۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۳
۴۰ کارخانه غذایی و دارویی مازندران در کما؛ ۱۵۰۰ کارگر بیکار شدند
بازار از تبعات کمبود روغن گزارش می‌دهد؛

۴۰ کارخانه غذایی و دارویی مازندران در کما؛ ۱۵۰۰ کارگر بیکار شدند

ساری- ۴۰ کارخانه صنعت غذایی و دارویی مازندران به دلیل کمبود شدید روغن به کما رفته و ۴۰ واحد نیز تعطیل و هزار و ۵۰۰ کارگر آن بیکار شده است.

بازار؛ گروه استان ها: کمبود روغن هم به سفره خانوارها رسید و دست بسیاری از خانوارها را کوتاه کرد و علاوه براین سبب رکود و تعطیلی ۴۰ کارخانه صنعت غذایی و داروسازی در استان شد.

در استان مازندران ۱۸۰ کارخانه در صنعت غذایی و دارویی فعالیت دارد که نیاز ماهانه آن ها به روغن پنج هزار تن است و تامین نشدن روغن مورد نیاز سبب رکود برخی از واحدهای تولیدی شده است.

احمد مهدی زاده دبیر انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه کمبود روغن به صنعت نیز رسیده است، افزود: برخی از کارخانجات در زمینه پالایش روغن فعالیت دارد و روغن خام را پالایش و عرضه می کنند.

نیاز ماهانه پنج هزار تن روغن در صنعت دارویی و غذایی
وی با اشاره به اینکه ۸۰ کارخانه نظیر، کیک و شکلات، کلوچه، سوسیس و کالباس و غیره به به مصرف روغن نیاز دارند، میزان مصرف کارخانه های استان را پنج هزار تن در ماه اعلام کرد و گفت: در حال حاضر با کمبود روغن مواجه هستیم.

وی با اظهار اینکه از مردادماه با کمبود روغن مواجه هستیم، گفت: بارها با مسولان استانی و نمایندگان مجلس، صمت واستانداری جلسات مختلفی داشتیم و در دوره هایی اقداماتی برای حل مشکل انجام شده است.

مهدی زاده با عنوان اینکه دو هزار و ۸۰ تن سهمیه ماه قبل از سوی ستاد تنظیم بازار برای کارخانه ها مصوب شده بود، گغت: متاسفانه این میزان به ۸۰۰ تن تقلیل پیدا کرد و این میزان نیز روی کاغذ بوده و هنوز دست صنعت را نگرفته است.

دبیر انجمن صنایع غذایی و دارایی مازندران با تاکید براین که از مردادماه تاکنون با کمبود شدید روغن مواجه هستیم، گفت: بخشی از کارخانه ها به دلیل کمبود روغن، کارگران را به مرخصی فرستادند و یا بیکار کردند.

بخشی از کارخانه ها به دلیل کمبود روغن، کارگران را به مرخصی فرستادند و یا بیکار کردند

وی با اظهار اینکه ۷۰ واحد از کارخانجات مازندران مصرف کننده روغن هستند؛ گفت: حدود ۴۰ کارخانه به دلیل کمبود روغن بسته و تعطیل شده است.

وی با اشاره به روغن مورد نیاز صنایع مختلف است، ادامه داد: مشکل روغن سبب شده تا کارخانه ها باتعطیلی و رکود مواجه شوند.

مهدی زاده شمار کارگران بیکارشده را براثر کمبود روغن در استان هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: براین اینکه مشکلی برای کارگران ایجاد نشود این نیروها فعلا به مرخصی فرستاده شده است.

دبیر انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران خواستار برنامه ریزی و تلاش مسئولان برای حل مشکلات فراروی شد و گفت: باید با تامین مواد اولیه نسبت به راه اندازی دوباره آن تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه ۱۸۳ کارخانه صنایع غذایی و دارویی در استان وجود دارد، گفت: از این تعداد ۸۰ واحد با کمبود شدید روغن مواجه هستند که تعدادی از آن تعطیل شدند.

مهدی زاده ادامه داد: برخی از کارخانجات از قبل موجودی روغن دارد و یا از بازار سیاه و آزاد روغن را تامین کردند تا واحدهایشان نخوابد و تعطیل نشود اما برآوردها نشان می دهد که اکثر واحدها تعطیل هستند.

درحالی چرخ بسیاری از کارخانه ها در استان به دلیل کمبود روغن از حرکت ایستاده است که هنوز بازار روغن به رغم وعده های مسئولان در استان عادی نشده و خانوارها نیز برای تامین آن با کسری مواجه هستند.

کمبود روغن در فروشگاه ها
بررسی میدانی خبرنگاران بازار نشان می دهد به رغم تامین و توزیع بیش از دو هزار تن روغن در استان مازندران، مردم در فروشگاه های خرد استان همچنان با کمبود و کسری این کالا روبرو هستند. شهروندان مازندرانی با اشاره به کمبود روغن در فروشگاه ها عنوان می کنند در صورت وجود بیش از یک عدد روغن داده نمی شود و یا به ازای خرید روغن از مشتری درخواست می شود اقلام نظیر آدامس، دستمال کاغذی و یا کالاهای دیگر را نیز خریداری کنند.

حسینقلی قوانلو در گفتگو با خبرنگار بازار به تشکیل ستاد تنظیم بازار برای مدیریت و نظارت بر بازار اشاره کرد و گفت: تامین ویژه کالاهای اساسی در بازار و توزیع در سطح استان و رفع کمبود اقلامی نظیر روغن از جمله برنامه های ستاد است.

وی با بیان اینکه هزار و ۷۰۰ تن روغن برای توزیع بین خانوار در استان درنظر گرفته شده است، گفت: حدود ۸۰۰ تن روغن برای اصناف و ۸۰۰ تن برای عرضه در فروشگاه های بزرگ در استان تامین شده است.

حدود ۸۰۰ تن روغن برای اصناف و ۸۰۰ تن برای عرضه در فروشگاه های بزرگ استان تامین شده است

قوانلو ادامه داد: هنوز در سطح فروشگاه های کوچک و خرد برای توزیع روغن کمبودهایی وجود دارد و در تلاش هستیم تا ۱۲۰۰ تن روغن باقیمانده را در استان توزیع کنیم.

رئیس سازمان صمت مازندران با عنوان اینکه تامین دیگر اقلام و کالاهای اساسی برعهده جهاد کشاورزی است، ادامه داد: این کالاها باید برای عمده فروشی و خرده فروشی تامین شود.

وی درباره همکاری دستگاه های بازرسی و نظارتی گفت: برای تامین کالاهای اساسی سازمان صنعت، معدن و تجارت باید وارد شود و در زمینه نظارت بازار نیز با تشکیل قرارگاه فرماندهی کنترل و نظارت بازار از ظرفیت دستگاه های مختلف در این بخش استفاده می شود.

وی با اظهار اینکه همه دستگاه ها برای نظارت بر بازار باید وارد میدان شوند، از مردم خواست تا هرنوع تخلف اقتصادی را به سامانه ۱۲۴ گزارش کنند.

کمبود و کسری روغن از یک سو و بازار سیاه آن در سایه ضعف نظارت ها و بی تدبیری ها مشکلات زیادی را برای بخش های مختلف از جمله صنایع غذایی و دارویی ایجاده کرده و شمار واحدهای تعطیل شده در این بخش هر روز افزایش می یابد.

کد خبر: ۵۲٬۳۹۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha