۵ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۹
واردات انبوه خرمای مجول در فارس/ کهولت ۳۰ درصد از نخلستان‌های استان
معاون جهاد کشاورزی فارس اعلام کرد:

واردات انبوه خرمای مجول در فارس/ کهولت ۳۰ درصد از نخلستان‌های استان

شیراز- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس از واردات انبوه خرمای مجول به منظور نوسازی نخلستان‌های استان فارس و کشور خبر داد و گفت: این رقم در شهرستان‌های فراشبند، جهرم، لامرد، داراب و فسا کشت شده و عملکرد خوبی داشته است.

به گزارش بازار، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاوزی استان فارس، حسین پژمان تصریح کرد:‌ با توجه به عملکرد بالا و سازگاری این رقم تجاری با شرایط اقلیمی این استان، سال گذشته مجموع ۱۲ هزار اصله از این رقم تهیه و در شهرستان های خرما کاری استان فارس کشت شدند.

وی افزود: با توجه به استقبال خوب کشاورزان در سال جاری نیز حدود ۲۴ هزار اصله نهال خرمای مجول از امارات خریداری شده که پس از طی مراحل قرنطینه در گلخانه دانشکده کشاورزی بین استان های خرما خیز کشور از جمله فارس توزیع خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه خرمای مجول در شرایط مناسب ۶۰ الی ۷۰ کیلوگرم خرمای مناسب و تجاری تولید می کند، گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلو از رقم مذکور در مرحله رطب ( مرحله مناسب برای مصرف در بازارهای اروپایی) بیش از ۲۰ دلار است ‌و در بازار ایران هر کیلو خرمای این رقم با قیمت حدود ۱۰۰ هزارتومان به فروش می رسد.

پژمان بیان کرد: در حال حاضر ۳۰ هزار هکتار از مزارع استان فارس تحت پوشش خرما قرار دارند و سالانه ۱۳۰ هزار تن خرما در سال تولید می شود البته حداقل ۳۰ درصد از نخلستان های استان فارس به دلیل کهولت سن و وجود ارقام نامرغوب وکم بازده از بازده اقتصادی مطلوب برخوردار نیستند و مهم ترین اقدام در این زمینه نوسازی این بخش از نخلستان های استان با ارقام مرغوب،تجاری و بین الملی است.

وی با اشاره به اینکه خرمای رقم مجول گران قیمت ترین خرما در دنیا است، افزود: اندازه درشت ( وزن ۲۴ گرم در کلاس درجه یک)، رنگ و شکل مناسب ، هسته کوچک و نسبت گوشت به هسته بالا و امکان برداشت به دو صورت رطب و خرمای نیمه خشک از ویژگی های بارز این رقم است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: رقم مجول بومی مراکش است و کمبود پاجوش ( روش سنتی تکثیر خرما) مهم ترین مانع توسعه آن در ممالک خرماخیز دنیا از جمله کشورمان در دهه های گذشته بود که ابداع فناوری کشت بافت و امکان تکثیر انبوه ارقام کمیاب خرما مشکل تکثیر و توسعه خرما در دنیا را در سه دهه اخیر حل کرده است.

پژمان بیان کرد: اولین دسته از نهال های کشت بافت این رقم در دهه ۱۳۷۰ وارد کشور شدند و در استان‌های خرما کاری کشور کشت و سازگاری خوبی نشان دادند و این موضوع سبب شد که واردات و تکثیر این رقم برای توسعه و نوسازی نخلستان های کشور و استان فارس در دستور کار قرار گیرد.

کد خبر: ۴۹٬۷۷۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha