محمد علی نیکبخت در گفت و گو با خبرنگار بازار، اظهار داشت: ملخ صحرایی یکی از مهمترین آفتهای تمام محصولات کشاورزی است که اگر به صورت فاز مهاجر درآید، قادر است تغییراتی در ویژگیهای فیزیولوژیکی و رفتاری خود به وجود آورد که از حالت انفرادی به مهاجری و گلهای تبدیل شود.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانهروز میتواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند، موجب مهاجرت از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه سازمان جهانی فائو نظارت مستقیم روی آفت ملخ صحرایی در سطح جهان دارد تصریح کرد: مناطق پراکنش این آفت غرب و شمال آفریقا، کشورهای حاشیه دریای سرخ و خلیج فارس، شبه جزیره عربستان، پاکستان، هند و جنوب شرق ایران است.
وی ادامه داد: از همین رو در پی هشدار سازمان جهانی فائو و کارشناسان سازمان حفظ نباتات کشور مبنی بر هجوم مجدد ملخ صحرایی مهاجر برای زمستان گذرانی به سوی مرزهای کشور، سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان کلیه امکانات وتجهیزات مبارزه شیمیایی با ملخ صحرایی را که در دوره قبل نیز مورد بهرهبرداری قرار گرفته بود سرویس و آماده بکار کرد.
نیکبخت با اشاره به اینکه عملیات دیده بانی از حدود یک ماه قبل آغازشده است، گفت: تاکنون رد یابی ملخ صحرایی در سطح ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی جنوب استان سیستان و بلوچستان انجام شده است.
وی از همه بهره برداران شوراهای اسلامی، دهیاران و دست اندرکاران بخش کشاورزی خواست در صورت مشاهده دستجات ملخ صحرایی در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز جهاد کشاورزی یا مدیریت های جهاد کشاورزی گزارش کنند تا عملیات سرکوب و دفع آفت در کوتاهترین زمان انجام گیرد.
نظر شما