به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی وزارت صمت، برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع سازوکارهای نظام بانکی در مسیر رونق بخشی به تولید با حضور مهدی میرصالحی مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت از آنتن رادیو گفت و گو پخش شد.
میرصالحی با بیان اینکه بانکهای ایران به مثابه بخش مولد اقتصادی عمل نمی کنند، گفت: بانکها در واقع یک بنگاه اقتصادی اند که بیشتر از کمک رسانی به تولید و واحدهای صنعتی، معدنی و بازرگانی به سود خود توجه دارند بطوریکه تولیدکنندگان برای دریافت وام با فرآیندهای پیچیده و موانع زیادی مواجه می شوند.
مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت با انتقاد از اینکه سیاست های پولی و ارزی از دولت مستقل نیستند، گفت: دولت به دنبال حل مشکلات مالی خود از سیستم بانکی است و بانکها نیز حل این مشکل را در بانک مرکزی دنبال می کنند.
وی با تأکید بر اینکه تسهیلات بلند مدت برای واحدهای صنعتی بزرگ باید از طریق بورس و بازار سرمایه تامین شود نه از طریق بانکها، بیان کرد: در حال حاضر واحدهای صنعتی بزرگ به دلیل قدرت و اعمال نفوذی که به بانکها دارند منابع بانکی را تامین می کنند که این موضوع، مشکلات مالی واحدهای کوچک را تشدید می کند.
میرصالحی با اشاره به آمار تسهیلات پرداختی بانکها در سال ۱۳۹۸ بیان کرد: تسهیلات پرداختی بانکها و موسسات اعتباری در بخش صنعت و معدن طی چهار ماهه نخست امسال ۶۰ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه خود در سال گذشته ۲۷,۵ درصد رشد کرده و این رقم در شش ماهه اول امسال به ۱۱۸ هزار میلیارد تومان رسیده است.
این مقام مسئول افزود: وزیر صنعت، معدن و تجارت راه های اخذ تسهیلات برای واحدهای صنعتی را به خوبی می داند و در این حوزه موفق عمل کرده است.
مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص میزان تاثیرگذاری نظام بانکی در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی، گفت: عملکرد بانکها به گونه ای است که نمی توان نقش چندانی در تحقق اقتصاد مقاومتی و افزایش تولید برای آن ها متصور بود.
میرصالحی مشکل بزرگ واحدهای صنعتی را در موجودی بیش از حد آن ها در انبارها عنوان کرد و گفت: این واحدهای صنعتی حدود ۲,۷ دهم درصد فروش ماهانه خود را در انبارها و با هزینه بسیار بالا نگهداری می کنند این درحالیست که نسبت تولید به میزان انبارداری در آمریکا به ۰.۴ دهم رسیده است.
نظر شما