۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۳
عدم جذب سرمایه گذار در منطقه ویژه خلیج فارس به دلیل کمبود اراضی
استاندار هرمزگان تاکید کرد:

عدم جذب سرمایه گذار در منطقه ویژه خلیج فارس به دلیل کمبود اراضی

بندرعباس- استاندار هرمزگان به عدم جذب سرمایه گذار در منطقه ویژه خلیج فارس به دلیل کمبود اراضی در این منطقه اشاره کرد و گفت: اشباع فضای منطقه ویژه معدنی و فلزی خلیج فارس از صنایع، امکان جذب سرمایه، با وجود رغبت سرمایه گذار برای سرمایه گذاری، وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار بازار، فریدون همتی شامگاه جمعه در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید هرمزگان با حضور وزیر صمت که در محل استانداری هرمزگان برگزار شد، با اشاره به اینکه هرمزگان در حوزه های مختلف اقتصادی نیازمند توجه بیشتر است، بیان داشت: یکی از مشکلات عرصه اقتصادی استان در حوزه صادرکنندگان خرد است، اینگونه صادر کنندگان با توجه به اینکه قصد انجام تعهدات قبلی خود به سیستم نیمای به‌صورت نقدی را دارند به دلیل عدم وجود مراکز رسمی در این خصوص در استان با کمی مشکل مواجه هستند.

وی اضافه کرد: برخی دیگر از تجار خرد در استان که تعهدات ارزی به کشور دارند به دلیل عدم توانایی تامین ارز مورد نیاز از خارج، حاضر به خرید آن در درون کشور هستند تا بدهی خود به سیستم پرداخت کنند که در این خصوص نیاز معرفی مراکز مورد تایید دولت برای خرید ارز هستند.

جذب سرمایه، به دلیل کمبود اراضی ممکن نیست
استاندار هرمزگان به عدم جذب سرمایه گذار در منطقه ویژه خلیج فارس به دلیل کمبود اراضی در این منطقه اشاره کرد و گفت: اشباع فضای منطقه ویژه معدنی و فلزی خلیج فارس از صنایع، امکان جذب سرمایه، با وجود رغبت سرمایه گذار برای سرمایه گذاری، وجود ندارد.

به گفته همتی دو هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی در  سه سال گذشته به منطقه ویژه خلیج فارس الحاق شده که به دلیل ناهمواری این اراضی نیازمند تسطیح است.

وی به منطقه ویژه پارسیان اشاره کرد و بیان داشت: اسکله منطقه ویژه پارسیان طی سه سال گذشته با پیگیری و رفع معارض محلی و مشکلات زیست محیطی فعال شده است و از اولین اسکله به صورت آزمایشی و با تفاهم‌های داخل استانی صادرات توسط دو کشتی صورت گرفته است.

باید بتوان از هر ظرفیتی در هر نقطه ای از مسیر دریا استفاده کرد
استاندار هرمزگان ادامه داد: به منظور تسهیل در روند صادرات در این اسکله به صورت تفاهمی دستگاه های نظارتی و قانونی مانند بنادر، کمرگات، و گذر نامه در آن به شکل سیار فعال شدند و مجوز مرز رسمی نیز برای آن صادر شده است. با توجه به شرایط جنگ اقتصادی کشور باید بتوان از هر ظرفیتی در هر نقطه ای از مسیر دریای استان استفاده کرد.

همتی تصریح کرد: استفاده از تمامی ظرفیت های دریایی استان علاوه بر کاهش هزینه های صادرات به برخی از کشورها در حاشیه خلیج فارس موجب رونق اقتصادی دیگر شهرستان های استان از جمله پارسیان خواهد شد.

وی با اشاره به صنعت مسافربری و باربری دریایی در استان، گفت: شناورهای مسافری و باری استان برای تامین قطعات یدکی با توجه به شرایط ارزی موجود دچار مشکل شده اند به همین دلیل فعالان این عرصه تقاضا دارند که از سوی دولت مورد حمایت قرار گیرند.

صنعت مسافربری و باربری دریایی نیازمند توجه ویژه
استاندار هرمزگان اضافه کرد: این در حالی است که به دلیل شرایط موجود به بخش مسافربری و باربری دریایی استان اجازه افزایش نرخ داده نمی شود به همین دلیل قادر به پرداخت هزینه های خود نیستند و عملا این صنعت مهم در استان در خصوص تامین لوازم یدکی شناورهای خود با مشکل مواجه شده است.

همتی با بیان اینکه حدود ۱۰ هزار شناور در استان وجود دارد که صیادهای با سابقه ای هستند، گفت:  این شناورها فاقد مجوز لازم برای صید هستند اما فعالیت می کنند و در حال حاضر تامین سوخت آنها به دلیل عدم مجوز با مشکل روبرو شده است.

وی تصریح کرد: این صیادان نیز تقاضای کمک از سوی دولت دارند که باید برای رفع مشکل آنها نیز چاره اندیشی شود.

کد خبر: ۵۳٬۸۲۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha