۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۶
واکسن کرونا؛ یک تنه بازارهای بورس جهانی را سبز و قرمز می‌کند
فارکس استریت گزارش داد؛

واکسن کرونا؛ یک تنه بازارهای بورس جهانی را سبز و قرمز می‌کند

اخبار مثبت و امیدوارکننده بیشتر در خصوص تولید نهایی واکسن کرونا موجب شده تا بازارهای جهانی بار دیگر اعتمادبه‌نفس بیشتری پیدا کنند.

بازار؛ گروه بورس جهان: فارکس استریت در گزارشی نوشت: بازار بورس وال‌استریت رکوردهای روز جمعه را تکرار کرد و بازارهای اروپایی به نقطه گریز از روند خطی کنونی نزدیک شدند. اخبار مثبت درباره واکسن شرکت مودرنا درست یک هفته پس از اخبار مربوط به شرکت فایزر منتشر شدند و تأثیر یکسانی بر روی بازارها گذاشتند. این اخبار شاید به اندازه هفته پیش موجب تغییر اوضاع نشوند، اما روند چرخشی و بازگشت به وضعیت نرمال را تقویت می‌کنند. این روند تاکنون تأثیر بارز قابل مشاهده در بازار بوده و تا جمعه قبل پس از یک وقفه در اواسط هفته خودش را تثبیت کرده است.

در این گزارش آمده است: اخبار واکسن موجب شد تا شاخص ۱۰۰ بورس اوراق بهادار فایننشال تایمز (FTSE ۱۰۰) به بهترین سطح خود از زمان تنزل قیمت‌ها در پی شیوع همه‌گیری بیماری برسد. رکورد کنونی فاصله چندانی با رکورد ۶۵۱۱ واحدی روزانه در اواسط ماه ژوئیه ندارد و رقم پایانی شاخص در آن روز که ۶۴۸۴ واحد بود، اکنون نزدیک است. خبرها در خصوص تأثیر حدود ۹۵ درصدی واکسن شرکت مودرنا غافلگیری بزرگی برای بازار به ارمغان نیاورد، اما باور به چرخش معاملات از محدوده رشد به سمت محدوده ارزش بازار را مورد تأکید قرار می‌دهد. این امر به نفع بورس اوراق بهادار فابننشال تایمز در مقایسه با مثلاً شاخص دکس (DAX) است. همانگونه که در خصوص اخبار شرکت فایزر مشاهده شد، شاخص نزدک از شاخص راسل ۲۰۰۰ (Russell ۲۰۰۰) عقب افتاد، اما به‌روزرسانی اخبار واکسن موجب بهبود اوضاع شد. در میان شرکت‌هایی که دیروز بیشترین رشد را داشتند شرکت‌های فعال در حوزه هواپیمایی/سفر از جمله رولزرویس، وایت‌برِد، آی‌ای‌جی، و ملروز قرار داشتند، در حالی که کارنیوال، نروژین کروز لاین، رویال کاریبین، و یونایتد ایرلاینز در شاخص اس اند پی ۵۰۰ (S&P ۵۰۰) پیشتاز بودند و بوئینگ در رأس بازار داوجونز رشد خوبی را تجربه کرد. قیمت سهام اوکادو و جاست‌ایت نیز افت کرد.

دیروز، بازارهای اروپایی متعادل و اندکی متمایل به منفی بودند و سرمایه‌گذاران به ارزیابی چشم‌انداز قبل از واکسن و پس از همه‌گیری پرداختند. بازارهای آسیایی هرکدام وضعیت متفاوتی داشتند، اما شاخص نیکی ژاپن در بالاترین سطح خود طی ۳۰ سال گذشته قرار دارد

بازگشت به وضعیت نرمال
در همین حال، شاید لازم باشد که ما سختی‌های بیشتری را متحمل شویم ــ واکسن‌های قریب‌الوقوع یک دلیل عالی برای حفظ قرنطینه عمومی به مدت طولانی‌تر است. بهبود اقتصادی به شکل منقطع و غیریکنواخت در بخش‌های مختلف اتفاق خواهد افتاد و قرنطینه‌های عمومی و محدودیت‌ها دیگر همچنان عامل قوی ورای عادات مصرف خواهند بود، اما مسیر «بازگشت به وضعیت نرمال» به مدد واکسن اکنون در نهایت واضح و روشن است.

با اعلام خبر مربوط به واکسن مودرنا، سهام شرکت قدیمی آسترازنکا دچار افت قیمت شد ــ این احتمال وجود دارد که ثمربخشی بالای واکسن‌های فایزر/بیوان‌تک و مودرنا موجب شود برخی دیگر از واکسن‌های در حال تولید از میدان رقابت خارج شوند. سهام فایزر نیز ۴ درصد افت کرد، زیرا واکسن این شرکت اکنون دیگر تنها گزینه موجود در بازار نیست. بیوان‌تک می‌گوید واکسن این شرکت در اوایل ماه ژانویه آماده تحویل خواهد بود. انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی هشدار داد که محدودیت‌های مسافرت مانع توزیع واکسن‌ها می‌شود ــ هدف شاید تقویت سهام زیرمجموعه بوده باشد، اما انجمن حق دارد خواستار بازگشایی مسیرهای مسافرتی مهم و کلیدی شود.

شاخص نیکی ژاپن در بالاترین سطح خود
این گزارش در ادامه می‌نویسد: دیروز، بازارهای اروپایی متعادل و اندکی متمایل به منفی بودند و سرمایه‌گذاران به ارزیابی چشم‌انداز قبل از واکسن و پس از همه‌گیری پرداختند. بازارهای آسیایی هرکدام وضعیت متفاوتی داشتند، اما شاخص نیکی ژاپن در بالاترین سطح خود طی ۳۰ سال گذشته قرار دارد.

قیمت سهام تسلا در فرانکفورت بیش از ۱۰ درصد رشد کرد و در آمریکا نیز در معاملات پس از ساعات بازار یک رشد ۱۳ درصدی را تجربه نمود. این رشد به خاطر انتشار اخباری بود مبنی بر اینکه این شرکت خودروساز در ماه دسامبر در شاخص اس اند پی ۵۰۰ پذیرفته خواهد شد. قیمت سهام این شرکت اکنون با اوج تاریخی خود کمتر از ۱۰ درصد فاصله دارد. شنیده‌ها درباره قرار گرفتن این شرکت در شاخص اس اند پی ۵۰۰ عامل بزرگی بود که موجب بالا رفتن قیمت سهام این شرکت در اوایل سال جاری شد و سرخوردگی به خاطر کم‌توجهی به این شرکت در بدو امر موجب افت قیمت سهامش شد. قرارگیری در شاخص مذکور مستلزم تأمین منابع مالی جهت خرید سهام شرکت است.

شرکت ایربی‌ان‌بی اعلام کرده که قصد دارد سهام خود را طی سال جاری در بازار بورس عرضه کند، علیرغم آنکه صنعت سفر به وضوح از همه‌گیری ویروس کرونا ضربه خورده است. این شرکت روز دوشنبه گزارش داد که طی سه ماهه سوم سال جاری ۳۴/۱ میلیارد دلار درآمد داشته و ۲۱۹ میلیون دلار سود کرده است. این شرکت طی مدت زمان مشابه سال قبل ۶۵/۱ میلیارد دلار درآمد داشت و ۲۲۷ میلیون دلار سود کرده بود ــ این تنها سه‌ماهه سال ۲۰۱۹ بود که فعالیت شرکت با سودآوری همراه بود. با این حال، ایربی‌ان‌بی نیمه اول سال اوضاع بسیار سختی داشت و درآمد ۱۸/۱ میلیارد دلاری و زیان خالص ۹۱۶ میلیون دلاری را محقق کرد. شرکت قصد دارد سهام خود را با نماد ABNB در بازار سهام نزدک عرضه کند.

بهبود بازارهای آسیایی به بهبود اوضاع کمک کرده است ــ تولید صنعتی چین رشد ۹/۶ درصدی را طی مدت زمان ۱۲ ماهه منتهی به ماه اکتبر تجربه کرد و تولید ناخالص داخلی ژاپن نیز طی سه‌ماهه سوم سال ۵ درصد رشد کرد که اینها مایه امیدواری است، حال آنکه یک ابرپیمان تجاری با مشارکت ۱۵ اقتصاد مهم آسیا نیز به خوش‌بینی‌ها دامن زده است. افزایش نفوذ چین در منطقه امری حتمی است ــ این برای تولید ناخالص داخلی خبر خوبی است، اما از بسیاری از ابعاد دیگر تجارت آزاد اینگونه نیست.

یورو ترس ناشی از وقوع بحران همه‌جانبه در اتحادیه اروپا در پی وتوی بودجه ۸/۱ تریلیون یورویی و بسته ۷۵۰ یورویی بهبود از همه‌گیری توسط مجارستان و لهستان را پشت سر گذاشت. همانگونه که در مورد اتحادیه اروپا مشاهده شده است، همیشه راهی برای دور زدن مشکلات پیدا خواهد شد. اما این خطر وجود دارد که بودجه نهایی کمتر از حد انتظار باشد و خیلی دیر تصویب شود. نرخ مبادله یورو به دلار در زمان ارسال گزارش ۱۸۷۰/۱ بود که بالاترین نرخ طی هفته به شمار می‌رفت.

در حالی که اجلاس وزرای نفت اوپک ادامه دارد، قیمت نفت حمایت شد و علائم روشنی  دال بر اینکه اوپک و کشورهای غیر اوپک قصد دارند افزایش برنامه‌ریزی شده تولید نفت در ماه ژانویه را به مدت چند ماه به تأخیر بیندازند، موجود هستند

برگزیت در مراحل نهایی
فارکس استریت در بخش دیگری به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اشاره کرد و نوشت: مرحله آخر برگزیت دارد فرا می‌رسد. اگر دو طرف واقعاً قصد تصویب معاهده را داشته باشند، می‌توان گفت که روزهای پایانی گفتگوها را سپری می‌کنیم. خروج دومینیک کامینگز برای دولت انگلیس مشکل‌آفرین است، زیرا این امر به نظر موجب تقویت دیدگاه‌ها مبنی بر «معامله به هر قیمتی» در داخل می‌شود و به تضعیف موضع انگلیس و سخت‌تر شدن موضع اتحادیه اروپا می‌انجامد. باید منتظر اظهارنظرهای فراوان از طرف منابع در خصوص اخبار مربوط به این اوضاع باشیم، اما کار اصلی در پس پرده انجام می‌گیرد. دیوید فراست مذاکره‌کننده ارشد انگلیس ظاهراً گفته که تا سه‌شنبه هفته آینده می‌توان توافق حاصل کرد.

با توجه به قرنطینه‌های عمومی کوتاه مدت که موجب کاهش چند درصدی فعالیت‌ها و رشد حاصله می‌شود و همچنین دورنمای کشف واکسن که موجب بازگشت اوضاع به وضع عادی طی آینده می‌شود، داده‌های اقتصادی گذشته‌نگرانه معنا و مفهوم خود را از دست داده‌اند. با این وجود، میزان فروش خرده‌فروشی‌ها در آمریکا ۵/۰ درصد رشد داشته است. خرده‌فروشی‌ها در جریان همه‌گیری بیماری عملکرد خوبی داشته‌اند، زیرا مصرف‌کنندگان پول کمتری صرف مواردی نظیر مسافرت و صرف غذا در بیرون از منزل کرده‌اند و در عوض کالاهای بیشتری از دستگاه‌های الکترونیکی گرفته تا اقلام خوراکی خریداری کرده‌اند. اما از زمان پایان پرداخت کمک‌هزینه‌های هفتگی ۶۰۰ دلاری، هزینه‌کرد مصرف‌کنندگان در آمریکا چگونه بوده است؟ این بخش طی ماه سپتامبر رشد خوبی را تجربه نمود و میزان فروش خرده‌فروشی‌ها سریع‌ترین رشد خود را طی سه ماهه گذشته شاهد بود. میزان فروش پس از رشد ۶/۰ درصدی ماه اوت یک رشد ۹/۱ درصدی را در ماه سپتامبر تجربه کرد. مصرف‌کنندگان مبالغ بالایی را پس‌انداز کرده‌اند و آماده‌اند این مبالغ را به اقتصاد تزریق کنند ــ ماه اکتبر نیز شاید شاهد یک رشد خوب در این زمینه باشد، هرچند انتخابات را نیز نباید از نظر دور داشت. در ماه سپتامبر، میزان فروش فروشگاه‌های بزرگ ۷/۹ درصد رشد داشت و فروش پوشاک نیز یک رشد ۱۱ درصدی را تجربه کرد، اما این ارقام در مقایسه با سال گذشته به ترتیب ۳/۷ درصد و ۵/۱۲ درصد کاهش یافته‌اند. در همین حال، جی پاول رئیس فدرال رزور قرار است در مراسم بیست و پنجمین دوره تالار مشاهیر تجارت سخنرانی مهمی ایراد کند. نانسی پلوسی نیز در این مراسم حضور خواهد داشت.

تأخیر در افزایش تولید نفت اوپک
این گزارش در پایان عنوان کرد: در حالی که اجلاس وزرای نفت اوپک ادامه دارد، قیمت نفت حمایت شد و علائم روشنی  دال بر اینکه اوپک و کشورهای غیر اوپک قصد دارند افزایش برنامه‌ریزی شده تولید نفت در ماه ژانویه را به مدت چند ماه به تأخیر بیندازند، موجود هستند. طبق توافقی که در ماه آوریل میان اوپک و کشورهای غیر اوپک تحت رهبری روسیه حاصل شد، قرار بود تولید نفت از ماه ژانویه به میزان دو میلیون بشکه در روز افزایش یابد. با این حال، با کاهش تقاضا در بحبوحه دور جدید تعطیلات عمومی و کاهش اعتمادبه‌نفس مصرف‌کنندگان، تصور بر این است که اوپک پلاس کاهش ۷/۷ میلیون بشکه در روز را سه تا شش ماه دیگر نیز تمدید خواهد کرد و آن را به ۷/۵ میلیون بشکه در روز در ماه ژانویه کاهش نخواهد داد. پیش‌بینی کاهش تقاضا در سال ۲۰۲۱ و مازاد حداکثر ۵/۱ میلیون بشکه در روز در مقایسه با مازاد ۲/۰ میلیون بشکه در روز که در پیش‌بینی قبلی دیده شده بود، نشان از آن دارد که اوپک پلاس باید اقدامی صورت دهد.

کد خبر: ۵۵٬۰۳۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha