به گزارش بازار، محمد اسلامی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به افزایش ضریب نفوذ ۲۰ درصدی ریل تا پایان برنامه ششم توسعه افزود: در این دولت، پنج استان به شبکه ریلی کشور متصل شد و قرار است تا پایان دولت و یا حداکثر پایان سال آینده (که سال آخر برنامه ششم توسعه است) چهار استان چهارمحال و بختیاری، اردبیل، کردستان و بخشی از استان خراسان شمالی به خطوط ریلی بپیوندد.
وی اضافه کرد: هم اکنون ضریب دسترسی جامعه به شبکه ریلی به ۴۰ درصد رسیده است و این میزان تا آخر سال آینده به ۶۰ درصد افزایش خواهد یافت.
وزیر راه و شهرسازی مهمترین تکلیف هر بخش اقتصادی را در کشور، تلاش برای به چالش کشیدن اصل تقاضا برای ارز و ایجاد نهضت خودکفایی دانست و افزود: در شرایط اقتصادی کنونی که در یک جنگ اقتصادی قرار داریم باید حداکثر توان ما استفاده از ظرفیت ساخت داخل کشور باشد.
وی ساخت ریل ملی در صنایع فولادی کشور و همچنین استفاده از سوزن قطار ساخت داخل را دو حرکت مهم صنعت ریلی برای کاهش وابستگی به خارج دانست و گفت: خوشبختانه ریل ساخت داخل در سال گذشته محقق شد و هم اکنون یکی از چالشهای مهم ما، تقاضای بالا برای ریل ساخت داخل است.
وزیر راه و شهرسازی تلاش برای ساخت هرچه سریعتر کریدور شمال - جنوب از طریق اتصال بندر چابهار به خطوط ریلی کشور را بزرگترین پروژه ریلی کشور دانست و افزود: با وجود همه مشکلات و کاستی ها، این طرح با سرعت بیشتری در دست ساخت است.
وی اتصال به خطوط ریل دیگر کشورها را از دیگر برنامههای مهم راه آهن دانست و گفت: سالها در توسعه محور غربی متوقف بودیم که با عضویت ایران در راه آهن کشورهای آسیای میانه (CIS) و اتخاذ تعرفههای واحد ظرفیت بزرگی برای ترانزیت کشور رخ داده است.
اسلامی از ساخت راه آهن خواف - هرات به عنوان توسعه محور شرق خطوط ریلی کشور یاد کرد و افزود: با این اقدام نیز فرصت جدید دیگری برای ناوگان ریلی کشور بوجود خواهد آمد و با قطع وابستگی خطوط ریلی به واردات کالا از خارج، سهم بیشتری از جابجایی و ترانزیت منطقهای برای صنایع ریلی داخلی جذب خواهد شد.
وی همچنین تاکید کرد: ایران باید با توسعه ظرفیتهای ریلی خود، آماده ایفای نقش مهمتری در ترانزیت بار و کالا در عرصه بین المللی شود.
نظر شما