۲۶ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۵
خانه های چوبی؛ مزیتی که دولت آنها را نادیده می گیرد/ زمین مسکن مهری که با خاک یکسان شد
مدیر عامل شرکت سرعت خانه ساز در گفتگو با بازار:

خانه های چوبی؛ مزیتی که دولت آنها را نادیده می گیرد/ زمین مسکن مهری که با خاک یکسان شد

علمی، مدیر عامل شرکت سرعت خانه ساز با تاکید بر اینکه دولت حمایت آن چنانی از فن آوریهای نوین ساختمانی نکرده است گفت: مردم اطلاعی از مزیت های خانه های چوبی ندارند و اگر دولت به فرهنگ سازی در این بخش اعتقادی داشت از خانه های چوبی استقبال بیشتری می شد.

بازار؛ گروه راه و مسکن: صنعتی سازی در کشور و در دوره آغاز پروژه مسکن مهر در کشور تا حدودی رونق گرفت و سهم خود را در ساخت و ساز به ۹ تا ۱۰ درصد در کل کشور هم رساند. در آن دوره شرکتهای زیادی در داخل کشور شکل گرفتند و حتی برخی تکنولوژیها از برخی کشورهای اروپایی و آسیایی وارد ایران شد.  

در آن روزها برخی شرکتهای ایرانی به واسطه آغاز پروژه مسکن مهر اقدام به واردات تکنولوژی از برخی کشورهای اروپایی کرده و برخی شرکتها نیز با بومی سازی تکنولوژیها سعی کردند صنعتی سازی در کشور را گسترش دهند. کارشناسان بر این باور هستند که رفتن به سمت صنعتی سازی و عبور از سنتی سازی می تواند برای رشد تولید مسکن مفید باشد.

یکی از تکنولوژیهایی که آن روزها مورد توجه برخی شرکتها قرار گرفت استفاده از چوب در ساخت مسکن بود. در شهر پرند تعداد محدودی خانه چوبی و با حمایت های نه چندان مناسب شرکت "مپسا" در قالب مسکن مهر ساخته شد. اما به مرور و با گذشت زمان خانه های چوبی در شهرها به فراموشی سپرده شد.  

۱۰ مزیت خانه های چوبی
محسن علمی مدیر عامل شرکت سرعت خانه ساز، یکی از مدیرانی است که معتقد است در شهرها به خصوص شهرهای زلزله خیز می توان با ساخت خانه های چوبی سه طبقه به خوبی امنیت جانی و مالی را برای شهروندان ایجاد کرد.

او معتقد است که خانه های چوبی بیش از ۱۰ مزیت دارد که می تواند به راحتی در کشوری مثل ایران که کشوری زلزله خیز است میزان خسارتهای مالی و جانی را کاهش دهد.  

علمی با اشاره به اینکه شرکت سرعت خانه ساز در سال ۸۴ راه اندازی شد و تکنولوژی آن وارد کشور شد گفت: شرکت سرعت خانه ساز در شهرک صنعتی خوارزمی با اختصاص زمینی به فعالیت پرداختیم. هر چند در آن روزها مورد حمایت قرار نگرفتیم و مقاومتهایی در خصوص گسترش تکنولوژی خانه های چوبی صورت گرفت.  

در وزارت صنعت، معدن و تجارت مدام بر این موضوع تاکید می شد که وقتی در کشور سیمان و بتن داریم چه نیازی به استفاده از چوب است در حالیکه چوب، منبعی است که در آینده دوباره می تواند با کاشت درخت دوباره استحصال شود

مدیر عامل شرکت سرعت خانه ساز ادامه داد: در آن سالها در وزارت صنعت، معدن و تجارت مدام بر این موضوع تاکید می شد که وقتی در کشور سیمان و بتن داریم چه نیازی به استفاده از چوب است. در حالیکه چوب، منبعی است که در آینده دوباره می تواند با کاشت درخت دوباره استحصال شود. اما سیمان و بتن علاوه بر اینکه برای تولید آن مقدار زیادی سوخت و منابع زیرزمینی از بین می رود برای محیط زیست نیز مشکل ساز است.

کشورهای اروپایی و پیشرفته با تمام این موارد به سمت صنعتی سازی و ساخت واحدهای مسکونی چوبی رفته اند،  سوال این است که آیا کشورهای اروپایی از مزایای استفاده از چوب نسبت به سیمان و بتن بی اطلاع هستند؟

وی افزود: اما کشورهای اروپایی و پیشرفته با تمام این موارد به سمت صنعتی سازی و ساخت واحدهای مسکونی چوبی رفته اند. سوال این است که آیا کشورهای اروپایی از مزایای استفاده از چوب نسبت به سیمان و بتن بی اطلاع هستند؟ این کشورها برای مقابله با زلزله و حفظ محیط زیست به این نتیجه رسیده اند که به سمت استفاده از چوب در ساخت و ساز خود بروند.  

علمی با تاکید بر اینکه از دولت انتظار داشتیم که در استفاده و فرهنگ سازی برای خانه های چوبی مورد حمایت قرار بگیریم گفت: در سال ۸۷ دولت وقت، مجموعه ای در پرند توسط شرکت "مپسا" در پرند به صورت پایلوت در قالب پروژه مسکن مهر ایجاد شد. اما متاسفانه با مزخرف شناخته شدن مسکن مهر در دولت یازدهم این تکنولوژی محروم بود، محروم تر هم شد.

ما حمایت مالی نمی خواهیم و درخواست ما این است که دولت علاوه بر فرهنگ سازی به شرکتهای این چنینی پروژه اختصاص دهد

وی با تاکید بر اینکه تکنولوژی استفاده از چوب در ساخت و ساز سالهاست در دنیا مورد توجه قرار گرفته اما متاسفانه در ایران هنوز به آن به شکل دیگری نگاه می شود اظهار داشت: ما حمایت مالی نمی خواهیم و درخواست ما این است که دولت علاوه بر فرهنگ سازی به شرکتهای این چنینی پروژه اختصاص دهد. مگر نه اینکه سالی قرار است یک میلیون واحد مسکونی احداث شود؟ در این پیش بینی ها می توان از دولت انتظار داشت که درصدی از این یک میلیون واحد مسکونی را به خانه های چوبی اختصاص دهد و برای آن هدفگذاری کند.  

مدیر عامل شرکت سرعت خانه ساز با اشاره به اینکه در برخی مناطق شمالی کشور در تعداد محدودی واحدهای چوبی ساخته شده است گفت: دولت می تواند با فرهنگ سازی مردم را به استفاده از خانه های چوبی تشویق کند. اما متاسفانه دولت تنها در حال دادن شعار برای حمایت از شرکت های دانش بنیان است.

وی افزود: در حال حاضر میزان صنعتی سازی در کشور در حد صفر است. در حالیکه می توان در همین شهر تهران که یک زلزله بزرگ آن را تهدید می کند با ساخت خانه های چوبی در کنار واحدهای مسکونی بتنی و فلزی به راحتی میزان خسارتها را در هنگام وقوع زلزله کاهش داد.  

در پرند در پروژه مسکن مهر این شهر تعداد ۷۸ واحد مسکونی چوبی احداث شد و مقرر شد تا یک پروژه ۱۶۸ واحدی نیز به مرحله ساخت برسد که امروز شاهد صاف کردن زمین و رها شدن پروژه به دلیل عدم حمایتهای دولت هستیم

علمی با تاکید بر اینکه می توان در ۳ طبقه نیز واحدهای مسکونی چوبی احداث کرد گفت: در پرند در پروژه مسکن مهر این شهر تعداد ۷۸ واحد مسکونی چوبی احداث شد و مقرر شد تا یک پروژه ۱۶۸ واحدی نیز به مرحله ساخت برسد که امروز شاهد صاف کردن زمین و رها شدن پروژه به دلیل عدم حمایتهای دولت هستیم.  

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مالکان پروژه ۷۸ واحدی مسکن مهر در پرند از خانه های چوبی رضایت دارند یا خیر؟ گفت: تابستان سال گذشته با حضور فیزیکی در پروژه از تمام افراد ساکن در پروژه مسکن مهر که خانه های آنها چوبی احداث شده بود نظرخواهی کردیم. ۹۵ درصد این افراد از پروژه رضایت داشتند. حتی وقتی وارد این واحدهای مسکونی شدیم کولرهای این واحدهای مسکونی در تابستان خاموش بود.  

وی افزود: حتی در واحدهای مسکونی چوبی الکترو مغناطیس جذب نمی شود و برای خردسالان و مسن ها مفید است و این خود یک مزیت بزرگ نسبت به واحدهای مسکونی بتنی و فلزی که الکترومغناطیس را جذب می کند محسوب می شود.  

کد خبر: ۴۷٬۶۴۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha