۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۶
بخشی از برق مشترکان پرمصرف خانگی از طریق سامانه‌های خورشیدی تامین می‌شود
مدیرکل دفتر طرح‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی ساتبا:

بخشی از برق مشترکان پرمصرف خانگی از طریق سامانه‌های خورشیدی تامین می‌شود

زیاری، مدیرکل دفتر طرح‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی ساتبا، از تدوین «دستورالعمل اجرایی نصب مولدهای خورشیدی خانگی کوچک مقیاس» برای تامین بخشی از انرژی الکتریکی مشترکان پرمصرف خانگی در قالب طرح برق امید خبر داد.

به‌گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، محمدتقی زیاری در راستای فرآیند عملیاتی کردن بکارگیری سامانه‌های خورشیدی خانگی کوچک مقیاس در قالب برق امید اظهار کرد: به‌منظور تامین بخشی از انرژی الکتریکی مصرفی مشترکان پرمصرف خانگی با هدف انتقال آنها از رده پرمصرف به خوش‌مصرف، ساتبا با تشکیل کمیته نصب سامانه‌های خورشیدی خانگی مقیاس کوچک، اقدام به تدوین دستورالعمل اجرایی نصب مولدهای خورشیدی خانگی کوچک مقیاس کرده است.

وی افزود: این دستورالعمل شامل تفکیک وظایف دستگاه‌های اجرایی و نحوه تعامل آنها جهت تسهیل بکارگیری و اجرای سامانه‌های خورشیدی کوچک مقیاس توسط مشترکان پرمصرف خانگی است.
مدیرکل دفتر طرح‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی ساتبا از پیشنهاد مکانیزم حمایتی اعطای یارانه سود تسهیلات به منظور ایجاد انگیزه مشارکت متقاضیان در این طرح خبر داد و گفت: سازمان ساتبا به نمایندگی از وزارت نیرو متعهد به پرداخت سود تسهیلات است.

زیاری درخصوص فرآیند اجرایی این طرح خاطرنشان کرد: این مراحل شامل شناسایی مشترکان پرمصرف خانگی، فرآیند بررسی درخواست‌های وصول شده، ارزیابی شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات انرژی‌های تجدیدپذیر (RESCO)، بررسی فنی و اقتصادی تقاضاهای واصله در کارگروه یارانه سود تسهیلات و ابلاغ لیست پذیرش شده مصوب، معرفی به بانک عامل جهت اخذ تسهیلات بانکی و فرآیند انجام عملیات اجرایی و نظارت بر اجرای طرح عملیاتی خواهد بود.

وی با بیان اینکه بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده در طرح پایلوت برای امسال، احداث سه هزار و ۵۰۰ واحد مولد خورشیدی مقیاس کوچک پیش‌بینی شده است، گفت: مجموع هزینه سرمایه‌گذاری اولیه برای اجرا، حدود ۲۱ میلیارد تومان برآورد شده است که از این میزان ۳.۵ میلیارد تومان در قالب حمایت یارانه سود تسهیلات به متقاضیان پرداخت می‌شود.

زیاری با اشاره به مذاکرات ساتبا و سازمان برنامه و بودجه، افزود: در سال ۱۴۰۹ نصب ۴۰ هزار سامانه خورشیدی مقیاس کوچک با حجم سرمایه‌گذاری ۲۴۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده که بخشی از آن از طریق مکانیزم حمایتی اعطای یارانه تسهیلات به متقاضیان ارائه می‌شود.

این گزارش می‌افزاید، بر اساس بررسی‌های انجام شده اثربخشی اجرای طرح در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ نزدیک به ۲۲ مگاوات کاهش پیک و ۴۰ میلیون کیلووات ساعت تولید انرژی الکتریکی است.

کد خبر: ۵۰٬۲۰۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha