردات دارو توسط بانک مرکزی

توقف تخصیص ارز برای واردات دارو توسط بانک مرکزی

بانک مرکزی چندماه است که ارزی به واردات دارو اختصاص نداده و نزدیک دوماه است که ثبت سفارش دارو به طور کامل متوقف شده است.

به گزارش بازار به نقل از اتاق بازرگانی تهران، مسئله تراکنش های مالی حساب های شخصی مدیران و سهامداران عمده شرکت ها در سازمان امور مالیاتی هم چنان در حال پیگیری است و پیگیری های بخش خصوصی درباره عطف به ماسبق شدن قانون به جایی نرسیده است. بعضی از فعالان بخش خصوصی به دیوان عدالت اداری در این باره شکایت کرده و رای گرفتند با این حال بهتر است که سازمان مالیات و بخش خصوصی، خود در این باره به تفاهم برسند تا اینکه یک فعال بخش خصوصی برای شکایت و پیگیری قانونی مسئله زمان خود را از دست بدهد.

سال دشوار ۹۸

سال ۹۸ به دلیل تشدید تحریم ها سال سختی برای کسب وکار بوده است. نمی توان مشکلات داخلی از دشواری هایی تحریم تفکیک کرد و گفت کدام اثر مستقیم تحریم ها بوده است. بسیاری از خودتحریمی های داخلی ریشه در تحریم های خارجی دارد. زمانی که دولت نمی تواند نفت را بفروشد باید از منابع دیگر کسری درآمد را جبران کند. کنترل ها و بازبینی ها تشدید می شود و روش های اعمال آن، خود به مشکلی تبدیل شده است. به طور کلی در شرایط تحریم نگرش اقتصادی کشور تغییر می کند و در نتیجه نمی توان گفت تصمیم های داخلی صرفا ریشه در مسائل داخلی دارد. به هرحال، با هر ریشه و منشایی، سال ۹۸ برای کسب وکارها سال دشواری بود.

یکی از دشواری های این سال برای صنعت داروی کشور این بود که امکان صادرات از ما گرفته شد. داروهایی در داخل ساختیم که قابلیت صادرات داشت اما صادر نشد. فهرست دارویی کشور بسته بود و به همین دلیل داروهای جدیدی که در کشور تولید شده، وارد بازار نشده است. مسئله دیگر، تخصیص ارز بود. در زمینه تجهیزات پزشکی، حواشی تخصیص ارز ترخیص کالاها را به تاخیر انداخته است. بانک مرکزی چندماه است که ارزی به واردات دارو اختصاص نداده و نزدیک دوماه است که ثبت سفارش دارو به طور کامل متوقف شده است. این مسئله نگران کننده بر واردات مواد اولیه دارو و تولید در داخل هم اثر می گذارد و بحث ما صرفا داروی خارجی و وارداتی نیست. با این وجود، فعالان حوزه دارو، چه تولیدکننده و چه وارد کننده داروی مورد نیاز مردم را تامین می کنند اما مسیر بسیار مشکل است. سوال جدی در این بین این است که تا کی می توان این مسیر را ادامه داد؟ تا آینده نزدیک کمبودی درباره دارو وجود ندارد اما فعالان اقتصادی تا چه زمانی  توان تحمل فشار ناشی از مشکلات را دارند؟

مراقبت های بهداشتی در اولویت است

ویروس کرونا شبیه به ویروس سارس است و یکی از داروهای موثر در زمینه درمان این بیماری در کشور ما تولید می شود. این نکته یک مسئله امیدوارکننده است. اگر مراقبت های بهداشتی به خوبی انجام شود، در کنترل این بیماری موفق خواهیم بود. اما به دلیل تجربه تولید داروی سارس، می توان گفت از دیگر کشورها در زمینه تولید داروی درمانی  یک پله جلوتر هستیم.

کد خبر: ۶٬۲۷۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha