۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۶
دلار توانی برای افزایش قیمت ندارد/ نرخ دلار پایین‌تر می‌آید
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس:

دلار توانی برای افزایش قیمت ندارد/ نرخ دلار پایین‌تر می‌آید

قادری، یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس گفت: از یک طرف افزایش عرضه ارز و از طرف دیگر کاهش تقاضا را شاهد هستیم. در نتیجه این دو عامل می‌تواند روی نرخ ارز تاثیر کاهشی داشته باشد.

به گزارش بازار به نقل از ایبنا، کاهش معنادار نرخ ارز در بازار روز پنج شنبه و امروز، باعث شد تا بسیاری از افراد که پیش از این در پی کسب سود، به دنبال دپو کردن دلار و یورو در خانه های خود بودند، حالا برای فروش آن، روانه بازار شوند. این در حالی است که پیش از این بارها توسط مسئولان و کارشناسان اقتصادی در خصوص ریسک بالای سرمایه گذاری در این بازار هشدار داده شده بود و حالا با توجه به خبرهای بین المللی از احتمال بالای پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری، سیگنال کاهشی به بازار ارز ارسال شده و معامله گران خود را برای نرخ های پایین تر دلار آماده می کنند.

در این خصوص جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاکید چندین باره کارشناسان اقتصادی و رییس کل بانک مرکزی مبنی بر ریسک بالای ورود به بازار ارز اظهار داشت: در این مدت سیاست های تند و خشن ترامپ، ذهنیت منفی برای مردم ایجاد کرده بود و حالا که زمزمه انتخاب بایدن به عنوان رییس جمهور جدید آمریکا مطرح است، آثار روانی خودش را در بازار مشاهده می کنیم و طبیعی است که این انتظارات هم روی عرضه ارز تاثیر گذار باشد و هم در بخش تقاضا. به عبارت دیگر افرادی که ارز در خانه نگه داشته اند، این ارزها را وارد بازار می کنند و آن تقاضا کنندگانی که ارز را برای حفظ قدرت خرید خودشان تقاضا می کردند، به این امید در آینده قیمت ارز کاهش پیدا می کند، فعلا برای تقاضا و ورود به بازار دست نگه داشته اند. زیرا روند پیش رو روند کاهشی است و با ریسک بالای سرمایه گذاری همراه است

بنابراین از یک طرف افزایش عرضه ارز و از طرف دیگر نیز کاهش تقاضا را شاهد هستیم و خواهیم بود. در نتیجه این دو عامل می تواند روی نرخ ارز تاثیر کاهشی داشته باشد و قیمت ارز را پایین بیاورد.

قادری با اشاره به فشار حداکثری دولت ترامپ بر اقتصاد ایران و اینکه دیگر فشاری بالاتر از فشارهای فعلی وجود ندارد، اظهار داشت: روند بازار ارز روند با ثبات و کاهشی خواهد داشت، زیرا با توجه به تصمیمات مهمی که اخیرا در خصوص واردات در برابر صادرات و همچنین واردات با ارز اشخاص گرفته شد، می تواند در مدیریت عرضه و تقاضای ارز اثرگذاری مثبت داشته باشد.

وی تاکید کرد: با توجه به ورود مقام معظم رهبری و همچنین ورود مجلس و اینکه وزارت صمت سروسامانی گرفته و موافقت رییس کل بانک مرکزی در خصوص واردات بدون انتقال ارز، چشم انداز مثبتی از روند کاهشی بازار ارز و ثبات نرخ را شاهد هستیم.

من فکر می کنم که این سیاست ها و تسهیلاتی که در مجموعه حاکمیت گرفته شده و بانک مرکزی هم با آن همراهی می کند، می تواند کمک کند که مواد اولیه به کشور وارد شود و تولید رونق بگیرد، امکان صادرات بیشتری فراهم شود.

وی افزود: در این شرایط و با توجه به تصمیمات خوبی که گرفته شد دیگر صادرکنندگانی که با امید به اینکه نرخ ارز اضافه بشود و بعد ارز خود را وارد بازار بکنند، رویه جدیدی در پیش خواهند گرفت. الان واردکننده وقتی می بیند که با روش جدید می تواند کالا را وارد کند و با نرخ روز، کالای وارداتی را در بازار بفروشند، دلیلی ندارد که منتظر بمانند تا قیمت بالا برود و بعد ارز خود را وارد سامانه نیما کنند. در نتیجه به نظر من، اقتصاد ایران از فشار حداکثری و خصمانه دولت ترامپ عبور کرده و با تصمیمات جدید و اتخاذ روش های منطقی و معقول برای تامین کسری بودجه، می توان به تعادل در عرضه و تقاضا در بازار ارز و ثبات نرخ ها، امیدوار بود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به موارد بالا اظهار داشت: من معتدم که روند کاهشی نرخ دلار همچنان ادامه پیدا می کند.

کد خبر: ۵۲٬۲۸۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha