بازار؛ گروه بین الملل: صنعت پتروشیمی یکی از صنایع کلیدی و مهم برای کشور هند است. صنعتی که با وجود داشتن قدمتی کمتر از دو دهه امروزه سهمی معادل ۲.۴ درصد در تولید ناخالص داخلی این کشور دارد و برای بیش از دو میلیون نفر به طور مستقیم فرصت شغلی ایجاد کرده است.
دولت هند مصمم است برای توسعه این صنعت از هر ابزاری که در دست دارد استفاده کند. از جمله این ابزارها می توان به وضع قوانینی اشاره کرد که انگیزه سرمایه گذاری و کار در این صنعت را افزایش می دهد.
نشریه اکونومیک تایمز کشور هند در گزارش اخیر خود نوشت: «سرمایه گذاران برای اینکه در صنعتی وارد شوند، اول به حاشیه سود و موانعی که دولت در مسیر اجرای کار ایجاد می کند، توجه دارند. زمانی که دولت قوانینی وضع کند که به موجب آنها موانع کمتری در مسیر اجرای طرح های فعال در حوزه پتروشیمی وجود داشته باشد، بدون شک سرمایه گذاری در این زمینه افزایش خواهد یافت.»
این نشریه در مورد حاشیه سود سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی کشور هند نوشت: «این سرمایه گذاری سود زیادی دارد. از یک طرف تقاضا برای فراورده های پتروشیمی درهند زیاد است و از طرف دیگر توسعه شهر نشینی نشان می دهد که این روند رشد تقاضا ادامه دار خواهد بود. ما انتظار داریم نرخ رشد تقاضا برای محصولات پتروشیمی در یک دهه پیش رو بالغ بر ۹ درصد درسال باشد و ارزش این صنعت که در سال ۲۰۱۸ برابر با ۱۶۳ میلیارد دلار بود در سال ۲۰۲۵ به ۳۰۰ میلیارد دلار و در سال ۲۰۳۰ به بیش از ۴۷۰ میلیارد دلار برسد. سود زیاد این صنعت باعث شده است تا نه تنها سرمایه گذاران هندی بلکه سرمایه گذاران خارجی هم تمایل زیادی برای کار در بازار هند داشته باشند.»
دولت هند چه طرح هایی برای توسعه صنعت پتروشیمی دارد
نشریه بیزینس استاندارد در گزارش اخیر خود به تمایل دولت برای توسعه صنعت پتروشیمی اشاره کرده است. طبق این گزارش دولت پروسه های اداری برای دریافت گواهی ها و تاییدیه های لازم برای راه اندازی کارخانه های فعال در صنعت پتروشیمی و کارخانه تولید محصولات شیمیایی را کمتر کرده است.
البته فعالیت در تولید چند محصول شیمیایی خطرناک و داروها از این قاعده مستثنی است.از طرف دیگر سرمایه گذاران خارجی که تمایل به فعالیت در صنعت پتروشیمی و صنعت تولید محصولات شیمیایی دارند هم می توانند آزادانه وارد این حوزه شوند و مکان مالکیت خارجی صد درصدی هم در هند وجود دارد. این قانون که از سال ۲۰۱۸ تصویب شده است سبب می شود تا سرمایه گذاران خارجی با استفاده از تکنولوژی های موجود در هند و نیروی کار ارزان بتوانند یک سرمایه گذاری موفق و سودآور داشته باشند. البته ورود سرمایه به هند و ایجاد شغل برای مردم هم منافع زیادی برای اقتصاد این کشور دارد و به همین دلیل پروژه ای برد-برد نام گذاری شده است.
بیزینس استاندارد از طرح دولت هند برای راه اندازی مناطق سرمایه گذاری محصولات شیمیایی و پتروشیمی خبر دارد و نوشت: «این طرح با هدف تقویت نرخ توسعه این مناطق و افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی و محصولات شیمیایی در مناطقی که دور از محل زندگی مردم باشد راه اندازی شده و تا کنون هم ایجاد این مناطق خاص برای توسعه صنعت پتروشیمی موفقیت زیادی برای اقتصاد هند داشته است.»
هند، قطب پتروشیمی دنیا می شود
اما وزیر نفت کشور هند در مصاحبه ای با نشریه ایندیا تایمز با اشاره به توسعه سریع صنعت پتروشیمی در کشور هند اعلام کرد دولت در نظر دارد این صنعت را به صنعتی پیشگام در دنیا تبدیل کند و محصولات پتروشیمی این کشور را به بازارهای بین المللی صادر کند. وی در ادامه مصاحبه به ایندیا تایمز گفت: «دولت می داند که برای رسیدن به نقطه ای که محصولات پتروشیمی هند در بازارهای جهانی قدرت رقابت داشته باشد، سرمایه گذاریهای زیاد و حمایتهای زیاد دولتی مورد نیاز است. ما طرح های مختلفی برای توسعه این صنعت در دست داریم و با توجه به پتانسیل های این صنعت و روند رشد آن در سالهای اخیر می دانیم که در آینده ای نه چندان دور جایگاه قدرتمندی در بازار جهانی به خود اختصاص خواهیم داد.»
نشریه اکونومیک تایمز صنعت پتروشیمی را صنعتی مهم برای فعالیت تمامی بخش های اقتصاد هند معرفی کرد و نوشت: «فراورده های این صنعت در تمامی صنایع دیگر استفاده می شود و به همین دلیل است که وجود صنعت پتروشیمی سالم و توسعه یافته می تواند به معنای اقتصادی توسعه یافته است. ما در حال تجربه رشد اقتصادی و توسعه صنعتی هستیم و باید تمامی صنایع زیرساختی و کلیدی را نیز در این مسیر در نظر بگیریم.»
این نشریه در انتهای گزارش در مورد تمایل دولت هند برای خرید نفت از ایران نوشت: «نفت ایران از کیفیت بالایی برخوردار است و ایران می تواند یکی از بازارهای قابل اعتماد برای تامین نفت مورد نیاز برای صنعت پتروشیمی هند باشد. کشور هند برای تقویت روند رشد اقتصادی خود نیاز دارد از بازارهای مختلفی نفت وارد کند و در نظر گرفتن گزینه ایران، تصمیمی هوشمندانه و تاثیرگذار است.»
نظر شما