۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۶
پارس جنوبی در مسیر خودکفایی؛ یک هزار و ۳۰۰ قطعه مهم بومی‌سازی شد
استفاده از توان داخلی؛

پارس جنوبی در مسیر خودکفایی؛ یک هزار و ۳۰۰ قطعه مهم بومی‌سازی شد

بوشهر - با استفاده از ظرفیت و توان نیروهای متخصص در پارس جنوبی گام‌های بسیار خوبی در راستای خودکفایی در تامین قطعات برداشته شده و تاکنون بیش از هزار و ۳۰۰ قطعه بومی‌سازی شده است.

به گزارش خبرنگار بازار، پارس جنوبی به عنوان قطب اقتصادی و صنعتی کشور شناخته می شود و از سال ۱۳۷۶ که آغاز طرح توسعه این منطقه شروع شده تاکنون شاهد اقدامات بسیار خوبی برای توسعه فازهای ۲۴ گانه این میدان بوده‌ایم.

هرچند در ابتدای اجرای طرح توسعه پارس جنوبی شرکت‌های خارجی متولی اجرای طرح‌ها بودند، ولی رفته رفته نیروهای متخصص داخلی جایگاه خود را در این فازها پیدا کردند تا امروز که تقریبا همه کارها توسط نیروهای داخلی انجام می‌شود.

با گسترش تحریم‌های خارجی، مشکلاتی در زمینه توسعه طرح‌ها و همچنین تعمیر و بازسازی آنها در پارس جنوبی ایجاد شد ولی نیروهای داخلی با تلاش شبانه‌روزی توانستند بر این مشکلات غلبه کنند.

ساخت قطعات مورد نیاز پروژه‌های پارس جنوبی توسط متخصصان داخلی گامی بسیار مهم برای دستیابی به خودکفایی در ساخت و بهره‌برداری از طرح‌های نفت و گاز است.

استفاده از توان داخل
به گفته رئیس تعمیرات مجتمع گاز پارس جنوبی، این مجتمع با حمایت از شرکت های دانش بنیان بخش زیادی از اقلام خود را در داخل کشور تأمین می کند که از جمله این اقلام تجهیزات ابزار دقیق و کنترلی است که دارای پیچیدگی خاص خود است.

بر اساس اعلام روابط عمومی مجتمع گازی، محمود بالنده در خصوص اقدامات انجام شده در زمینه خودکفایی اقلام و تجهیزات ابزار دقیق گفت: بومی سازی، به دست آوردن دانش فنی و ساخت داخل تعداد بیش از ۱۱۷ نوع مختلف کارت الکترونیکی مربوط به سیستم های کنترل صنعتی با استفاده از توان شرکت های دانش بنیان و حمایت مجتمع گاز پارس جنوبی صورت گرفته است.

بدست آوردن دانش فنی
وی در ادامه بومی سازی، به دست آوردن دانش فنی و ساخت داخل ۱۸۹ نوع مختلف از تجهیزات و ادوات ابزار دقیق با استفاده از توان شرکت های دانش بنیان را از دیگر دستاوردها در این زمینه عنوان کرد و گفت: رقم حاصل از صرفه اقتصادی این موارد بیش از ۱۸۰ میلیارد ریال است.

بالنده افزود: از سال ۹۳ تا ۹۸ و به دلیل تفاوت قیمت داخل و خارج در آینده نیز صرفه اقتصادی تولید این تجهیزات بیشتر خواهد داشت.

رقم صرفه جویی حاصل از ساخت داخل در حالی کسب شده که علاوه بر ساخته شدن این تجهیزات با قیمت پایین تر از خرید خارج، دانش فنی آن ها نیز کسب شده است.

صرفه‌جویی ارزی
وی افزود: بومی سازی و به دست آوردن دانش فنی ساخت داخل برای یک هزار و ۳۳۰ نوع مختلف از تجهیزات و قطعات مکانیکی مجتمع که معادل ۳۱ هزار و ۷۸۲ قلم قطعه است نیز در سال های اخیر انجام شده است و نزدیک به ۲۵۰ میلیارد ریال صرفه اقتصادی حاصل از توانمندی شرکت های داخلی برای بومی سازی قطعات و تجهیزات است.

به گفته بالنده، بومی سازی و به دست آوردن دانش فنی و ساخت الکتروموتورهای ولتاژ متوسط ضد انفجار و دریافت گواهینامه ضد انفجاری با استفاده از توان شرکت داخلی و با صرف هزینه پایین تر از نمونه خارجی، بومی سازی و به دست آوردن دانش فنی بیش از ۱۴ نوع مختلف کارت الکترونیکی مربوط به تجهیزات برقی، بومی سازی و به دست آوردن دانش فنی بیش از هفت نوع مختلف از تجهیزات و قطعات برقی رقم حاصل از این صرفه جویی قابل توجه است و با خریدهای بعدی افزایش نیز می یابد.

لزوم صدور دانش فنی
یکی از سودآورترین فعالیت‌های اقتصادی را می‌توان صدور دانش فنی دانست که علاوه بر اشتغال‌زایی، ارزآوری بالایی برای کشور در پی خواهد داشت.

پارس جنوبی به آخرین مراحل ساخت نزدیک می‌شود و اکنون باید تلاش شود که این توان و تخصصی که در داخل کشور ایجاد شده است، بیکار نمانده و از آن استفاده بهینه شود.

در شرایطی که نیروهای متخصص پارس جنوبی به اشراف کاملی بر ساخت و بهره‌برداری از تاسیسات نفت و گاز و پتروشیمی دست یافته‌اند، می‌طلبد که در زمینه استفاده از این توان در خارج از کشور نیز اقدام شود.

کد خبر: ۵۱٬۲۶۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha